gražgarstė
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „gražgarstė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „gražgarstė“.
Ant palangės pasėkite šių augalų: derlių turėsite ištisus metus
Namuose augantys žalumynai gali ne tik suteikti namams jaukumo ir estetikos, tačiau tuo pačiu ir būti naudingi jūsų virtuvėje. Pateikiame penkis žalumynus, kuriuos net žiemos metu galite nesudėtingai užsiauginti namuose.
Augalai, kuriuos žiemą galima auginti ant palangės.
Rukola (gražgarstė)
Tai viena iš mažiausiai reiklių kultūrų. Žiemai auginti tinka ankstyvosios veislės. Rukolą sėkite ant saulėtos palangės +18 ... +20 °C temperatūroje.
Receptas. Vištiena su anakardžių riešutais
INGREDIENTAI: šiek tiek vištiena (file) šiek tiek makaronų (tagliatelle) šiek tiek grietinėlės ((12% riebumo)) 120 gramų riešutų (anakardžiai) 1 sauja gražgarsčių 1 sauja gražgarsčių 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 2 vienetai ruošinio („MAGGI Idea... Vištienai grietinėlės ir žolelių padaže”) 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Receptas. Graikiško stiliaus vištienos gabaliukai su pomidorais
INGREDIENTAI: 80 gramų artišokų (marinuoti, pjaustyti) 150 gramų pomidorų pastos (vyšniniai, pjaustyti) 40 gramų svogūnų (raudonieji, pjaustyti) 40 gramų alyvuogių aliejaus 1 valgomasis šaukštas acto (balzamiko) 1 valgomasis šaukštas aliejaus 1 valgomasis šaukštas prieskonių (mėsos, Santa Maria su čiobreliais) 40 gramų gražgarsčių (lapeliai) 400 gramų kumpio (vištienos) Paruošimo laikas: Apie 5 min.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Jautienos "Fajitas"
INGREDIENTAI: 2 kilogramai jautienos 3 vienetai svogūnų (raudoni) 3 vienetai paprikų (raudonos) 3 vienetai paprikų (geltomos) 3 vienetai paprikų (žalios) 4 skiltelės česnakų 2 vienetai citrinų (šviežiai spaustos sultys) 100 gramų alyvuogių aliejaus 3 gramai pipirai (juodieji) 5 gramai pipirai (chipotle) 16 vienetų tortilijos (miltinės (15 cm skersmens)) 500 gramų grietinės 100 gramų gražgarsčių 100 gramų špinatų (lapai) 100...
Receptas. Špinatų salotos su vištiena ir braškėmis
INGREDIENTAI: šiek tiek medaus šiek tiek rozmarino šiek tiek salotų (iceberg) šiek tiek špinatų šiek tiek žemės riešutų 1 vienetas vištos filė šiek tiek braškių šiek tiek aliejaus šiek tiek cukinijos šiek tiek kario šiek tiek sūris (kietasis, "Džiugas") šiek tiek gražgarsčių šiek tiek sėklų (moliūgų) PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos gabaliukus marinuojame (bent 2 val.) medaus, kario ir rozmarino marinate.
Receptas. Gurmaniškos salotos
INGREDIENTAI: 1 gūželė pekino kopūstų 100 gramų ožkos sūrio 10 vienetų vyšninių pomidorų 1 sauja gražgarsčių šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek alyvuogių aliejaus šiek tiek obuolių acto Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Pekino kopūstą supjaustyti ir sumaišyti su rukola salotomis. Ant viršaus dėti per pusę perpjautus pomidoriukus, gabaliukais supjaustytą sūrį.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Rukolos ir avokado salotos
INGREDIENTAI: 1 vienetas avokadų 1/4 vieneto citrinų 1/4 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (malti) 50 gramų kedro riešutų 5 gramai medaus 200 gramų pomidorų pastos (vyšniniai) 200 gramų lašišų 20 mililitrų alyvuogių aliejaus 20 mililitrų sojos padažo 50 gramų anakardžio riešutų 100 gramų gražgarsčių PARUOŠIMO BŪDAS: Pakepinti sausoje keptuvėje anakardžio riešutus 5 min.
Receptas. Mandarinų salotos su aguonomis
INGREDIENTAI: 4 valgomieji šaukštai aguonų 1 vienetas citrinų 6 vienetai mandarinų 1 vienetas svogūnų (baltas) 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos šiek tiek baltųjų pipirų (malti) 2 saujos gražgarsčių PARUOŠIMO BŪDAS: Aguonas užpilti karštu vandeniu. Mandarinus padalinti skiltelėmis, nulupti odelę, supjaustyti. Į salotinę sudėti rukolą, mandarinus, svogūno žiedus.
Receptas. Salotos su tunu
INGREDIENTAI: 1 vienetas salotų (aisbergo) 1 vienetas salierų 1 vienetas porų 150 gramų agurkų 1 saujelė krapų 1 saujelė gražgarsčių 1 skardinė tunų (konservuotas, aliejuje) 1 žiupsnelis druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Visus žalumynus sumaišyti su tunu, pagardinti druska ir pipirais.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Cukinijų salotos
INGREDIENTAI: 1 vienetas cukinijos 2 saujos gražgarsčių 1.5 valgomojo šaukšto citrinų šiek tiek druskos šiek tiek pipirai šiek tiek sūris (parmezanas) 4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 2 skiltelės česnakų Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Cukiniją supjaustyti labai plonais griežinėliais (naudoti bulvių skustuką). Cukinijų griežinėlius, argulas ir sūrį sudėti į dubenį.
Receptas. Rukolos salotos su kiaušiniu
INGREDIENTAI: 4 vienetai kiaušinių 50 gramų gražgarsčių 1 saujelė kedro riešutų 1 valgomasis šaukštas grietinės 2 arbatiniai šaukšteliai citrinų (šviežiai spaustos sultys) šiek tiek žolelių (džiovintos) šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius išvirti kietus, atvėsinti ir supjaustyti pailgomis juostelėmis. Į lėkštę sudėti rurkolą, ją apšlakstyti citrinos sultimis.
Receptas. Gražgarstės salotos su lašiša, kietuoju sūriu ir garstyčių padažu
INGREDIENTAI: 100 gramų gražgarsčių 50 gramų šaltai rūkytos lašišos 20 gramų pomidorų pastos (vyšniniai) 20 gramų sūris (kietasis) 0.5 vieneto citrinų 1 valgomasis šaukštas kedro riešutų 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 1 valgomasis šaukštas citrinų sultys 1 arbatinis šaukštelis medaus 1 arbatinis šaukštelis garstyčių 1 žiupsnelis druskos Paruošimo laikas: Apie 20 min.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Prieskonių karalienės Vitos Klišaitienės lašišos tartaro su avokadu ir greipfruto-pipirų „ikrais“ receptas
INGREDIENTAI: 1 vienetas avokadų 1 vienetas citrinų 1 arbatinis šaukštelis cukraus 1.5 vieneto greipfruktų 400 gramų lašišų (filė) 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 0.5 vieneto batono (Prancūziškas) 30 mililitrų brendžio 1 litras aliejaus (augalinis, „ikrų“ gamybai) šiek tiek prieskonių ("Santa Maria" česnakiniai pipirai) šiek tiek baltųjų pipirų ("Santa Maria") 2 arbatiniai šaukšteliai želatin...
Receptas. "Mantingos" pica su krevetėmis
INGREDIENTAI: šiek tiek tešlos (MANTINGA sluoksniuota) 150 gramų krevečių 1 sauja gražgarsčių 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 1 vienetas sūris (mocarea (kamuoliukas)) 2 vienetai pomidorų pastos 150 gramų sūris (parmezanas) šiek tiek raudonėlių šiek tiek druskos 3 skiltelės česnakų šiek tiek pipirai 3 valgomieji šaukštai kečupo Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Receptas. Salotos su vištiena ir trešnėmis
INGREDIENTAI: 200 gramų vištiena ( filė) 1 sauja trešnių 1 žiupsnelis graikinių riešutų 1 saujelė gražgarsčių 1 vienetas kriaušių 1 saujelė špinatų 1 vienetas citrinų 1 vienetas apelsinų 1 arbatinis šaukštelis aliejaus Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos filė išvirti ir apkepti, kad parustų.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Gėlių simfonija
INGREDIENTAI: 1 sauja špinatų 10 vienetų braškių 100 gramų mocarelos sūrio 14 vienetų gražgarsčių (lapeliai) 10 vienetų našlaičių (žiedai) PARUOŠIMO BŪDAS: Užpilui: 4 šaukštai alyvų aliejaus 2 šaukšteliai “Gorgonzola” sūrio 1 šaukštelis citrinos sulčių 2 šaukšteliai smulkintų lazdyno riešutų Špinatų ir gražgarstės lapelius nuplaukite ir sudėkite į lėkštes, ant viršaus uždėkite per pusę perpjautas braškes, pasmulkintą mozarelos sūrį, papuoškite našlaičių žiedais ir...
Receptas. Rukolos salotos su krevetėmis
INGREDIENTAI: 0.5 arbatinio šaukštelio cukraus (padažui) 1 valgomasis šaukštas graikinių riešutų (padažui) 1/3 saujos krapų (padažui) 1 vienetas paprikų (žalioji) 12 vienetų pomidorų pastos (vyšniniai) 0.5 vieneto svogūnų (raudonasis) 40 mililitrų saulėgrąžų aliejaus (padažui) 1 valgomasis šaukštas vandens (padažui) 12 vienetų krevečių be kevalo (šaldytos, virtos, tigrinės) 0.5 arbatinio šaukštelio druskos (padažui) 10 gramų sviesto (padažui...
Receptas. Salotos papuoštos pomidoro skiltelėmis
INGREDIENTAI: 10 ridikėlių 1 sauja gražgarsčių 1 sauja špinatų 2 vienetai agurkų (mažas) 6 vienetai pomidorų pastos (vyšniniai) 1/5 vieneto paprikų 3 valgomieji šaukštai grietinės 1 žiupsnelis žolelių ( salotoms ) 1 sauja svogūnų laiškų 1 sauja krapų 1 žiupsnelis druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Ridikėliais smulkiai supjaustomi. Rukola ir špinatai supjaustomi.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Itališkos salotos mamai
INGREDIENTAI: 200 gramų parmos kumpio 200 gramų iceberg salota 100 gramų feta sūrio 100 gramų gražgarsčių 50 gramų raudonlapė balandūnės 3 vienetai kaparėlių 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus 2 žiupsneliai itališko žolelių mišinio 0.5 žiupsnelio druskos 0.5 žiupsnelio pipirai Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Viską susmulkinti iki norimo dydžio. Sumaišyti su aliejumi ir prieskoniais.
Receptas. Pikantiškos salotos
INGREDIENTAI: 3/4 gramo gražgarsčių 1 vienetas salierų (stiebas) 100 gramų pomidorų pastos (vyšniniai) 100 gramų alyvuogių 0.5 vieneto mangų 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 1 arbatinis šaukštelis medaus 1 vienetas pipirai (čili, be sėklų) Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Saliero stiebą supjaustyti plonais griežinėliais, sudėti gražgarstes, pomidorus, alyvuoges.
Receptas. „Tėvelio“ salotos
INGREDIENTAI: 2 vienetai pomidorų pastos 1 vienetas paprikų (( ½ vnt geltona ir ½ vnt raudona) ) 1 saujelė špinatų 1 saujelė gražgarsčių 1 žiupsnelis krapų 1 saujelė svogūnų laiškų 2 valgomieji šaukštai grietinės ((30 proc. riebumo) ) šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Pomidorus ir paprikas supjaustyti nedideliais gabaliukais. Sudėti į dubenį.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Troškintos širdelės
INGREDIENTAI: 200 gramų vištiena ((broilerių) širdelės ) 2 vienetai morkų (nedidelės) 1 vienetas svogūnų 0.5 vieneto paprikų ((bet kokios spalvos) ) 1 valgomasis šaukštas grietinės 2 skiltelės česnakų 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis prieskonių (žolelės) šiek tiek gražgarsčių šiek tiek bulvių šiek tiek krapų Papuošimui: šiek tiek petražolių Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Receptas. Pavasarinės salotos
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 sauja petražolių (kapotos) 1 arbatinis šaukštelis garstyčių (granulės) 2 valgomieji šaukštai baltojo vyno 3 valgomieji šaukštai konservuotų kukurūzų šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas aliejaus 200 gramų ridikėlių (raudoni) 150 gramų gražgarsčių 200 gramų sūris ("Emmental") 4 vienetai duonos (riekės) PARUOŠIMO BŪDAS: Duoną supjaustykite kubeliais ir paskrudinkite įkaitintam...
Receptas. Daržovių ir lašišos sumuštinis pagal Beatą
INGREDIENTAI: 6 riekės duonos (juoda) 2 vienetai morkų 1 vienetas porų 6 vienetai pomidorų pastos (saulėje džiovinti) 1 vienetas agurkų 100 gramų lašišų ( šaltai rūkyta) 1 sauja gražgarsčių Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Morkas sutarkuoti ir apkepti su šlakeliu aliejaus. Ten pat sudėti ir smulkintą porą. Keptas daržoves kartu su džiovintais pomidorais susmulkinti maisto smulkintuvu.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Vieno kąsnio sumuštiniai su lašiša ir kreminiu sūreliu
Ant kūčių stalo karaliauja silkė, bet verta į jį įsileisti ir lašišos. O šitie sumuštinukai labai sotūs ir gardūs.
INGREDIENTAI: 8 riekės juodos duonos 200 gramų alyvuogių 200 gramų šaltai rūkytos lašišos 150 gramų kreminis sūris (Filadelfijos tipo) 20 gramų gražgarsčių 25 gramai sezamo sėklų Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Sūriu užtepti duonos riekutes. Ant keturių riekučių dėti sluoksnį pjaustytos lašišos.
Receptas. Salotos su krevėtėmis
INGREDIENTAI: 0.5 vieneto agurkų 6 vienetai pomidorų pastos (vyšniniai) šiek tiek alyvuogių aliejaus 1 sauja batono (skrebučiai) šiek tiek acto (balzaminis) 100 gramų krevečių be kevalo (tigrinės) 50 gramų pieno ("džiugas") šiek tiek garstyčių padažo šiek tiek gražgarsčių 1 valgomasis šaukštas sezamo sėklų (pakepintos) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Viską sumaišykite.
Receptas. Itališkos salotos Capresse
INGREDIENTAI: 1 vienetas pomidorų pastos šiek tiek mocarelos sūrio šiek tiek gražgarsčių (lapai) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Papildomai reikės Pesto padažo. Sūrį ir pomidorą supjaustyti riekelėmis. Sudėti gražiai ratu arba bokšteliu. Lapus apvolioti pesto padaže ir pagal fantaziją pateikt. Autorius: Šarūnas dromdrom.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Morkų ir porų vyniotinis
INGREDIENTAI: 0.5 vieneto citrinų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 3 vienetai juodųjų pipirų (žirneliai) šiek tiek laurų lapų (lapai) 3 vienetai morkų 1 vienetas porų 2 valgomieji šaukštai majonezo 6 vienetai kiaulės šoninės (rūkyta, plačios juostelės) šiek tiek druskos 30 gramų gražgarsčių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Morkas ir porą supjaustykite šiaudeliais, salotas nuplaukite ir nupurtykite.
Receptas. Rukolos salotos su grūdėta varške ir vytinta mėsa
INGREDIENTAI: 1/3 vieneto citrinų (padažui) 1/3 arbatinio šaukštelio cukraus (padažui) šiek tiek graikinių riešutų (padažui) 1 arbatinis šaukštelis krapų (smulkinti, padažui) 1 vienetas paprikų 12 vienetų pomidorų pastos (vyšniniai) 50 gramų salotų (aisbergo) 50 gramų salotų (frize) 50 gramų jaučio kumpio (vytintas) 35 mililitrai saulėgrąžų aliejaus (padažui) 2 valgomieji šaukštai vandens (padažui) 6 valgomieji šaukštai varškės (grūdėta...
Receptas. Pievagrybių ir šparaginių pupelių salotos
INGREDIENTAI: 2 vienetai svogūnų (raudoni, marinuoti) 4 valgomieji šaukštai saulėgrąžų aliejaus šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (Provanso žolelės) 200 gramų sparaginių pupelių 1 sauja gražgarsčių PARUOŠIMO BŪDAS: Grybus nulupti, supjaustyti ir apkepti aliejuje. Šparagines pupeles supjaustyti į kelias dalis ir taip pat apkepti kartu su žolelėmis bei druska. Svogūnus stambiai supjaustyti.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Pikantiškas sumuštinis su kumpiu
INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai figų (konservuotos) 2 vienetai kiaulienos kumpio (karšto rūkymo, riekelės) 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus 1 arbatinis šaukštelis acto (balzamiko) 1 vienetas bandelių (ciabatta) 1/4 stiklinės mocarelos sūrio (smulkintas) 1 sauja gražgarsčių (smulkinta) PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaišykite gražgarsčių salotas su balzamiko actu. Figas sumaišykite su alyvuogių aliejumi.
Receptas. Rukolos salotos
INGREDIENTAI: 1 vienetas česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 10 vienetų pomidorų pastos (vyšniniai) 0.5 vieneto svogūnų (burokiniai) 50 mililitrų alyvuogių aliejaus 6 vienetai batono (riekės) 1 arbatinis šaukštelis acto (balzaminis) 50 gramų parmezano sūrio šiek tiek druskos 250 gramų gražgarsčių PARUOŠIMO BŪDAS: Rukolą nuplauti ir apdžiovinti. Pomidoriukus padalinti į dvi dalis. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, česnaką - gabaliukais.
Receptas. Salotos su šaltai rūkyta lašiša ir granatais
INGREDIENTAI: 1 gūželė iceberg salota 1 pundelis gražgarsčių 1 vienetas mangų 8 vienetai vyšninių pomidorų 1 pakelis zigmo šaltai rūkytos lašišos filė 0.5 vieneto granatų Padažui: šiek tiek sojos padažo šiek tiek citrinų sultys šiek tiek medaus Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Salotos lapus suplėšykite ir sudėkite į dubenį, pabarstykite gražgarstės lapelių.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Ožkos sūrio pyragas su garstyčiomis
INGREDIENTAI: 3 vienetai pomidorų pastos (dideli) 2 valgomieji šaukštai garstyčių ("Gardulės") šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (kmynai, peletrūnas, pipirai) 250 gramų tešlos (bemielė) 1 sauja gražgarsčių 150 gramų sūris (ožkos) PARUOŠIMO BŪDAS: Tai itin greitai padaromas, vegetariškas, pikantiško ir įmantraus, bet gan švelnaus skonio pyragas, kuriam ypatingos egzotikos suteikia storas sluoksnis "Gardulės" garstyč...
Receptas. Trešnių su rukola užkandis
INGREDIENTAI: 1 saujelė trešnių 1 saujelė gražgarsčių 125 gramai sūris (Brie "Prezident" (su graikiniais riešutais)) 1 žiupsnelis graikinių riešutų 1 žiupsnelis anakardžio riešutų 1 žiupsnelis razinų 1 valgomasis šaukštas apelsinų ((šviežiai spaustos sultys) ) 1 valgomasis šaukštas aliejaus 1 valgomasis šaukštas medaus 1 valgomasis šaukštas citrinų ((šviežiai spaustos sultys) ) Paruošimo laikas: Apie 10 min.
Receptas. Traškios "Taco" salotos su jūros gėrybėmis
INGREDIENTAI: 16 vienetų tortilijos (miltinės) 1 kilogramas krevečių (tigrinės, be kevalo) 500 gramų grietinės 500 gramų romaninės salotos 300 gramų gražgarsčių 300 gramų špinatų 300 gramų konservuotų kukurūzų 300 gramų konservuotų pupelių (raudonos ) 5 vienetai avokadų (prinokę) 250 gramų sūris 250 gramų pomidorų pastos 200 gramų pipirai (jalapeno (konservuoti)) 3 vienetai apelsinų 2 vienetai rausvųjų svogūnų šiek tiek d...
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Vasariška egzotika
INGREDIENTAI: 2 vienetai greipfruktų 2 vienetai apelsinų 2 vienetai avokadų 1 sauja gražgarsčių ((rukolos)) 1 vienetas svogūnų (mėlyni) 4 arbatiniai šaukšteliai aliejaus 4 arbatiniai šaukšteliai vyno acto 1 arbatinis šaukštelis cukraus 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai Paruošimo laikas: Apie 10 min.
Receptas. Vytinto kumpio užkandėlės
INGREDIENTAI: 100 gramų vytinto kumpio 1 saujelė gražgarsčių 100 gramų sūrio su melsvuoju pelėsiu (pjaustytas šiaudeliais) 1 saujelė spanguolių Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Sotus žaliasis kokteiliukas
INGREDIENTAI: 180 gramų jogurto (liesas natūralus arba vanduo) 1 vienetas bananų 2 vienetai kivių 1 vienetas obuolių 1 sauja gražgarsčių 2 vienetai petražolių (šakelės) Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Visus ingredientus sutrinti trintuvu.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Rukolos salotos su pomidorais
INGREDIENTAI: 0.5 stiklinės kedro riešutų 250 gramų pomidorų pastos (vyšniniai) 100 gramų jaučio kumpio (vytintas) 4 valgomieji šaukštai acto (balzaminis) 500 gramų gražgarsčių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Rukolą sudėti į lėkštes, aplieti balzaminiu actu, galima dar įpilti po šaukštą alyvuogių aliejaus. Išmaišyti. Pomidoriukus perpjauti per pusę ir sudėti ant žalumos. Salotas pagrąžinti vytinto kumpio gabaliukais ir kedrų riešutais.
