REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietija ir Prancūzija kartu sieks esminių Europos Sąjungos sutarties pakeitimų, siekdamos išsaugoti bendrą Europos valiutą ir sustiprinti monetarinę sąjungą, į kurią šiuo metu įeina 17 šalių. Tai pareiškė Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy per ketvirtadienio vakarą sakytą savo kalbą Tulone – mieste Pietryčių Prancūzijoje, praneša AP.

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų gruodžio 5 d Prancūzijos prezidentas Paryžiuje ketina susitikti su Vokietijos kanclere Angela Merkel. Per susitikimą bus pasiūlytos tolesnės reformos, skirtos užtikrinti stabilią bendros Europos ateitį.

REKLAMA

„Prancūzija kartu su Vokietija sieks naujos bendrosios Europos sutarties“, – pareiškė N. Sarkozy, pabrėždamas, kad Mastrichto sutartis pasirodė toli gražu ne tobula.

Prancūzijos prezidentas pripažino, kad ES bazinių sutarčių reformavimas – ilgas ir sudėtingas procesas, bet jis absoliučiai būtinas, jeigu Europa nenori prarasti savo vietą pasaulyje. „Likęs pasaulis nelauks. Jeigu Europa nesikeis pakankamai sparčiai, tolesnė istorija bus rašoma jau be mūsų“, – sakė N. Sarkozy.

REKLAMA
REKLAMA

Prancūzijos lyderis ir vėl pakartojo neatmetantis euro zonos iširimo galimybės tuo atveju, jeigu dabartinė valiutų sąjunga nebus sustiprinta glaudesniais ekonominiais ryšiais.

Pagal Mastrichto sutartį, sudarytą 1992 metais, Europos Sąjungos (ES) narių biudžeto deficitas neturi viršyti 3 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP), o valstybės skola turi būti ne didesnė nei 60 proc. BVP. 2010 metais tik keletas ES valstybių (Danija, Liuksemburgas, Bulgarija, Suomija, Švedija, Estija) atitiko abu Mastrichto kriterijus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų