Cukraus pudra
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Cukraus pudra“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Cukraus pudra“.
            
 Skruzdėlių kieme neliks nė kvapo: pabarstykite šiuo mišiniu
                                Vasarą daugeliui tenka pastebėti, kad sode – o kartais ir namuose – priviso skruzdėlių. Kaip ir daugelis kitų sodo gyventojų, skruzdėlės iš esmės yra nekenksmingos. Bet jei jos pradeda trukdyti, tuomet atėjo laikas naikinti skruzdėles. Paprastai šį darbą galima padaryti patiems ir profesionalų pagalbos neprireikia. 
Viena moteris, nusprendusi atsikratyti sode knibždančių skruzdėlių, patarimo paklausė feisbuke. Pagalbos ji prašė ponios Hinch Feisbuko grupėje.
                            
 Receptas. Citrininis kukurūzų miltų pyragas
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   citrinų    4 stiklinės   cukraus pudros    1.5 stiklinės   cukraus    3 vienetai   kiaušinių    280 gramų   sviesto    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    120 gramų   kukurūzų miltų    šiek tiek   cukraus pudros (apybarstymui)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Išsukame sviestą su cukrumi. Į gautą sviesto ir cukraus kremą po vieną įmaišome kiaušinius.
                            
 Receptas. Meduoliai su ruginiais miltais
                                INGREDIENTAI:    1 arbatinis šaukštelis   cinamono    130 gramų   cukraus pudros    1 arbatinis šaukštelis   gvazdikėlių    1 arbatinis šaukštelis   imbierų    1 valgomasis šaukštas   kakavos    100 gramų   margarino (arba sviestas, tirpintas)    100 gramų   medaus    1 arbatinis šaukštelis   muskato    2 vienetai   kiaušinių    100 gramų   ruginių miltų (rupūs)    300 gramų   kvietinių miltų    1 arbatinis šaukštelis   sodos (nugesinta)     PARUOŠIMO BŪDAS:   1. Medų, sviestą ir cukraus pudrą i...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Blynai su morkomis
                                INGREDIENTAI:    1 stiklinė   miltai    1 stiklinė   morkų (tarkuotos)    1 vienetas   kiaušinių    1 valgomasis šaukštas   grietinės    1 arbatinis šaukštelis   vanilinio cukraus    1 valgomasis šaukštas   cukraus    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    1 žiupsnelis   druskos    Pabarstymui:     1 arbatinis šaukštelis   cukraus pudros    Paruošimo laikas: Apie 30 min.
                            
 Receptas. Amerikietiškas šokoladinis tortas
                                Biskvitai iškepa labai purūs, stori ir nesukrenta (tik, žinoma, nereikia atidarinėti orkaitės durelių, kuomet kepa, tik pabaigoje kepimo). Beje, su kiekviena diena šis tortas tampa tik skanesnis, nes kremas vis labiau įsigeria į biskvitus. Matavimui naudojau 250 ml stiklinę. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.
                            
 Receptas. Pyragėliai su braškėmis ir medetkų žiedais
                                INGREDIENTAI:    1 pundelis   tešlos (mielinė)    šiek tiek   braškių    1 žiupsnelis   cukraus    1 sauja   medetkų ( žiedai )    1 žiupsnelis   cukraus pudros    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 7   PARUOŠIMO BŪDAS:   Tešla atšildoma. Iškočiojama ir supjaustoma nedideliais keturkampiukais.   Ant kiekvieno tokio lapelio uždėti po braškę – po 1 jeigu didesnė, po 2 – kai mažesnės.   Apibarstyti medetkų žiedlapiais – vienai bandelei galima imti po viena vidutinio dydžio žiedą.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Grybukai
                                INGREDIENTAI:    4 stiklinės   miltai    200 gramų   cukraus    200 gramų   sviesto    150 gramų   cukraus pudros    4 vienetai   kiaušinių    1 vienetas   kiaušinių baltymų    0.5 stiklinės   grietinės    1 vienetas   citrinų    2 valgomieji šaukštai   aguonų    1 valgomasis šaukštas   kakavos    0.5 arbatinio šaukštelio   sodos    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 12   PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiaušinius išsukti su cukrumi.   Į grietinę suberti sodą.
                            
 Receptas. Sausainiai „Velykiniai kiaušiniai“
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   citrinų (glazūra)    75 gramai   cukraus pudros    75 gramai   krakmolo    150 gramų   kvietinių miltų    1 valgomasis šaukštas   pieno    150 gramų   sviesto    šiek tiek   uogienės    5 gramai   vanilinio cukraus    šiek tiek   citrinos žievelės    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Suplakti sviestą (kambario temperatūros), vanilinį cukrų, cukraus pudrą ir citrinų žievelę iki „kremo“ būsenos.  Sudėti miltus, krakmolą, pieną ir suminkykite tešlą.
                            
 Receptas. Sausainiai „Kavos bučinukai“
                                INGREDIENTAI:    50 gramų   cukraus pudros (kremui)    75 gramai   cukraus    1 arbatinis šaukštelis   vanilės    1 vienetas   kiaušinių    174 gramai   kvietinių miltų    1 valgomasis šaukštas   vandens (karštas)    75 gramai   sviesto    50 gramų   sviesto (kremui)    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    1 valgomasis šaukštas   tirpios kavos    1 valgomasis šaukštas   tirpios kavos (kremui)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  Receptas. Agurkų ir granatų putojančio vyno kokteilis
                                INGREDIENTAI:    0.5 vieneto   agurkų    1 valgomasis šaukštas   cukraus pudros    1 vienetas   granatų    700 mililitrų   putojančio vyno    0.5 stiklinės   sulčių (agurkų)    1 stiklinė   sulčių (granatų)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Agurkų sultis galite gauti smulkiai sutarkavę agurką bei išspaudę tarkius per marlę. Agurkų sultis sumaišome su granatų sultimis bei cukraus pudra. Pilame į stiklines po 3 šaukštus sulčių mišinio ir supilame putojantį vyną.
                            
 Receptas. Šokoladiniai sausainiai su apelsinine glazūra
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   apelsinų    100 gramų   cukraus pudros (glazūrai)    125 gramai   cukraus    1 vienetas   kiaušinių    200 gramų   kvietinių miltų    3 valgomieji šaukštai   apelsinų sulčių (glazūrai)    100 gramų   juodojo šokolado    šiek tiek   druskos    125 gramai   sviesto    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Išsukti sviestą su cukrumi, įmušti kiaušinį ir sudėti vieno apelsino sutarkuotą žievelę, išmaišyti. Šokoladą sutarkuoti su stambia tarka.
                            
 Receptas. Citrininis pyragas-keksas (Lemon Pound Cake)
                                INGREDIENTAI:    230 gramų   miltai    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    1 arbatinis šaukštelis   druskos    60 gramų   grietinės    1 valgomasis šaukštas   citrinų sultys    1 valgomasis šaukštas   citrinos žievelės (nebūtina)    250 gramų   cukraus    227 gramai   sviesto (arba margarinas)    5 vienetai   kiaušinių    Sirupui:     50 gramų   cukraus    60 mililitrų   citrinų sultys    Glajui:     65 gramai   cukraus pudros    1 valgomasis šaukštas   citrinų sultys    Paruošimo laikas...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Kokosinukai šokolado apvalkale
                                INGREDIENTAI:    50 gramų   cukraus pudros    200 mililitrų   grietinėlės (35 proc. riebumo)    100 gramų   juodojo šokolado    100 gramų   pieniško šokolado    80 gramų   sviesto    150 gramų   kokosų (drožlės)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Puode, ant silpnos ugnies tirpiname sviestą ir supilame grietinėlę (naudojame jos šiek tiek daugiau nei pusę pakelio). Pastoviai maišome. Kitame inde suberiame kokoso drožles ir cukraus pudrą, viska sumaišome.
                            
 Receptas. Pyragėliai su mėlynėmis
                                INGREDIENTAI:    1 valgomasis šaukštas   cukraus pudros    1 vienetas   kiaušinių (tryniai)    1 valgomasis šaukštas   pieno    250 mililitrų   uogienės (mėlynių)    2 vienetai   sluoksniuotos tešlos (lakštai)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Vieną tešlos lakštą ištieskite ant kepimo popieriaus ir išpjaukite iš tešlos 4 (15x10 cm) stačiakampius. Ant kiekvieno stačiakampio vidurio užkrėskite po šaukštą uogienės. Kiekvieną stačiakampį perlenkite per pusę ir užspauskite kraštus.
                            
 Receptas. Biskvitinis vyniotinis
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   cukraus pudros    100 gramų   cukraus    3 vienetai   kiaušinių    70 gramų   kvietinių miltų    šiek tiek   sviesto    šiek tiek   vanilinio cukraus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Pertepimui: Varškės kremas su razinomis Šokolado trys gabaliukai 1 persikas papuošimui  Kiaušinius išsukti su cukrumi iki baltumo, tada sudėti miltus ir išsukti, dar įberti vanilinio cukraus. Tada iškloti skardą kepimo popieriumi ir ištepti naminiu sviestu.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Sausainiai su pekanų riešutais
                                INGREDIENTAI:    1/4 stiklinės   cukraus pudros    1/4 stiklinės   cukraus (rudasis)    3/4 stiklinės   margarino (arba sviestas)    3/5 stiklinės   pekanų riešutų (puselės)    0.5 stiklinės   pekanų riešutų (skrudinti, smulkinti)    0.5 arbatinio šaukštelio   vanilės    1 vienetas   kiaušinių    1 ir 3/4 stiklinės   kvietinių miltų (aukščiausios rūšies)    1/4 arbatinio šaukštelio   kepimo miltelių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Dideliame dubenyje su elektriniu mikseriu, vidutiniu greičiu sumaišyti vis...
                            
 Receptas. Lietiniai su „Dulce de Leche“ karamele
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   cukraus pudros    1.5 stiklinės   cukraus    2 vienetai   kiaušinių    2 stiklinės   kvietinių miltų    6 stiklinės   pieno    šiek tiek   grietinėlės (plakta)    4/5 valgomojo šaukšto   sodos    šiek tiek   braškių    šiek tiek   sviesto ((kepimui))    šiek tiek   mėtų (lapeliai)    1 valgomasis šaukštas   vanilinio cukraus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Pirmiausia pasiruošti karamelę.
                            
 Receptas. Traškių obuolių ir grietinėlės desertas
                                INGREDIENTAI:    1 arbatinis šaukštelis   cinamono (maltas)    1 valgomasis šaukštas   cukraus pudros    0.5 stiklinės   cukraus    1/4 stiklinės   cukraus (rudasis)    4 vienetai   obuolių    1 stiklinė   grietinėlės    350 gramų   sausainių (avižiniais, sutrupinti)    0.5 stiklinės   sviesto (ištirpintas)    šiek tiek   karamelės     PARUOŠIMO BŪDAS:   Papildomai dar reikės 0,5 stiklinės „Butterscotch“ šnapso obuoliniams traškučiams ir 1 šaukšto „Butterscotch“ šnapso grietinėlės masei.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Kakaviniai pyragaičiai su mėtiniu glajumi
                                Traškus, lyg sausainiai, pyragas su saldaus ir rūgštoko skonio mėtų likerio glajumi. Tikras skanėstas ne tik šventėms (puikiai derės prie žalios kalėdinės eglutės), bet ir kasdienai. Jeigu pyragas bus skanaujamas vaikų, likerį galima pakeisti mėtų sirupu. Taip pat, jeigu norisi ryškesnės žalios spalvos, teks pilti daugiau dažų. 30 lašų dažų glajų nudažo švelniai žalia spalva.
                            
 Receptas. Cinamoninis obuolių pyragas
                                INGREDIENTAI:    2 arbatiniai šaukšteliai   cinamono    šiek tiek   cukraus pudros    0.5 stiklinės   cukraus    2 vienetai   obuolių (dideli)    2 vienetai   kiaušinių    1.5 stiklinės   kvietinių miltų    šiek tiek   druskos    50 gramų   sviesto (tirpintas)    0.5 arbatinio šaukštelio   kepimo miltelių    1 arbatinis šaukštelis   vanilinio cukraus    1 stiklinė   pasukų    Paruošimo laikas: Apie 5 min.
                            
 Receptas. Kokosiniai keksiukai su kokosiniu glaistu
                                INGREDIENTAI:    2 stiklinės   cukraus pudros    1 ir 1/3 stiklinės   cukraus    2.5 arbatinio šaukštelio   vanilės    3 vienetai   kiaušinių    2 stiklinės   kvietinių miltų    1 stiklinė   pieno (kokosų)    3/4 stiklinės   grietinėlės (kokosų skonio)    1 arbatinis šaukštelis   druskos    1 ir 1/4 stiklinės   sviesto    šiek tiek   kokosų (drožlės)    1.5 arbatinio šaukštelio   kepimo miltelių    Paruošimo laikas: Apie 5 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Migdoliniai pyragaičiai su abrikosais
                                INGREDIENTAI:    75 gramai   abrikosų (džiovinti, įdarui)    60 gramų   cukraus pudros (tešlai)    75 gramai   migdolų    60 gramų   migdolų (malti, tešlai)    1 vienetas   kiaušinių (baltymai, įdarui)    1 vienetas   kiaušinių (tryniai, tešlai)    150 gramų   kvietinių miltų (tešlai)    3 valgomieji šaukštai   apelsinų sulčių (įdarui)    120 gramų   sviesto (tešlai)    7 gramai   vanilinio cukraus (tešlai)    200 gramų   baltojo šokolado (marcipanų masė, įdarui)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.
                            
 Receptas. Karolio varškės spurgos
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   cukraus pudros    3 valgomieji šaukštai   cukraus    3 vienetai   kiaušinių    2 stiklinės   kvietinių miltų    500 gramų   varškės    šiek tiek   druskos    šiek tiek   aliejaus (virimui)    2 arbatiniai šaukšteliai   kepimo miltelių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Na ką, nusiplauname rankas, pasikrauname geros nuotaikos ir pradedame gaminti. Trynį atskiriame nuo baltymų. Trynius dedame į didįjį dubenį. Baltymus į kitą dubenėlį.
                            
 Receptas. Trapus šlapias aguonų pyragas
                                INGREDIENTAI:    100   aguonų (maltos)    šiek tiek   cukraus pudros (pyragui apibarstyti)    50 gramų   cukraus    šiek tiek   kiaušinių (trynys)    3 valgomieji šaukštai   pieno (karštas)    90 vienetų   grietinės    šiek tiek   razinų    2 valgomieji šaukštai   romo    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    2 arbatiniai šaukšteliai   vanilinio cukraus    1 vienetas   citrinos žievelės     PARUOŠIMO BŪDAS:   Tešlai. Sviestą išsukti su cukrumi (nepamiršti ir vanilinio) ir kiaušinio tryniu.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Pyragas su vynuogėmis
                                INGREDIENTAI:    1 valgomasis šaukštas   cukraus pudros    150 gramų   cukraus    100 gramų   migdolų (malti)    500 gramų   vyniuogių    3 vienetai   kiaušinių    200 gramų   kvietinių miltų    2 valgomieji šaukštai   džiūvesėlių    250 gramų   sviesto    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Sviestą išimkite iš šaldytuvo ir palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.
                            
 Receptas. Desertas „Su meile“
                                INGREDIENTAI:    2 valgomieji šaukštai   cukraus pudros    2 vienetai   obuolių (dideli)    200 gramų   grietinėlės    200 gramų   braškių (šviežios)    1 vienetas   želės (pakelis)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Dar reikės 1 pakelio grietinėlės standiklio. Obuolius perpjauname per pusę ir išskaptuojame. Želę paruošiame, kaip nurodyta ant pakuotės, tik pilame 25 % mažiau vandens, kad želė būtų standesnė.
                            
 Receptas. Paprasti sausainiukai su pekano riešutais
                                INGREDIENTAI:    0.5 stiklinės   cukraus pudros    0.5 stiklinės   pekanų riešutų (kapoti)    0.5 arbatinio šaukštelio   vanilės    2 stiklinės   kvietinių miltų    1 stiklinė   sviesto     PARUOŠIMO BŪDAS:   Išminkykite sviestą su cukraus pudra. Suberkite miltus, vanilę, pekano riešutus ir viską gerai išminkykite. Tešlą padėkite maždaug 1 val. į šaldytuvą. Iš atšaldytos tešlos suformuokite nedidelius kukuliukus ir sudėkite juos ant aliejumi pateptos kepimo skardos. Kepkite apie 20-25 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Trapus mėlynių pyragas
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   citrinų    šiek tiek   cukraus pudros    1 stiklinė   cukraus    4 arbatiniai šaukšteliai   krakmolo (kukurūzų)    4 stiklinės   mėlinių (šaldytos/šviežios)    1 arbatinis šaukštelis   vanilės    1 vienetas   kiaušinių    3 stiklinės   kvietinių miltų    1/4 arbatinio šaukštelio   druskos    1 stiklinė   sviesto    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
                            
 Receptas. Šokoladiniai sūrio sausainiai
                                INGREDIENTAI:    50 gramų   cukraus pudros    1 valgomasis šaukštas   kakavos    1 valgomasis šaukštas   sezamo sėklų    šiek tiek   vanilės    2 vienetai   kiaušinių    200 gramų   kvietinių miltų    30 gramų   juodojo šokolado    150 gramų   sviesto    1 ir 2/5 arbatinio šaukštelio   kepimo miltelių    200 gramų   maskarponės sūrio     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sviestą ištirpinti su šokoladu. Atvėsinti. Suplakti 1 kiaušinį su cukraus pudra.
                            
 Receptas. Keksas su aguonomis
                                INGREDIENTAI:    4 vienetai   kiaušinių    3 valgomieji šaukštai   cukraus pudros    350 gramų   kvietinių miltų    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    200 gramų   sviesto    100 gramų   aguonų    1 vienetas   citrinų    Paruošimo laikas: Apie 45 min.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, sviestą išsukti iki purumo. Maišant įmušti kiaušinius, suberti cukrų, miltus.   Iš pusės citrinos išspausti sultis.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Krikštynų „kūdikėliai“
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   cukraus pudros    šiek tiek   cukraus    5 vienetai   obuolių    šiek tiek   kvietinių miltų (tiek, kad minkant neliptų prie pirštų)    500 mililitrų   pieno    100 mililitrų   aliejaus    šiek tiek   razinų    50 gramų   mielių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Obuolius nulupti, supjaustyti skiltelėmis ir išpjaustyti sėklas. Mieles sutrupinti ir užpilti trupučiu šilto saldinto vandens. Pieną pasūdyti, supilti aliejų, cukrų ir išmaišius pašildyti iki 30 laipsnių temperatūros.
                            
 Receptas. Švarcvaldo tortas
                                INGREDIENTAI:    3.5 stiklinės   cukraus pudros    1.5 stiklinės   cukraus    2/3 stiklinės   kakavos (natūrali)    1 arbatinis šaukštelis   kavos (stipri, malta)    1 arbatinis šaukštelis   vanilės (ekstraktas)    0.5 arbatinio šaukštelio   vanilės (ekstraktas, tepalui)    400 gramų   vyšnių (konservuotos, saldžios)    2 vienetai   kiaušinių    1 ir 2/3 stiklinės   kvietinių miltų    2 stiklinės   grietinėlės (plakta, neriebi)    1.5 arbatinio šaukštelio   sodos (kepimo)    28 gramai   juodojo ...
                            
 Receptas. Šokoladinis pyragas
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   cukraus pudros (papuošimui)    150 gramų   cukraus    2 vienetai   kiaušinių    275 gramai   kvietinių miltų    150 gramų   juodojo šokolado    150 gramų   sviesto    2 arbatiniai šaukšteliai   kepimo miltelių    2 arbatiniai šaukšteliai   vanilinio cukraus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Karšto vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą. Minkštą sviestą išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi ar vanile. Tuomet į sviesto masę įplakite kiaušinius.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Imbierinis pyragas
                                INGREDIENTAI:    1 valgomasis šaukštas   citrinų (tarkuotos)    šiek tiek   cukraus pudros    250 gramų   cukraus    70 gramų   imbierų    3 vienetai   kiaušinių    240 gramų   kvietinių miltų    0.5 arbatinio šaukštelio   sodos    šiek tiek   druskos    120 gramų   sviesto    100 gramų   grietinės    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Išsukite minkštą arba ištirpintą ir atvėsusį sviestą su cukrumi.
                            
 Receptas. Saulės obuolių pyragas
                                INGREDIENTAI:    1 arbatinis šaukštelis   cinamono    1 arbatinis šaukštelis   cukraus pudros    1 stiklinė   cukraus    5 vienetai   obuolių    4 vienetai   kiaušinių    1 stiklinė   kvietinių miltų    1 arbatinis šaukštelis   aliejaus (skardai patepti)    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių     PARUOŠIMO BŪDAS:   1. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynio. Baltymus išplakti iki standžių putų, tuomet berti cukrų ir vėl gerai plakti.
                            
 Receptas. Sausainiai su citrininiu pertepimu
                                INGREDIENTAI:    2 stiklinės   kvietinių miltų (aukščiausios rūšies)    1 stiklinė   margarino (+ 1 v. š.)    0.5 stiklinės   cukraus pudros (ir dar šiek tiek pabarstymui)    1/4 stiklinės   cukraus    1/4 stiklinės   vandens    1 arbatinis šaukštelis   citrinų (ekstraktas)    2 ir 1/4 arbatinio šaukštelio   kukurūzų krakmolas    1/4 arbatinio šaukštelio   druskos    1 arbatinis šaukštelis   citrinos žievelės (tarkuota)    šiek tiek   cukraus pudros    Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Įdarytos kriaušės drebučiuose
                                INGREDIENTAI:    2 valgomieji šaukštai   cukraus pudros    0.5 stiklinės   cukraus    6 vienetai   kriaušių    3 stiklinės   vandens    200 gramų   varškės    0.5 stiklinės   grietinės    1 valgomasis šaukštas   razinų    1 valgomasis šaukštas   želatinos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Varškė ištrinama, sumaišoma su cukraus pudra, grietine ir razinomis. Kriaušės, perpjautos pusiau (išėmus sėklalizdžius), išverdamos sirupe iš vandens ir pusės stiklinės cukraus.
                            
 Receptas. Vaikučiams: šviežių daržovių košytė
                                INGREDIENTAI:    1 arbatinis šaukštelis   cukraus pudros    0.5 stiklinės   pieno    šiek tiek   druskos    0.5 arbatinio šaukštelio   sviesto    200 gramų   daržovių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Daržoves (morkas, kopūstus, bulves, žirnelius) sutvarkyti, supjaustyti ir labai nedideliame kiekyje vandens troškinti uždengtame puode. Kad daržovės greičiau išvirtų, galima įdėti 1 šaukštelį cukraus pudros. Išvirtas daržoves sutrinti. Supilti verdantį pieną, įberti žiupsnelį druskos, sudėti sviestą.
                            
 Receptas. Obuoliai trapioje tešloje
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   cukraus pudros    100 gramų   cukraus    100 gramų   margarino    6 vienetai   obuolių    1 vienetas   kiaušinių    200 gramų   kvietinių miltų    šiek tiek   razinų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Iš miltų, margarino, kiaušinio ir 5 šaukštų cukraus užminkyti trapią tešlą, iškočioti ją ir išpjaustyti 10-15 cm dydžio kvadratais. Į nuluptų, išvalytų obuolių tuštumas įdėti razinų su likusiu cukrumi arba uogiene.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Sausainukai su cinamonu
                                INGREDIENTAI:    Tešlai:     150 gramų   sviesto    70 gramų   cukraus pudros    40 gramų   krakmolo    1 arbatinis šaukštelis   cinamono    1 vienetas   kiaušinių (trynys)    200 gramų   kvietinių miltų    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    1 žiupsnelis   druskos    Aptepimui:     1 vienetas   kiaušinių baltymų    Pabarstymui:     3 valgomieji šaukštai   cukraus    2 arbatiniai šaukšteliai   cinamono    75 gramai   lazdyno reišutų    Paruošimo laikas: Apie 45 min.
                            
 Receptas. Dangiškos spurgaitės
                                INGREDIENTAI:    1 valgomasis šaukštas   aguonų    2 arbatiniai šaukšteliai   cukraus pudros    50 mililitrų   cukraus    1 vienetas   kiaušinių    100 mililitrų   kvietinių miltų    1 valgomasis šaukštas   rapsų aliejaus    30 mililitrų   jogurto (liesas)    1/4 arbatinio šaukštelio   druskos    1.5 arbatinio šaukštelio   kepimo miltelių    30 mililitrų   pasukų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Nedideliame dubenyje sumaišykite pirmuosius šešis ingredientus (miltai, cukrus, aguonos, kepimo milteliai, soda...
                            
 Receptas. Gaivus grietinėlės desertas
                                INGREDIENTAI:    250 mililitrų   grietinėlės    1 valgomasis šaukštas   šokoladas (juodas, tarkuotas)    3 valgomieji šaukštai   cukraus pudros    100 gramų   sausainių    1 valgomasis šaukštas   romo (arba brendis)    šiek tiek   aviečių (geriau šaldytos)    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 3   PARUOŠIMO BŪDAS:   Sausainius sutrinkite iki stambių trupinių. Grietinėlę išplakite su cukraus pudra.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Morengai
                                INGREDIENTAI:    200 gramų   cukraus pudros    1.5 arbatinio šaukštelio   krakmolo    3 vienetai   kiaušinių (baltymai)    šiek tiek   riešutų    0.5 arbatinio šaukštelio   obuolių acto     PARUOŠIMO BŪDAS:   Išplakite baltymus iki butų konsistencijos. Po to iš lėto beriant įplakite cukraus pudrą, actą ir krakmolą. Baltymus sudėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, toliau vieną nuo kito. Ant viršūnėlės uždėkite po vieną riešutą. Kepkite 100 laipsnių orkaitėje apie 1 valandą.
                            
 Receptas. Velykiniai keksiukai
                                INGREDIENTAI:    300 gramų   miltai (persijoti)    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    2 valgomieji šaukštai   cukraus pudros    125 mililitrai   sviesto (lydytas)    100 mililitrų   pieno    1 vienetas   kiaušinių (didelis)    1 arbatinis šaukštelis   vanilės esencijos    šiek tiek   citrinų sultys    šiek tiek   cukraus pudros    Papuošimui:     šiek tiek   saldainių    Paruošimo laikas: Apie 45 min.
                            
 Receptas. Suflė "Švelnumas"
                                INGREDIENTAI:    0.5 stiklinės   cukraus pudros    3 valgomieji šaukštai   krakmolo (bulvių)    50 gramų   spanguolių    5 vienetai   kiaušinių (baltymai)    2 valgomieji šaukštai   kvietinių miltų    2 stiklinės   pieno (riebus)    50 gramų   sviesto    šiek tiek   vanilinio cukraus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sumaišyti pieną, sviestą, krakmolą ir miltus su vaniliniu cukrumi. Užvirinti. Baltymus suplakti iki putų. Atvėsintą pieno mišinį sumaišyti su cukraus pudra ir baltymais.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Saldusis PAVLOVA
                                Tobulas ir lengvas, kaip oras morengas. Patiks net ir nemegstantiems  
 INGREDIENTAI:    Tešlai:     3 vienetai   kiaušinių baltymų    110 gramų   cukraus pudros    Kremui:     200 gramų   graikiško jogurto    1 valgomasis šaukštas   cukraus (arba saldiklis)    1 arbatinis šaukštelis   vanilės esencijos    Papuošimui:     4 vienetai   kivių    100 gramų   besėklių vynuogių    1 vienetas   mangų    1 žiupsnelis   mėtų    Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
                            
 Receptas. Gaivus tortas „Serbentinis“
                                INGREDIENTAI:    2 valgomieji šaukštai   cukraus pudros    2 valgomieji šaukštai   cukraus    2 valgomieji šaukštai   kakavos    100 gramų   margarino    2 vienetai   kiaušinių    5 valgomieji šaukštai   kvietinių miltų    2 valgomieji šaukštai   grietinės    700 gramų   grietinės (jogurtinė)    4 valgomieji šaukštai   želatinos    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    1 valgomasis šaukštas   vanilinio cukraus    300 gramų   serbentų    200 gramų   želė cukraus „multi“    3 stiklinės   sul...
                            
 Receptas. Spanguolių saldainiukai
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   cukraus pudros    šiek tiek   spanguolių    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Nuplautas šlapias spanguolių uogas apibarstyti ir apvolioti cukraus pudroje, kad susidarytų cukraus apvalkalas. Atsargiai, nelabai karštoje orkaitėje ar prie radiatoriaus uogeles padžiovinti.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Levandų keksiukai
                                Nuostabių levandų skonio ir kvapo keksiukai ne tik bus skanūs, bet ir pakvips visa virtuvė. Jei turite obuolių galima panaudoti ir juos. Tokiu atveju reikės nulupti vieną didelį obuolį, išpjauti sėklalizdį ir supjaustyti gabaliukais. Pusę smulkinto obuolio įmaišyti į tešlą, o likusią dalį užberti ant viršaus. Jei dar norisi saldumo, galima pasigaminti kremo sumaišyto su violetinės spalvos maistiniais dažais ir papuošti. Bet jie skanūs ir vieni su arbata ar kava.
                            
 Receptas. Šokoladinis pyragas su grietinėlės kremu
                                INGREDIENTAI:    3 vienetai   kiaušinių    65 gramai   sviesto    60 gramų   cukraus    100 gramų   šokoladas (juodas)    3 valgomieji šaukštai   miltai    1 žiupsnelis   druskos    200 gramų   grietinėlės (35% riebumo)    1 pakelis   grietinėlės standiklis    2 valgomieji šaukštai   cukraus pudros    Papuošimui:     3 vienetai   braškių    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Sviestą ištirpinam su šokoladu. Šiek tiek atvėsinam. Trynius atskiriam nuo baltymų.
                            
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 