REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiulė sparta, puiki kova dėl atšokusių kamuolių, skylėta gynyba, prastas taiklumas, nedarnus komandinis žaidimas. Taip galima apibūdinti Stambulo „Anadolu Efes“ komandą, su kuria ketvirtadienį Eurolygos rungtynėse namie kausis Kauno „Žalgirio“ krepšininkai.

Didžiulė sparta, puiki kova dėl atšokusių kamuolių, skylėta gynyba, prastas taiklumas, nedarnus komandinis žaidimas. Taip galima apibūdinti Stambulo „Anadolu Efes“ komandą, su kuria ketvirtadienį Eurolygos rungtynėse namie kausis Kauno „Žalgirio“ krepšininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šį ir dar tris 9-ojo turo mačus rodys vaizdo transliacijų internetu platforma viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“ kanalas.

REKLAMA

„Anadolu Efes“ klubas, kuriam atstovauja buvę žalgiriečiai Brockas Motumas ir Vladimiras Štimacas, tragiškai pradėjo Eurolygos turnyrą – pralaimėjo penkias dvikovas iš eilės. Tiesa, paskui ekipa pradėjo kilti. Ji svečiuose nugalėjo „Barcelona“ 89:85, sutriuškino Tel Avivo „Maccabi“ komandą 92:72, o praėjusiose rungtynėse tik per plauką nusileido Atėnų „Panathinaikos“ 81:82.

„Anadolu Efes“, laimėjęs du kartus, vis dar yra turnyro lentelės apačioje – dalijasi 15–16 vietas su Belgrado „Crvena Zvezda“. Keturias pergales šventęs „Žalgiris“ žengia aštuntas.

REKLAMA
REKLAMA

„Anadolu Efes“ yra viena grečiausių Eurolygos komandų. Ji surengia maždaug aštuoniomis atakomis daugiau nei „Žalgiris“. Turkijos ekipa užima trečiąją vietą pagal atkovotus kamuolius (vid. 42,1). Kauniečiai sugriebia po 32,3 (14 vieta).

Žalgiriečiai kur kas taikliau meta dvitaškius (55,4 ir 50,0 proc.) bei tritaškius (42,1 ir 32,7 proc.), atlieka gerokai daugiau rezultatyvių perdavimų (19,1 ir 14,1). Šioje statistikos kategorijoje „Anadolu Efes“ yra paskutinis. Abi ekipos prastai ginasi – praleidžia atitinkamai 82,4 (14 vieta) ir 82,9 (15) taško.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Turkijos klube naudingiausiai rungtyniauja geriausią krepšinį per karjerą žaidžiantis vidurio puolėjas serbas Vladimiras Štimacas. Jis pelno 14,6 taško, atkovoja po septynis kamuolius, renka 20,1 naudingumo balo. Tai trečias rezultatas Eurolygoje.

Vangiai sezoną pradėjęs B. Motumas dabar įsibėgėjo. Jis į „Panathinaikos“ krepšį įmetė 21 tašką. Australas pelno po 8,9 taško, tritaškius meta 41,2 proc. taiklumu.

Dėl traumos „Anadolu Efes“ gretose nerungtyniauja vienas praėjusio sezono lyderių – sunkusis puolėjas Derrickas Brownas. Pastarąsias trejas rungtynes praleido susižeidęs kitas šios pozicijos žaidėjas iš JAV Justinas Doelmannas. Iš „Žalgirio“ ekipos pastaruoju metu negalavo problemų su keliu turintis Edgaras Ulanovas, bet jis treniruojasi. Nežinia, ar galės pasirodyti aikštėje Axelis Toupane‘as, kuriam įplyšęs sėdmens raumuo.

REKLAMA

Kauniečiams praėjusi savaitė buvo itin sunki. Jie antradienį Malagoje kovėsi su „Unicaja“, ketvirtadienį – namie su „Baskonia“, o sekmadienį Panevėžyje – su „Lietkabeliu“. Pastarojoje dvikovoje kauniečiai atrodė pavargę. „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius po mūšio Panevėžyje pripažino, jog situacija nėra gera: „Reikės kažkaip iškentėti rungtynes su „Anadolu Efes“.

„Anadolu Efes“ yra talentinga komanda, kurioje visas žaidimas sukasi aplink gynėjus. Nors jie nėra kūrėjai, bet labai gerai renka taškus“, – sakė Š. Jasikevičius.

REKLAMA

Stambulo krepšininkai neblogai rungtyniauja Turkijos čempionate, kur su penkiomis pergalėmis ir dviem nesėkmėmis rikiuojasi treti. Velimiro Perasovičiaus auklėtiniai šalies pirmenybėse 84:80 nukovė ir Eurolygos čempionę Stambulo „Fenerbahce“ ekipą.

„Žalgiris“ su „Anadolu Efes“ Eurolygoje grumsis 11 kartą. Šešias pergales nuskynė Lietuvos čempionai, keturias – Turkijos klubas. Praėjusį sezoną komandos pasidalijo po pergalę – triumfavo svečiuose.

Transliacijų tvarkaraštis:

lapkričio 23 d.

19.50 val. „Žalgiris“ – „Anadolu Efes“ (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai),

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

21.30 val. „Armani Olimpia“ – „Olympiacos“ (viaplay.lt; tiesiogiai; nuo 21.55 val. – „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai);

21.45 val. „Crvena Zvezda“ – „Baskonia“ (viaplay.lt; tiesiogiai),

23.45 val. „Crvena Zvezda“ – „Baskonia“ („Viasat Sport Baltic“; vaizdo įrašas).

lapkričio 24 d.

20.45 val. „Panathinaikos“ – „Real“ (viaplay.lt; tiesiogiai),

00.00 val. „Panathinaikos“ – „Real“ („Viasat Sport Baltic“; vaizdo įrašas).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų