žalumynai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „žalumynai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „žalumynai“.

Neskubėkite griebtis vaistų: atskleidė, kas suteiks jėgų

Atėjus pavasariui, mūsų kasdienybė pradeda keistis – šiltėjant orams ir ilgėjant dienoms, norisi ilgiau būti gryname ore, pajudėti. Tačiau, kad ir kaip malonu būtų stebėti gamtos atgijimą, pavasarinis nuovargis, stresas ir nerimas gali tapti iššūkiu mūsų sveikatai bei vidinei ramybei, todėl ypač svarbu žinoti, kaip palaikyti gerą savijautą ir neprarasti energijos. Geros savijautos mėnesį švenčiančio prekybos tinklo „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr.
2023-04-26

Užsiauginkite žalumynus ant palangės: padės vos 1 gudrybė

Ar kada esate pagalvoję, kad tam tikras žoleles ir prieskonius, galite lengvai užsiauginti namuose ant palangės naudojant tualetinio popieriaus kartoninį ritinėlį? Tai padaryti iš tiesų paprasta, kadangi prireiks tik vos kelių tualetinio popieriaus kartoninių ritinėlių bei norimų žolelių sėklų. Auginti žoleles namuose yra ganėtinai lengva užduotis. Tai sukuria galimybę ne tik patiems užsiauginti norimas žoleles ir prieskonius, tačiau ir padeda sutaupyti pinigų.
2022-10-14
REKLAMA
Žalumynai (nuotr. Shutterstock.com) Žalumynai (nuotr. Shutterstock.com)

Žalumynai ant palangės: štai kaip užsiauginti be jokio vargo

Mikrožalumynai, tai jaunos žalumyninės daržovės ir prieskoniai, kurie skinami ir valgomi dar nepasiekę brandos. Šie maži augalėliai ne tik skanūs, bet ir itin naudingi organizmui, juose gausu vitaminų, mineralų ir skaidulų. Greitai auga Kadangi mikrožalumynai valgomi jauni, jų auginimas užtrunka daug trumpiau nei kitų daržovių. Pagal augimo fazę mikrožalumynai yra skirstomi į daigų lapelius ir jaunus lapelius. Daigų lapeliai yra patys jauniausi augalai, kurie ką tik išdygo.
2022-05-12

Į šaltibarščius įdėkite šių produktų: garantuos tobulą skonį

Prasidėjus šiltajam sezonui, lengvumo norisi ne tik drabužių spintoje, bet ir lėkštėje. Todėl daržovės tampa neatsiejamos nuo pavasarinių maisto tendencijų. Pasak Vaidos Budrienės, „Iki“ komunikacijos vadovės, jau daug metų iš eilės stebima, kad šiuo laikotarpiu daugiausia pirkėjų dėmesio sulaukia po žiemos išsiilgtas šviežias derlius, kuris neretai diktuoja, kokie patiekalai atsidurs ant pavasarinio vaišių stalo.
2022-04-27
REKLAMA
Žalumynai (nuotr. Shutterstock.com) Žalumynai (nuotr. Shutterstock.com)

Kvapnūs žalumynai ant namų palangės: štai kaip juos užsiauginti

Pavasarį pajutus vitaminų stygių, stengiamės praturtinti maistą šviežiomis salotomis ir prieskoninėmis žolelėmis. Nors prekybos centruose šviežių žalumynų pasirinkimas platus, tačiau jų skonis, dažniausiai, neprilygsta namuose užaugintam derliui. Norintiems mėgautis kvapniais žalumynais tiesiog nuo savo namų palangės, „Aseja“ specialistai dalija patarimais, kai be vargo juos užsiauginti.
2022-04-11
REKLAMA
Žalumynai (nuotr. Shutterstock.com) Žalumynai (nuotr. Shutterstock.com)

Žalumynai ant virtuvės palangės: derlių turėkite ištisus metus

Mikrožalumynai – tai jaunos žalumyninės daržovės ir prieskoniai, kurie skinami dar nepasiekę brandos ir valgomi neapdoroti. Jie, kitaip nei daigintos sėklos, daiginami dirvožemyje ir valgomi be šaknų. Todėl jų nereikia painioti su daigintomis sėklomis ir grūdais. Mikrožalumynai lengvai auga jūsų virtuvėje, todėl suteikia jums galimybę turėti savo žalumynų derlių ištisus metus.
2022-03-30
REKLAMA
Žalumynai  Žalumynai

Šiuos augalus ant palangės užauginti paprasčiausia: išbandykite jau dabar

Pavasariui palengva įsibėgėjant pats laikas pagalvoti apie žalumynų auginimą ant palangės. Patyrę sodininkai teigia, kad norintiems pasilepinti šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis ar kitais augalais, visai nebūtina turėti daržą, užtenka keleto vazonėlių kambaryje, gerai apšviestoje vietoje. Paprastai augalų sėklos kambaryje pradedamos sėti kovo viduryje, o pavasariui įpusėjus jau galima mėgautis maistingais žalumynais lėkštėje.
2022-03-07

Receptas. Rytietiškos baklažanų, avinžirnių ir alyvuogių salotos

INGREDIENTAI: 100 gramų alyvuogių 1 vienetas baklažanų 1 česnakų (padažui) 1 vienetas paprikų 1 vienetas pomidorų pastos 1 stiklinė žirnių (Avinžirniai) šiek tiek alyvuogių aliejaus (padažui) šiek tiek acto (balzaminis, padažui) šiek tiek sojos padažo (padažui) šiek tiek čili pipirų (padažui) šiek tiek žalumynų (padažui) PARUOŠIMO BŪDAS: Baklažaną supjaustome maždaug 1 cm griežinėliais, pabarstom druska, paliekam 10-15 min.
2022-03-03

Receptas. Vištiena su žolelių padažu

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 arbatinis šaukštelis krapų (džiovinti) šiek tiek ryžių (garnyrui) 500 gramų vištos filė 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų 200 mililitrų grietinėlės (30%) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus (kepimui) 0.5 arbatinio šaukštelio prieskonių (persilado) šiek tiek prieskonių (vištienai) 0.5 arbatinio šaukštelio žalumynų (provanso žolelių mišinys) PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos filė supjaustyti mažesni...
2022-03-03

Receptas. Skanioji pievagrybių sriuba

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas svogūnų 0.5 valgomojo šaukšto kvietinių miltų 200 gramų pievagrybių 5 stiklinės vandens 0.5 stiklinės grietinėlės (12 % riebumo) šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto (arba margarinas) šiek tiek prieskonių (vegeta) 2 valgomieji šaukštai žalumynų (kapoti) Paruošimo laikas: Apie 5 min.
2022-03-03
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų