REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 200 gramų vištiena ((broilerių) širdelės )
  • 2 vienetai morkų (nedidelės)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 0.5 vieneto paprikų ((bet kokios spalvos) )
  • 1 valgomasis šaukštas grietinės
  • 2 skiltelės česnakų
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 žiupsnelis prieskonių (žolelės)
  • šiek tiek gražgarsčių
  • šiek tiek bulvių
  • šiek tiek krapų
  • Papuošimui:
  • šiek tiek petražolių

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 200 gramų vištiena ((broilerių) širdelės )
  • 2 vienetai morkų (nedidelės)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 0.5 vieneto paprikų ((bet kokios spalvos) )
  • 1 valgomasis šaukštas grietinės
  • 2 skiltelės česnakų
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 žiupsnelis prieskonių (žolelės)
  • šiek tiek gražgarsčių
  • šiek tiek bulvių
  • šiek tiek krapų
  • Papuošimui:
  • šiek tiek petražolių

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 3

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Širdelės nuplaunamos ir nupjaustomos visokios atliekėles (gyslelės, riebaliukai) - geriausia apskritai nupjauti patį galiuką. Dėti į verdantį, o ne šaltą vandenį. Palaukti, kol užvirs, nugraibyti putas ir pavirti kelias minutes. Tada šį vandenį nupilti, širdeles nuplauti švariu vandeniu, į puodą įpilti vėl švaraus vandens (geriausia jau verdančio) ir vėl užkaisti. Jeigu susidarys daug putų, vėl procedūrą pakartoti, o jeigu ne, pasūdytame vandenyje širdeles virti apie 8 min.
  2. Per tą laiką pasiruošti ingredientus troškiniui - morkos smulkiai sutarkuojamos, paprikos gabaliuką, svogūną ir česnaką supjaustoma irgi smulkiai. Kai širdelės išvirtos, vanduo, kuriame jos virė nupilamas, - bus reikalingas švarus. Į jį sudedamos širdelės (galima jas perpjauti perpus), morkos, svogūnai, česnakas, paprika, prieskoniai ir troškinama, kol morkos suminkštės – dar apie 10 min. Vanduo turi tik vos apsemti. Paragauti, ar netrūksta druskos.
  3. Baigiant troškinti, įdėti grietinės, leisti užvirti ir išjungti viryklę – palikti pastovėti šiek tiek.
  4. Patiekti su krapais paskanintomis virtomis sutrintomis bulvėmis arba piure ant rukolos paklotėlio.
    Troškinį pagardinti pjaustytomis petražolėmis.

    Skanaus.

Autorius: Silva

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų