REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 0.5 arbatinio šaukštelio cukraus (padažui)
  • 1 valgomasis šaukštas graikinių riešutų (padažui)
  • 1/3 saujos krapų (padažui)
  • 1 vienetas paprikų (žalioji)
  • 12 vienetų pomidorų pastos (vyšniniai)
  • 0.5 vieneto svogūnų (raudonasis)
  • 40 mililitrų saulėgrąžų aliejaus (padažui)
  • 1 valgomasis šaukštas vandens (padažui)
  • 12 vienetų krevečių be kevalo (šaldytos, virtos, tigrinės)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos (padažui)
  • 10 gramų sviesto (padažui)
  • 80 gramų gražgarsčių
  • 50 gramų sūris

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 2 didelės porcijos.
    Padaryti salotų padažą: į mikserį supilti aliejų, vandenį, suberti cukrų ir druską, įmesti žiupsnį graikinių riešutų, saują krapų, kubelį sviesto ir išspausti 0,3 citrinos sulčių. Viską plakti keliais sekundes.
    Į lėkštę sudėti rukolą.
    Ant rukolos sudėti per pusę supjaustytus vyšninius pomidoriukus, kubeliais pjaustytą papriką, stambiai supjaustytą svogūną. Daržoves gausiai aplieti žaliuoju salotų padažu.
    Šaldytas krevetes galima sudėti tik atšildytas, bet skaniau pašildyti svieste keptuvėje, apšlakstyti citrinos sultimis.
    Ant daržovių su padažu sudėti krevetes ir apibarstyti tarkuotu sūriu.
    Valgyti salotas su karštais buterbrodais, keptais krosnelėje karštiems sumuštiniams: paimti 4 riekes forminio batono, 2 riekes pertepti sviestu, išspausti ant jų po 1 skiltelę česnako ir ant viršaus uždėti kitas 2 riekes.

Autorius: Eglužė

INGREDIENTAI:

  • 0.5 arbatinio šaukštelio cukraus (padažui)
  • 1 valgomasis šaukštas graikinių riešutų (padažui)
  • 1/3 saujos krapų (padažui)
  • 1 vienetas paprikų (žalioji)
  • 12 vienetų pomidorų pastos (vyšniniai)
  • 0.5 vieneto svogūnų (raudonasis)
  • 40 mililitrų saulėgrąžų aliejaus (padažui)
  • 1 valgomasis šaukštas vandens (padažui)
  • 12 vienetų krevečių be kevalo (šaldytos, virtos, tigrinės)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos (padažui)
  • 10 gramų sviesto (padažui)
  • 80 gramų gražgarsčių
  • 50 gramų sūris

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 2 didelės porcijos.
    Padaryti salotų padažą: į mikserį supilti aliejų, vandenį, suberti cukrų ir druską, įmesti žiupsnį graikinių riešutų, saują krapų, kubelį sviesto ir išspausti 0,3 citrinos sulčių. Viską plakti keliais sekundes.
    Į lėkštę sudėti rukolą.
    Ant rukolos sudėti per pusę supjaustytus vyšninius pomidoriukus, kubeliais pjaustytą papriką, stambiai supjaustytą svogūną. Daržoves gausiai aplieti žaliuoju salotų padažu.
    Šaldytas krevetes galima sudėti tik atšildytas, bet skaniau pašildyti svieste keptuvėje, apšlakstyti citrinos sultimis.
    Ant daržovių su padažu sudėti krevetes ir apibarstyti tarkuotu sūriu.
    Valgyti salotas su karštais buterbrodais, keptais krosnelėje karštiems sumuštiniams: paimti 4 riekes forminio batono, 2 riekes pertepti sviestu, išspausti ant jų po 1 skiltelę česnako ir ant viršaus uždėti kitas 2 riekes.

Autorius: Eglužė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų