Kalendorius
Birželio 30 d., pirmadienis
Vilnius +20°C
Horoskopai
Orai
Pranešti naujieną
Paieška
30
Naujausios
Karas Ukrainoje
Lietuva
Verslas
Užsienis
Gyvenimas
Sportas
Video
Žmonės
Automanas
Naujausios
Karas Ukrainoje
Lietuva
Aktualijos
Orai
Koronavirusas
Kriminalai
Redakcija rekomenduoja
Geros naujienos
Komentarai ir analizė
Verslas
Lietuvos verslas
Užsienio verslas
Nekilnojamasis turtas
Rinkos
Transportas
Užsienis
Putino režimas
JAV
Rusija
Europa
Kitos šalys
Gyvenimas
Istorijos
Tėvų darželis
Mada ir grožis
Santykiai
Namai
Maistas
Horoskopai
Pasisakyk
Patarimai
Sodas ir daržas
Sveika gyvensena
Kelionės
Sveikata
Sportas
Krepšinis
Futbolas
Dvikovos
Tenisas
Ledo Ritulys
Vandens Sportas
Auto Moto
Kitos sporto šakos
Eurolyga
LKL
NBA
Video
Dienos pjūvis
Pasikalbėkim
SVEIKATOS DNR
Kažkas Naujo
Farai
Gero vakaro šou
TV Pagalba
Tavo Horoskopas
TV3 Play
Žmonės
Lietuvos įžymybės
Muzika
Užsienio žvaigždės
TV
Filmai
Kultūra
Mada
Įvairenybės
Automanas
Autonaujienos
Iš antrų rankų
Autosportas
Autokultūra
Bandymų trasa
Kita
Kalendorius
TV programa
Pensijos
Orai
Horoskopai
Reklama
Karjera
Vardadieniai
Logotipai
PRADŽIA
TIESIOGIAI
Stebėkite tiesiogiai: TV3 vakaro žinios
Mano naujienos
Eurobasket 2025
Naujausios
Skaitomiausios
Karas Ukrainoje
Aurum 1006 km
Konkursas Draugų vasara
Pensijos
Horoskopai
Ūkininkai ieško meilės
Gyvenimas
Kriminalai
Lietuva
Užsienis
Verslas
Video
Žmonės
Parateam
Sportas
TV3 žinios
Tiesioginės transliacijos
Kalendorius
Filmukai vaikams
TV programa
Horoskopai su Šulija
Orai
Siųsk foto Nagliui
Receptai
Automobilių skelbimai
Aktualiausios diskusijos
REKLAMA
Komentuoti
0
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Kopijuoti nuorodą
Siųsti el. paštu
Facebook
Messenger
LinkedIn
Twitter
Daugiau panašių naujienų
Mažiau panašių naujienų
Pranešti apie klaidą
TV3 naujienos
>
Užkandžiai
>
Užkandžiai
Receptas. Prieskonių karalienės Vitos Klišaitienės lašišos tartaro su avokadu ir greipfruto-pipirų „ikrais“ receptas
2022-02-26 07:02
/
šaltinis: Gaspadine.lt
2022-02-26 07:02
INGREDIENTAI:
1 vienetas
avokadų
1 vienetas
citrinų
1 arbatinis šaukštelis
cukraus
1.5 vieneto
greipfruktų
400 gramų
lašišų (filė)
2 valgomieji šaukštai
alyvuogių aliejaus
0.5 vieneto
batono (Prancūziškas)
30 mililitrų
brendžio
1 litras
aliejaus (augalinis, „ikrų“ gamybai)
šiek tiek
prieskonių ("Santa Maria" česnakiniai pipirai)
šiek tiek
baltųjų pipirų ("Santa Maria")
2 arbatiniai šaukšteliai
želatinos
1 valgomasis šaukštas
kaparėlių
šiek tiek
citrinpipirių ("Santa Maria")
1 sauja
gražgarsčių
1 arbatinis šaukštelis
prieskonių picai
šiek tiek
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išspaudžiame citrinos ir greipfruto sultis. Greipfrutų sultyse užmerkiame želatiną „ikrams“. Lašišą supjaustome smulkiais kubeliais. Pusę citrinos ir 50 ml greipfrutų sulčių supilame į lašišą, sūdome, dedame 0,5 šaukštelio cukraus, citrininius pipirus, picos prieskonių (bazilikas, mairūnas, raudonėlis), smulkintus kaparėlius, pusę brendžio, šaukštą alyvuogių aliejaus. Viską išmaišome.
