Moliūgų apkepas
- Ingredientai
500 g moliūgo;
250 g varškės;
2 kiaušiniai;
3 šaukštai manų kruopų;
100 g razinų;
2 šaukštai cukraus;
šaukštelis vanilinio cukraus;
šiek tiek druskytės;
šaukštas džiūvėsėlių;
aliejaus (kepimo formai patepti);
grietinė.- Gaminimas
-
Moliūgą sutarkuojame burokine tarka ir kepame keptuvėje su aliejumi kol suminkštėja. Ištriname varškę su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska ir kiaušinių tryniais. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų. Į varškės masę dedame kepintą moliūgą, manų kruopas, razinas, išplaktus baltymus ir išmaišome. Masę sukrečiame į aliejumi pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą, aptepame grietine ir dar pabarstome džiūvėsėliais. Kepame apie 30 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Patiekiame su grietine ar uogiene.
Gairės: Moliūgas, varškė, kiaušiniai, manų kruopos, razinos, cukrus, vanilinis cukrus, druska, džiūvėsėliai, aliejus, grietinė.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Kotletukai troškinti morkose
| Faršą įdedame į indą, į jį įmušame kiaušinį, pabarstome prieskonių mėgstamų ir supjaustome... |
Keptas jautienos sultingas kumpis
| Jautienos kumpį nuplauname, nuvarviname ir dedame į indą, kuriame pamarinuosime. Apipilame soja iš abiejų... |
Kepta kiaulės karka
| Visų pirma įtrinti karką su druska ir pipirais, pastatyti marinuotis 1 dienai. Tada į šaltą vandenį ir virti.... |
Perlinių troškinys su vištienos file gabaliukais
| Iš vakaro užmerkti perlines kruopas. Nuskusti morkas, sutarkuoti su burokine tarka, smulkiai susipjaustyti... |
Farširuota paprika
| Išverdami ryžiai. Faršas sumaišomas su išvirtais ryžiais ir mėsos prieskoniais. Paprika... |
Pievagrybiais įdarytas karpis
| Išdarinėta žuvis nuplaunama ir, įtrynus druska palaikoma 30 minučių. Įdarui nuplauti pievagrybiai smulkiai... |
Vištiena mandarinų apklote
| Vištienos krūtinėlę gerai ištrinti paukštienos prieskoniais be druskos, tada krūtinėlę... |
Vištienos file agurkėlių apklote
| Vištienos krutinėlę gera ištrinamei prieskoniais (naudokite kokius mėgstate) iš abiejų pusių.... |
Vištienos kepsnys
| Krūtinėlę plonai pamuškite ir pabarstykite prieskoniais. Dėkite gabalėlį sūrio, gabalėlį sviesto,... |
Bulvių apkepėlė
| Išvirti bulves su lupenom. Apkepti grybus ir svogūnus svieste. Duoti atvėsti. Įtarkuoti sūrį, įdėti smulkiai... |
Pyragas su mesa ir brokoliais
| Atšildytą tešlą iškloti sviestu aptepta forma. Apkepti faršą su svogūnais ir česnakais... |
Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais
| Lašišų filė pašlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite druska bei maltais pipirais. Sterko filė... |
Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis
| Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais. Į ištirpintą medų... |
Sparneliai meduje
| Sparnelius nuplauti sudėti medų (pašildykite mikrobanginėje, iki kol bus skystas) ir supilti soją (galima... |
Pikantiški grybai
| Svogūnai nuvalomi, supjaustomi žiedais, užpilami keliais šaukštais vandens ir emaliuotame puode... |


