REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai kurios bendrovės draudžia darbuotojams naudotis „Facebook“ darbo metu, tačiau panašu, kad joms būtų pravartu pergalvoti vidinę įmonės politiką, rašo CNBC.

REKLAMA
REKLAMA

10 minučių pertraukėlė praleista socialiniame tinklalapyje padeda atsipalaiduoti, pailsėti ir padidina darbuotojų produktyvumą, teigiama naujausiame Vadybos akademijos atliktame tyrime.

REKLAMA

Tyrimo metu darbuotojai buvo padalinti į tris grupes. Vieni darbo metu neturėjo jokių pertraukėlių. Kiti galėjo daryti 10 minučių pertraukėles, tačiau jiems nebuvo leidžiama naudotis internetu. Trečioji grupė pertraukėlių metu galėjo naudotis „Facebook“.

Baigus tyrimą paaiškėjo, kad „Facebook“ vartotojai buvo 16 proc. produktyvesni, nei tie jų kolegos, kurie galėjo turėti pertraukėles, tačiau jų metų nebuvo suteikiama prieiga prie interneto. Labiausiai nustebino tai, kad darbuotojai, kurie laisvu metu naršė „Facebook“ tinkalalapyje, savo produktyvumu net 40 proc. aplenkė darbuotojus, negavusius teisės į pertraukėlę.

Tyrimo išvadose teigiama, kad trumpos pertraukėlės darbo metu leidžia smegenims pailsėti ir padidina visuminį produktyvumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų