pievagrybiai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „pievagrybiai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „pievagrybiai“.
Taip pagamintas patiekalas patiks visiems: atskleidė labai skanaus pievagrybių troškinio receptą
TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti labai gardų pievagrybių troškinį.
Pievagrybių troškiniui reikės:
500 gr pievagrybių
Svogūno
3 česnako skiltelių
5 š. obuolių acto
Stiklinės sultinio
Šaukštelio grūdėtų garstyčių
Šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
Šaukšto Vorčesterio padažo
4 šaukštų grietinės
Gaminimo eigą pamatykite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Ši Ingridos mišrainė taps tikru atradimu: pigu, greita ir labai skanu
„Ši mišrainė ir soti, ir tuo pačiu gaivi, dėl marinuotų pievagrybių ir kukurūzų. Pamėginkit tikrai rekomenduoju“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 4. Užtruksite apie 10 min: 300 g kumpio; 1 skardinė konservuotų kukurūzų; 300 ml konservuotų pievagrybių; 1 poras; Žiupsnis druskos; Žiupsnis juodųjų pipirų; Majonezo, pagal poreikį.
Kumpį supjaustome kubeliais, porą smulkiais gabalėliais, pievagrybius perpjauname pusiau.
Šis grybas padeda išvengti vėžio ir diabeto: ragina valgyti kuo dažniau
Anksčiau grybų vartojimas būdavo apribotas sezoniškumo: šiomis miško gėrybėmis buvo galima mėgautis tik vasaros ir rudens metu, esant palankioms oro sąlygoms. Šiais laikais tokią problemą galima efektyviai išspręsti į racioną įtraukus pievagrybius, kurių parduotuvėse galima rasti ištisus metus.
Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, priklausomai nuo to, kaip bus paruošti, šie grybai naudingi vėžio, diabeto ir nutukimo prevencijai.
Receptas. Kukuliukai su pievagrybiais
INGREDIENTAI: 1 česnakų 1 vienetas laurų lapų (lapai) 2 vienetai morkų 2 vienetai svogūnų 500 gramų pievagrybių šiek tiek druskos 300 gramų mesos (MAMOS kukuliai, Biovela) šiek tiek citrinpipirių Paruošimo laikas: Apie 45 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustome pievagrybius ir dedame į įkaitintą keptuvę, kurioje įkaitintas aliejus. Apkepame, kol gražiai apskrus. Supjaustome svogūnus smulkiai ir dedame į apkepusius pievagrybius.
Receptas. Skrudintos daržovės pitoje su mocarela sūriu
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas paprikų (geltonoji) 1 vienetas svogūnų 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 0.5 stiklinės pievagrybių 1 vienetas cukinijos 3/4 stiklinės mocarelos sūrio (smulkintas) 2 valgomieji šaukštai padažo (salotoms) PARUOŠIMO BŪDAS: Papildomai dar reikės 2 pitų. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.
Receptas. Skanioji pievagrybių sriuba
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas svogūnų
0.5 valgomojo šaukšto kvietinių miltų
200 gramų pievagrybių
5 stiklinės vandens
0.5 stiklinės grietinėlės (12 % riebumo)
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto (arba margarinas)
šiek tiek prieskonių (vegeta)
2 valgomieji šaukštai žalumynų (kapoti)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Faršu įdaryta cukinija
INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek čiobrelių (džiovinti) šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai paprikų 2 vienetai pomidorų pastos (nebūtina) 200 gramų pievagrybių 150 gramų pieno (pabarstymui) šiek tiek druskos 6 vienetai cukinijos 500 gramų mesos (faršas) PARUOŠIMO BŪDAS: Cukinijas nuplauti, perpjauti pusiau, išskobti, pabarstyti druska ir, sudėjus į kepimo skardą (išklota kepimo popieriumi), padėti į šoną.
Receptas. Pievagrybių sriuba su migdolų riešutais
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek migdolų šiek tiek petražolių 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 250 gramų pievagrybių 1.5 litro vandens 120 gramų grietinėlės šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai sviesto 1 valgomasis šaukštas sultinio (daržovių, sausas) PARUOŠIMO BŪDAS: Pievagrybius susmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje su pora šaukštų aliejaus.
Receptas. Višta su grybais ir džiovintais vaisiais
INGREDIENTAI: 12 vienetų abrikosų (džiovinti) šiek tiek cinamono 12 vienetų figų (džiovintos) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 0.5 stiklinės krapų (smulkinti) šiek tiek muskato 1 stiklinė ryžių 6 vienetai slyvų (džiovintos) 3 vienetai svogūnų 1.5 kilogramo vištiena 0.5 stiklinės alyvuogių aliejaus 1 stiklinė baltojo vyno (sausas) 300 gramų pievagrybių šiek tiek druskos 0.5 stiklinės razinų PARUOŠIMO BŪDAS: Vištą ger...
Receptas. Grybų sriuba su kalakutiena
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis česnakų (trintas) 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių (malti) 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (malti) 1 arbatinis šaukštelis muskato 1 arbatinis šaukštelis paprikų (malta) 1 vienetas svogūnų 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 200 mililitrų pieno 500 gramų pievagrybių 600 mililitrų vandens 3 valgomieji šaukštai grietinėlės (riebi) 100 gramų kiaulės šoninės (rūkyta) šiek tiek druskos 200 ...
REKLAMA
REKLAMA