REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Populiarioji kompanijos „Mozilla“ naršyklė „Firefox“ jau švenčia savo aštuntąjį gimtadienį. Pirmoji versija pasirodė dar 2004 m., tačiau kai kurie ekspertai linkę manyti, kad „Firefox“ yra net keliais metais vyresnė, kadangi jos protėviu buvo naršyklė „Phoenix“, kurios „beta“ versija debiutavo dar 2002 m.

REKLAMA
REKLAMA

Per aštuonerius metus „Firefox“ sugebėjo įgyti tikrai nemažą populiarumą visame pasaulyje. „Firefox“ tapo viena puikių alternatyvų tuo metu karaliavusiam „Internet Explorer“ – ši naršyklė buvo integruota į operacinę sistemą „Windows“. Tiesa, šiandien reikia konstatuoti, jog „Mozilla“ kūrinys aktyviai stumiamas iš užimtų pozicijų, kadangi rinkoje kaip ant sparnų jaučiasi „Google“ naršyklė „Chrome“, o ir „Internet Explorer“ pozicijos po truputį stiprėja, taigi „Firefox“ šiuo metu gali pasigirti trečia vieta.

„Firefox Engineering“ viceprezidento Johnathano Nightingale teigimu, iš pradžių kūrėjai stengėsi sukurti paprastą ir patogią naršyklę tų žmonių,  kurie supranta Pasaulinio voratinklio jėgą, jėgomis. Vartotojai esą yra svarbiau nei pelno siekimas. Nuo to laiko kompanijos „Mozilla“ tikslai nepakito, tačiau pasikeitė pats internetas, todėl kūrėjams tenka daryti nemažai pakeitimų savo programoje. Per artimiausius metus pagrindiniu akcentu taps standartų atvirumas ir darbas, atsižvelgiantis į interneto standartų laikymąsi. Trumpalaikiai planai numato, jog bus išleista „Windows 8“ skirta „Firefox“ versija, taip pat įdiegtas „Social API“, kuris leis integruoti į naršyklę populiariausių socialinių tinklų modulius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų