Cannelloni su pomidorų ir paprikų padažu
- Ingredientai
- 2 aštriosios paprikos; 
 130 g CANNELLONI makaronų;
 2 skiltelės česnako;
 250 g fermentinio sūrio;
 400 g jautienos arba kiaulienos faršo;
 100 g pomidorų padažo;
 5 pomidorai;
 10 skiltelių porų;
 1 raudonoji paprika.
- Gaminimas
-  Keptuvėje pakepinti faršą, kepinant įdėti druskos, pipirų, česnakų pagal skonį. Faršą būtina iškepti iki galo ir atvėsinti. Susitarkuoti smulkiai fermentinį sūrį ir jį suberti į pagaminta faršą (būtinai į atvėsusi). Sumaišyti ir prikimšti cannelloni makaronų, stenkitės neperkimšti. Svarbus dalykas: prikimštus makaronus būtina iškart kepti, prieš tai pasiruoškite viską, nelaikykite juos prikimštus ilgai, nes kitaip pradės sproginėti. Padažas. Nulupti pomidorų žievelę, juos supjaustyti ir sudėti į indą, kuriame gaminsite padažą. Susipjaustyti paprikas, porus ir sudėti į tą patį indą. Viska sumalti blenderiu. Įdėkite šiek tiek kečiupo, druskos, pipirų (jei nedėjote aštrios paprikos), pagal skonį. Dar karteli permalkite. Pasiruoškite kepimo skarda. Įpilkite šiek tiek aliejaus. Sudėkite vieną šalia kito paruoštus makaronus. Ant makaronų tolygiai paskirstykite pasiruošta padažą taip, kad visi makaronai gautu drėgmę, nes kitaip bus kieti. Pašaukite į orkaitę. Prieš galą ištraukite ir užbarstykite dar fermentinio sūrio ir vėl pakepkite. Kepa apie 30 min 170-190 temperatūroje. Geriausia patikrinti su mediniu smeigtuku, jei lengvai duriasi vadinasi iškepė. 
Gairės: Aštriosios paprikos, cannelloni makaronai, česnakas, fermentinis sūris, Jautienos faršas, pomidorų padažas, pomidorai, poros, raudonoji paprika.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
| 
 | 
 | 
 
  Avižiniai blyneliai su varške
 
  
  
  
  
  
| Dribsnius užpilti pienu ir palikti kelioms valandoms, kad išbrinktų. Į išbrinkusius dribsnius berti... | 
 
  Obuolių ir juodos duonos apkepas
 
  
  
  
  
  
| Duoną sumaišykite su nuplikytomis razinomis, prieskoniais ir cukrumi. Obuolius supjaustykite plonomis... | 
 
  Žąsis su obuoliais
 
  
  
  
  
  
| Prieš kepant žąsį ją reikia paruošti - nusvilinti plaukelius, išdoroti, gerai nuplauti.... | 
 
  Vegetariška daržovių lazanija
 
  
  
  
  
  
| Baklažaną, cukiniją, morkas ir pomidorus supjaustykite maždaug 3 mm storio juostelėmis. Baklažaną ir cukiniją 30... | 
 
  Kimšta antis su bulvėmis
 
  
  
  
  
  
| Nulupame bulves, supjaustome kubeliais ir apverdame lengvai pasūdytame vandenyje. Svogūną nulupame, supjaustome ir... | 
 
  Vegetariški šašlykai
 
  
  
  
  
  
| Nulupkite baklažano žievę. Perpjaukite jį išilgai. o kiekvieną puselę - dar į tris dalis. Pomidorą ir... | 
 
  Bulvių užkepėlė
 
  
  
  
  
  
| Nulupkite bulves ir supjaustykite jas 2-3 mm storio griežinėliais. Ištepkite kepimo formą sviestu. Stambiai... | 
 
  Lazanija su kepenėlėmis
 
  
  
  
  
  
| Nulupkite pomidorus ir supjaustykite minkštimą. Susmulkinkite svogūną, supjaustykite kubeliais kepenėles.... | 
 
  Blynai su vištienos ir pievagrybių įdaru
 
  
  
  
  
  
| Pasigaminame įprastą lietinių tešlą ir iškepame blynus.Vieną pusę galim palikti nepilnai... | 
 
  Saldžiai rūgšti vištiena
 
  
  
  
  
  
| Viščiukų krūtinėles nuplauti, supjaustyti nedideliais gabaliukais. Paprikas išvalyti, svogūnus ir... | 
 
  Koldūnai su jautiena
 
  
  
  
  
  
| Suminkom tešlą iš miltų, vandens, druskos, pipirų, kiaušinio. Dedam į šaldytuvą ir... | 
 
  Itališkas risotto su pomidorais ir šviežiu baziliku
 
  
  
  
  
  
| Ant vidutinės ugnies dideliame prikaistuvyje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite... | 
 
  Varškėčiai su grietine
 
  
  
  
  
  
| Mėsmale permalkite varškę, sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi ir miltais. Iš... | 
 
  Daržovių sriuba
 
  
  
  
  
  
| Supjaustykite svogūnus, česnakus ir pakepinkite aliejuje. Tada sumaišykite juos su morkomis ir salierais.... | 
 
  Maltos kiaulienos apkepas su bulvėmis
 
  
  
  
  
  
| Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite kartu su malta kiauliena. Įberkite druskos, pipirų. Ištirpytame... | 
 
  
  
 

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 