4-6 bulvių;
2 š. miltų;
1 kiaušinio;
Nedidelės cukinijos;
Svogūno;
Baravykų arba kitų grybų;
Šaukšto grietinės arba grietinėlės;
Prieskonių.
Į keptuvę beriame susmulkintą svogūną, kubeliais supjaustytą cukiniją, nuvalytus ir pasmulkintus šviežius grybus. Įpilame truputį vandens (labai tinka ir grybų nuoviras arba grybų sultinys iš kubelio) ir patroškiname apie 10 minučių. Pabaigoje įberiame druskos, pipirų, jei turime - šlakelį grybų padažo. Galima užbalinti grietine arba grietinėle. Tik lašelį! ;)
Bulvinius blynus kepame elementariai - susitarkuojame bulves, mušame kiaušinį, beriame žiupsnelį druskos. Jei bulvės gana vandeningos, įdedame porą šaukštų miltų. Įkaitintą keptuvę patepame aliejumi (aš tepimui naudoju kosmetinį vatos padelį, kurį sudrėkinu aliejumi ir tada patepu keptuvę) ir formuojame ploną didelį blyną. Kepame abi puses.
Valgome grybus ir blynus kartu ir būtinai nusivalgome liežuvį!
Ugnė

