Lazanija

Įvertinimas: 0 / 5

Ingredientai

Mėsos padažui:
1 kg neriebios jautienos kalakutienos ar vištienos faršo;
2 valg. šaukštai balzaminio acto;
3 smulkiai supjaustyti svogūnai;
3 skiltelės smulkinto česnako;
300 g trintų pomidorų tyrės;
smulkintų petražolių;
truputis druskos.

Baltajam padažui: 3 kiaušinių baltymai (išplakti iki standžių putų);
150 g rikotos arba gerai ištrintos lietuviškos varškės'
125 ml neriebaus pieno;
1 arbat.šaukšt. garstyčių;
truputis tabasco padažo (arba šiek tiek kajeno pipiriuko).

Gaminimas

Pradedame nuo mėsos padažo. Sudedame mėsą ant įkaitintos sausos nepridegančiu paviršiumi keptuvės (jokio riebalo). Pakepiname vis pamaišydami apie 6-7min kol mėsa pakeis spalvą. Pilame truputį balzaminio acto, sudedame svogūnus, česnakus, pamaišome. Tada pilame pomidorus, kuriuos, beje, galima naudoti ir šviežius, tik pasmulkinti vertėtų arba išvis naudoti cherry mažuliukus pomidoriukus, tokiu atveju reikėtų pilti dar ir sultinio, kad būtų iš ko troškintis mėsai. Pagardiname petražolėmis, druska ir troškiname apie 10min uždengtu dangčiu.

Toliau ruošiame neriebų baltąjį padažą. Į išplaktus baltymus dedame rikotą ir gerai išmaišome iki vientisos masės, pilame pieną, dedame pagardus ir vėl gerai išmakaluojam.

Toliau sluoksniuojame. Į karščiui atsparų indą pilame pusę mėsos padažo. Tada dedame vieną sluoksnį lazanijos lakštų, kad jie padengtų mūsų mėsytę, gali tekti šiek tiek aplaužyti lakštus, bet nieko tokio. Tada vėl pilame likusią mėsą, dėliojame lakštus ir galiausiai užpilame baltuoju padažu. Pabarstome parmezano, Džiugo ar kokiu kitu panašiu sūriu ir kepame 40min iki 200C įkait. orkaitėje.

Gairės: Jautienos faršas, balaziminis actas, svogūnai, česnakas, pomidorų tyrė, petražolės, druska, pienas, garstyčios, kiaušiniai.

Receptą atsiuntė: Valstietis.lt

Makaronai su krevetėmis
Makaronai su šonine ir pievagrybiais
 
 
 
Pupelių salotos su kepta duona ir obuoliais

Pupelių salotos su kepta duona ir obuoliais

1 1 2 2 2

 

Duoną iškepti įkaitintame aliejuje ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Obuolį nulupti ir sutarkuoti per...

Gairės: juoda duona, majonezas, obuolys, pipirai, druska, virtos pupelės.

 
Vaisių salotos

Vaisių salotos

1 1 1 1 1

 

Bananą supjaustyti griežinėliais, obuolį kubeliais; vynuoges pusiau ir greipfrutą kuo smulkiau. Viską...

Gairės: bananas, jogurtas, medus, obuolys, raudonasis greipfrutas, vynuogės.

 
Vištienos ir ananasų salotos

Vištienos ir ananasų salotos

1 1 1 2 2

 

Salotą suplėšome nedideliais gabalėliai, susmulkiname ananasus ir vištieną. Toliau dedame pjaustytą...

Gairės: poras, kinietiškas kopūstas, ananasai, rūkyta vištiena, majonezas, pipirai, druska, universalūs prieskoniai.

 
Pavasarinės salotos

Pavasarinės salotos

1 2 2 2 2

 

Salotų lapus suplėšykite. Agurkus ir ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais, svogūną-plonais...

Gairės: aliejus, citrinos sultys, druska, salotų gūžė, pipirai, raudonasis svogūnas, ridikėliai, šviežias agurkas, cukrus.

 
Agurkai su krabų lazdelėmis

Agurkai su krabų lazdelėmis

1 1 1 2 2

 

Virtus ryžius sumaišome su virtais smulkiai supjaustytais kiaušiniais, krabų lazdelėmis, susmulkintais...

Gairės: agurkas, kietai virti kiaušiniai, Virti ryžiai, majonezas, krabų lazdelės, druska, krapai, malti pipirai.

 
Šašlykai su baklažanu ir cukinijomis

Šašlykai su baklažanu ir cukinijomis

1 1 1 1 1

 

Mėsą supjaustyti gabaliukais (3 cm ilgio ir 1 cm storio). Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais, o nuluptą česnaką...

Gairės: čiobreliai, druska, petražolės, kiaulienos sprandinė, rozmarinai, sezamo aliejus, sojų padažas, Baklažanas, česnakas, cukinija, svogūnai, pomidoras, saldžioji paprika.

 
Cepelinai

Cepelinai

1 1 1 1 2

 

Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite ir išsunkite. Virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sutrinkite ir...

Gairės: mėsa, Jautiena, Kiauliena, virtos bulvės, žalios bulvės, druska, malti juodieji pipirai, svogūnai.

 
Kepta lydeka

Kepta lydeka

2 2 2 2 2

 

Paruoštą lydeką nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais, jeigu turite žuvies prieskoniais. Lydeką sudėkite į...

Gairės: grietinė, lydeka, aliejus, citrina, druska, juodieji pipirai, kvietiniai miltai.

 
Makaronų - grybų troškinys

Makaronų - grybų troškinys

2 2 2 2 2

 

Išvirkite makaronus, perliekite šaltu vandeniu arba įpilkite šlakelį aliejaus, kad nesuliptų....

Gairės: česnakas, grybai, konservuoti pomidorai savo sultyse, makaronai, pipirai, druska, daržovių ikros.

 
Višta paruošta šventinei progai

Višta paruošta šventinei progai

2 2 2 2 2

 

Ištrinti vištą prieskoniais, palaikyti, kepti pasodinta ant stiklainiuko su vandeniu. Atvėsusią...

Gairės: vista, prieskoniai, vanduo, majonezas, kiaušinio tryniai, obuolys, pipirai, paprika, petražolės, krapai.

 
Keptos bulvės su mėsa

Keptos bulvės su mėsa

1 1 1 2 2

 

Bulvės tarkuojamos su burokėlių tarką, Į sutarkuotas bulves įpilti truputi pieno, kad skystesnė masė būtų ir įdėti...

Gairės: bulvės, druska, faršas, pienas, sūris.

 
Vegetariškas plovas

Vegetariškas plovas

1 1 2 2 2

 

Paimam keptuvę, pilame šiek tiek vandens, beriame sultinio (arba dedame 1 kubelį). Kas nebijo šiek...

Gairės: ryžiai, šaldytos daržovės, sultinys, vanduo, grietinė, prieskoniai.

 
Žemaičių blynai

Žemaičių blynai

1 1 1 1 1

 

Į sugrūstą bulvių košę įmušti vieną kiaušinį, berti krakmolo druskos ir išminkyti. Į...

Gairės: lašiniai, grietinė, išvirtos ir sugrūstos bulvės, kiaušiniai, kmynai, krakmolas, svogūnas, virta mėsa.

 
Makaronai su cukinijomis ir krevetėmis

Makaronai su cukinijomis ir krevetėmis

1 1 1 1 1

 

Įkaitintame aliejuje apkepti česnaką (~1 min). Suberti cukinijas ir kepti, kol gražiai apkeps. Suberti krevetes ir...

Gairės: krevetės, aliejus, česnakas, citrinų sultys, makaronai, Cukinijos.

 
Lašiša su agurkais ir krapais

Lašiša su agurkais ir krapais

1 1 1 1 1

 

Orkaitę įkaitinti iki 230º C. Į kepimo indą supilti aliejų. Lašišos gabalus pabarstyti druska...

Gairės: aliejus, citrinos sultys, cukrus, agurkas, lašišos filė, riebi grietinėlė, švieži krapai, sviestas, svogūno laiškai.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų