Orinis pyragaitis su šviežiomis uogomis
- Ingredientai
4 kiaušinių baltymai;
200 g cukraus miltelių;
200 ml grietinėlės;
vanilinis cukrus;
šviežios uogos.- Gaminimas
-
Orkaitę įkaitiname iki 150 C. Kiaušinių baltymus plakame iš pradžių lėtai ir beplakant dedame po šaukštą cukraus. Plakame gana ilgai, kol pasidarys standžios blizgančios putos. Skardą ištiesiame sviestiniu popieriumi, ant jo formuojame nedidelį kvadratą iš išplaktų baltymų. Skardą kišame į orkaitę ir 150 C temperatūroje pyragaitis kepa apie 70 min. Tada išjungiame orkaitę ir geras porą valandų paliekame džiūti. Tuo tarpu išplakame grietinėlę su vaniliniu cukrumi ir, prieš patiekiant, pyragaitį apipilame plakta grietinėle ir pabarstome šviežiomis uogomis. Galima papuošti mėtos lapeliais.
Gairės: Orinis pyragaitis su šviežiomis uogomis, kiaušinių baltymai, cukraus milteliai, grietinėlė, vanilinis cukrus, šviežios uogos.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Faršo krepšeliai
| Faršą paruošti kaip kotletams. Daržoves supjaustyti ir pakepti keptuvėje. Iš faršo... |
Vištiena gabaliukais
| Vištienos file supjaustyti gabalėliais (galima pabarstyti vištienos prieskoniais). Paruošti... |
Troškinukas
| Labai paprastas paruošimas, tiesiog viska susmulkinti kubeliais, morką sutarkuoti ir išdėlioti... |
Vištiena grietinėlės ir sūrio padaže
| Vištienos file supjaustyti šiaudeliais, apibarstyti vištienos prieskoniais ir palikti 10 min.... |
Troškinta kiauliena su pomidorais ir ryžiais
| Kiauliena reikia supjaustyti ir apkepti įkaitintame svieste, kepinti apie 10 min. Suberti supjaustytą svogūną ir vėl... |
Vaikiška kiaušinienė
| Atskirsim kiaušinio baltimą nuo trynio ir naudosim tik baltimą. Į paruoštus baltimus įpilam pieno ir... |
Mėsiškas padažas
| Mėsą supjaustome smulkiais gabaliukais ir dedame į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus. Skaniausia bus kai mėsa... |
Varškės apkepas su ryžiais
| Išvirti ryžius pasūdytame vandenyje (naudojau raudonuosius ilgagrūdžius), juos nukošti ir atvėsinti.... |
Kinietiška traški vištiena su saldžiarūgščiu padažu
| Vištos krūtinėlė supjaustyti juostelėmis. Tešlą: kiaušinių baltymus, krakmolą ir druską... |
Apkepas su dešrelėmis ir sūriu
| Sūrį sutrinti. Iš sūrio, miltų, kiaušinio, grietinės ir žiupsnelio druskos suminkyti tešlą. Ją... |
Vištiena su medaus padažu
| Vištieną supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais. sumaišyti miltus ir krakmolą, juose... |
Totorių "Azu"
| Jautiena supjaustoma gabaliukais ir pakepinama kartu su svogūnų griežinukais, sudedama į puodą, užpilama 0,5 l... |
Žuvies užkepėlė
| Bulves smulkiai supjaustom, sumaišom su prieskoniais, apšlakstom aliejumi ir dedam į skardą, ant... |
Kiauliena su daržovėmis
| Mėsą supjaustome gabaliukais, bulves supjaustome smulkiai, sumaišome viską su majonezu ir prieskoniais,... |
Žuvies apkepas
| Gaminimas: Žuvį ištrinti žuvies prieskoniais, supjaustyti kiekvieną į tris dalis ir truputėlį apkepti... |