Receptas. Salotos su ZIGMO lašiša, avokadais ir putpelių kiaušiniais
INGREDIENTAI: 100 gramų zigmo šaltai rūkytos lašišos filė 100 gramų salotų 1 vienetas avokadų 1 vienetas citrinų 4 vienetai putpelių kiaušinių 50 mililitrų alyvuogių aliejaus 30 gramų gražgarsčių 1 valgomasis šaukštas medaus 1 arbatinis šaukštelis garstyčių Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Putpelių kiaušinius išvirkite – sudėkite į šaltą vandenį, jam užvirus, pavirkite apie 1,5–3 minutes. Lupti jų nebūtina.
Receptas. Baklažanai pagal Virgutę
INGREDIENTAI: 3 vienetai baklažanų 3 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 4 vienetai pomidorų pastos šiek tiek majonezo šiek tiek sūris šiek tiek druskos šiek tiek gražgarsčių PARUOŠIMO BŪDAS: Baklažanus perpjauname per pusę ir užberiame negailėdami druskos. Paliekame pastovėti maždaug 20 minučių, kad išsiskirtų skaidrus skystis. Tada puseles nuplauname ir vėl pabarstome druska ir pipirais.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Salotos su kepta vištienos filė
INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus 1 vienetas paprikų 8 vienetai pomidorų pastos (vyšniniai) 50 gramų porų 4 vienetai salotų (lapai) 100 gramų žirnių 150 gramų vištos filė šiek tiek druskos 2 arbatiniai šaukšteliai aliejaus (+ aliejus kepimui) šiek tiek kario 100 gramų gražgarsčių 1 arbatinis šaukštelis vyno acto (baltasis) PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaišykite padažą iš vyno acto, 2 šaukštelių aliejaus, druskos, cukraus bei šiek tiek kario i...
Receptas. Žalioji sriuba su špinatais ir rukola
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas morkų 1 arbatinis šaukštelis muskato 1 vienetas salierų (stiebai) 1 vienetas svogūnų 250 gramų špinatų 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų šiek tiek druskos 50 gramų sviesto 1 litras sultinio (vištienos) 250 gramų gražgarsčių PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitintame svieste pakepinti susmulkintas morkas, svogūnus ir salierus. Suberti miltus, išmaišyti ir nuimti nuo ugnies.
Receptas. Salotos su alyvuogėmis ir pomidorais
Šitą receptą sukūriau pats, nes Kalėdų ryte pamiršau, jog neturiu jokių salotų prie kepsnio... tad ėmiausi improvizacijos su tuo ką turėjau šaldytuve ir pavyko neblogos salotos.
INGREDIENTAI: 1 gūželė salotų 3 vienetai pomidorų pastos 140 gramų žaliųjų alyvuogių 40 gramų gražgarsčių 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 1 žiupsnelis džiovinto raudonėlio 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai 1 žiupsnelis druskos Paruošimo laikas: Apie 10 min.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Šviežių daržovių salotos su vytinta jautiena
INGREDIENTAI: 0.5 arbatinio šaukštelio cukraus (užpilui) šiek tiek graikinių riešutų šiek tiek paprikų šiek tiek pomidorų pastos (vyšniniai) šiek tiek porų šiek tiek jaučio kumpio (vytintas) 1/3 stiklinės saulėgrąžų aliejaus (užpilui) 0.5 arbatinio šaukštelio druskos (užpilui) šiek tiek žalumynų (užpilui) šiek tiek sūris (medžiotojų) šiek tiek gražgarsčių PARUOŠIMO BŪDAS: Padaryti užpilą salotoms: supilti 0,3 stiklinės saulėgrąžų aliej...
Šią salotą lietuviai nuvertina be reikalo: auginkite į sveikatą
Gražgarstė kaip vaistinis augalas buvo auginama ir naudojama jau senovės Romos laikais. Ši lapinė daržovė nuo seno buvo ypač populiari italų, prancūzų virtuvėje, o dabar ji plačiai auginama ir valgoma visame pasaulyje (taip pat ir Lietuvoje). Augalas nėra labai reiklus dirvai, tačiau pasižymi viena bloga savybe – greitai perauga. Be to, nemėgsta pernelyg saulėtos arba pavėsingos vietos.