Likusias citrinų ir greipfrutų sultys sumaišome, sūdome, dedame cukrų, baltuosius pipirus, ištirpintą želatiną. Želė temperatūra turi būti 40–42 laipsniai. Ją supilame į plastikinį padažui skirtą indelį su snapeliu ir lašiname į plokščią indą su atšaldytu aliejumi. Taip gaunami apvalūs želė lašeliai – „ikrai“. Dedame į šaldytuvą atvėsti, vėliau nukošiame, apsausiname.
Avokadą supjaustome griežinėliais. Palaistome šlakeliu citrinų sulčių, citrininiais ir česnakiniais pipirais.
Į lėkštę dedame saujelę gražgarsčių, ant viršaus – kulinarinio žiedo pagalba formuojame užkandį. Dedame sluoksnį lašišos, tada skiltelėmis avokadą, vėl sluoksnis lašišos. Viršų ir aplink apdedame greipfrutų ikrais, puošiame pipirinių daigeliais, begonijų žiedlapiais.
Patiekimui prancūzišką batoną supjaustome, patepame alyvuogių aliejumi, pabarstom picos prieskoniais ir pakepiname orkaitėje.
Skanaus!
Autorius:
Vita
INGREDIENTAI:
1 vienetas
avokadų
1 vienetas
citrinų
1 arbatinis šaukštelis
cukraus
1.5 vieneto
greipfruktų
400 gramų
lašišų (filė)
2 valgomieji šaukštai
alyvuogių aliejaus
0.5 vieneto
batono (Prancūziškas)
30 mililitrų
brendžio
1 litras
aliejaus (augalinis, „ikrų“ gamybai)
šiek tiek
prieskonių ("Santa Maria" česnakiniai pipirai)
šiek tiek
baltųjų pipirų ("Santa Maria")
2 arbatiniai šaukšteliai
želatinos
1 valgomasis šaukštas
kaparėlių
šiek tiek
citrinpipirių ("Santa Maria")
1 sauja
gražgarsčių
1 arbatinis šaukštelis
prieskonių picai
šiek tiek
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išspaudžiame citrinos ir greipfruto sultis. Greipfrutų sultyse užmerkiame želatiną „ikrams“. Lašišą supjaustome smulkiais kubeliais. Pusę citrinos ir 50 ml greipfrutų sulčių supilame į lašišą, sūdome, dedame 0,5 šaukštelio cukraus, citrininius pipirus, picos prieskonių (bazilikas, mairūnas, raudonėlis), smulkintus kaparėlius, pusę brendžio, šaukštą alyvuogių aliejaus. Viską išmaišome.
Likusias citrinų ir greipfrutų sultys sumaišome, sūdome, dedame cukrų, baltuosius pipirus, ištirpintą želatiną. Želė temperatūra turi būti 40–42 laipsniai. Ją supilame į plastikinį padažui skirtą indelį su snapeliu ir lašiname į plokščią indą su atšaldytu aliejumi. Taip gaunami apvalūs želė lašeliai – „ikrai“. Dedame į šaldytuvą atvėsti, vėliau nukošiame, apsausiname.
Avokadą supjaustome griežinėliais. Palaistome šlakeliu citrinų sulčių, citrininiais ir česnakiniais pipirais.
Į lėkštę dedame saujelę gražgarsčių, ant viršaus – kulinarinio žiedo pagalba formuojame užkandį. Dedame sluoksnį lašišos, tada skiltelėmis avokadą, vėl sluoksnis lašišos. Viršų ir aplink apdedame greipfrutų ikrais, puošiame pipirinių daigeliais, begonijų žiedlapiais.
Patiekimui prancūzišką batoną supjaustome, patepame alyvuogių aliejumi, pabarstom picos prieskoniais ir pakepiname orkaitėje.
Skanaus!
Autorius:
Vita
REKLAMA
0
Šaltinis:
Gaspadine.lt
REKLAMA
Komentuoti
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
Kavos pasaulis
Kiek iš tiesų žinai apie kapučiną?
(
2
)
Kodėl verta į kavą įdėti baltymų miltelių? 3 privalumai
Daugiau
TOLIAU SKAITYKITE
.
Atsakyti
×
Pranešti klaidą
Pažymėtos klaidos tekstas
Jūsų komentaras
SIŲSTI
Į viršų