REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Mikrožalumynai, tai jaunos žalumyninės daržovės ir prieskoniai, kurie skinami ir valgomi dar nepasiekę brandos. Šie maži augalėliai ne tik skanūs, bet ir itin naudingi organizmui, juose gausu vitaminų, mineralų ir skaidulų.

Mikrožalumynai, tai jaunos žalumyninės daržovės ir prieskoniai, kurie skinami ir valgomi dar nepasiekę brandos. Šie maži augalėliai ne tik skanūs, bet ir itin naudingi organizmui, juose gausu vitaminų, mineralų ir skaidulų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Greitai auga

Kadangi mikrožalumynai valgomi jauni, jų auginimas užtrunka daug trumpiau nei kitų daržovių. Pagal augimo fazę mikrožalumynai yra skirstomi į daigų lapelius ir jaunus lapelius. Daigų lapeliai yra patys jauniausi augalai, kurie ką tik išdygo. Jie gali būti skinami ir valgomi jau po 4 – 7 dienų nuo sėjos. Tuo tarpu jauni lapeliai – brandūs augalo ūgliai su lapais, skinami ir valgomi po maždaug 20 – 30 dienų.

REKLAMA

Dėl greito augimo, mikrožalumynai ypač pamėgti vaikų tarpe – jiems įdomu stebėti kaip augalėliai auga, o vėliau skinti ir ragauti. Be to, namuose užaugintus augalus lengviau įpinti į kasdienę mitybą, o vaikams ugdomi sveikos mitybos įpročiai.

Užsiauginti gali visi

Mikrožalumynus užsiauginti itin paprasta, jie nereikalauja jokios ypatingos priežiūros ar žinių. Geriausia auginti vazonėlyje su durpių substratu. Vazonėlį patariama laikyti šviesioje, šiltoje vietoje, pavyzdžiui ant saule apšviestos palangės. Laistyti derėtų dažnai – substratas turėtų būti nuolatos vidutiniškai drėgnas.

REKLAMA
REKLAMA

Kad nereikėtų rūpintis tinkamu substratu, vazonėliu ir sėklomis atskirai, vertėtų įsigyti „Aseja“ auginimo rinkinį su keramikiniu arba moliniu indu. Šie rinkiniai paruošti naudojimui – belieka palaistyti durpių substrato briketą ir suberti pasirinktas sėklas.

Ką auginti?

Mikrožalumynai yra naudojami maisto patiekalų pagardinimui arba papuošimui. Rinkoje galima įsigyti pačių įvairiausių šių augalų rūšių – agurklių, bastučių, ridikėlių, rūgštynių ir daugybę kitų. Sėklas derėtų rinktis pagal savo skonį, vienos augalų rūšys pasižymi saldesniu, kitos rūgštesniu skoniu, todėl tinka maisto skonio išryškinimui, kai norima pabrėžti ir subalansuoti patiekalo rūgštumą, sūrumą ar kartumą.

„Aseja“ mikrožalumynų šeimą sudaro net 10 skirtingų rūšių sėklų. Lietuvos parduotuvėse „Aseja“ produktus galite rasti atskiruose prekybiniuose stenduose, kuriuose rasite viską, ko gali prireikti: skirtingų rūšių mikrožalumynų sėklų, dviejų rūšių auginimo rinkinių su durpių substrato briketais ir keraminiais arba moliniais estetiškais vazonėliais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų