Kokosiniai keksai
- Ingredientai
1 arbat. šaukštelis kepimo miltelių;
2 kiaušiniai;
pusė arbat. šaukštelio druskos;
pusė arbat. šaukštelio kokosų ekstrakto;
pusė arbat. šaukštelio vanilės ekstrakto;
pusė stiklinės cukraus;
stiklinė kokosų drožlių;
stiklinė kokosų pieno;
2 stiklinės miltų.- Gaminimas
-
Orkaitę įkaitinkite iš anksto iki 200 laipsnių. Į dubenį išsijokite miltus, kepimo miltelius ir druską. Supilkite 1/2 stiklinės kokosų drožlių. Gerai išmaišykite. Kitame inde plakikliu išplakite sviestą iki kreminės konsistencijos.
Supilkite cukrų ir išplakite su sviestu. Po vieną įmuškite kiaušinius. Sudėkite vanilės ir kokosų ekstraktus. Gerai išplakite. Sudėkite pusę miltų mišinio ir išmaišykite iki vienalytės masės.
Sudėkite likusį mišinį ir supilkite kokosų pieną. Dar kartą gerai išmaišykite. Supilkite į kepimo skardą (turi būti užpildyta 2/3 keksiuko formos tūrio). Apibarstykite likusiomis kokosų drožlėmis ir kepkite 25 minutes.
Gairės: kepimo milteliai, kiaušiniai, druska, kokosų ekstraktas, vanilės ekstraktas, cukrus, kokosų drožlės, kokosų pienas, miltai.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Tortas keptuvejė
Visus produktus gerai sumaišyti. Padalinti į 8 dalys. Iškočioti pagal keptuvės dugną. Kepti iš... |
Šokoladiniai pyragaičiai su karšto šokolado įdaru
Orkaitę įkaitinti iki 150 laipsnių temp. Miltus, cukraus pudrą, maltus migdolus sumaišyti viename... |
Obuolinis čatnis
Supjaustykite obuolius bei pomidorus riekelėmis ir sudėkite į keptuvę storu dugnu. Tada įdėkite cukrų, datules,... |
Įdaryti obuoliai
Nedideliais kubeliais susipjaustome vištienos filė, ją šiek tiek pasūdome, užberiame baziliko ir... |
Ledai tik suaugusiems
Smulkintus riešutus šiek tiek pakepinti keptuvėje, berti 20 g cukraus ant riešutų ir... |
Namuose gaminti grietininiai ledai
Atšaldytame dubenyje sumaišykite cukrų, druską ir pieną. Įdėkite kiaušinių trynius ir... |
Saldūs bulviniai kleckučiai
Bulves sugrūsti ir sudėti kitus produktus: jogurtą, cukrų, druską, aguonas, trynį ir miltus. Beje, pastarųjų gali... |
Trupininis pyragas
Sviestą ištirpinti, įdėti cukrų, maišyti ant silpnos ugnies, kol ištirps, nebekaitinti.... |
Aviečių džemas
Avietes ir vandenį verdame apie 30 minučių, tuomet suberiame cukrų ir dar verdame 30 minučių. Pilstom į stiklainius. |
Vaisių tortas
Cukrų sumaišykite su kakava ir krakmolu. Kiaušinių trynius gerai ištrinkite, o baltymus... |
Valentino medaus tortas
Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydami, kaitiname ant... |
Valentiniškas varškės pyragas
Varškę ištrinti iki vientisos masės, pridėti razinų ar kt. džiovintų vaisių Dėti į sviestu... |
Tiramisu
Pirmiausia atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius su cukrumi plakti iki šviesios... |
Vaisių ir želė iešmeliai
Želė, kivį ir obuolį supjaustome plonomis riekelėmis, tuomet su širdelės formele (šią formelę puikiai... |
Valentino dienos tortas
Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo, masę nuolat maišant pilame citrinos sultis, uogų masę... |