REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 stiklinės kvietinių miltų (aukščiausios rūšies)
  • 1 stiklinė margarino (+ 1 v. š.)
  • 0.5 stiklinės cukraus pudros (ir dar šiek tiek pabarstymui)
  • 1/4 stiklinės cukraus
  • 1/4 stiklinės vandens
  • 1 arbatinis šaukštelis citrinų (ekstraktas)
  • 2 ir 1/4 arbatinio šaukštelio kukurūzų krakmolas
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis citrinos žievelės (tarkuota)
  • šiek tiek cukraus pudros

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 2 stiklinės kvietinių miltų (aukščiausios rūšies)
  • 1 stiklinė margarino (+ 1 v. š.)
  • 0.5 stiklinės cukraus pudros (ir dar šiek tiek pabarstymui)
  • 1/4 stiklinės cukraus
  • 1/4 stiklinės vandens
  • 1 arbatinis šaukštelis citrinų (ekstraktas)
  • 2 ir 1/4 arbatinio šaukštelio kukurūzų krakmolas
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis citrinos žievelės (tarkuota)
  • šiek tiek cukraus pudros

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 6

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įkaitinau orkaitė iki 200 C laipsnių temperatūros.
  2. Dideliame dubenyje sumaišiau 1 stiklinę margarino, 0,5 stiklinės cukraus pudros ir citrinos ekstraktą.
    Tuomet sudėjau miltus ir druską ir viską gerai išmaišiau.
    Jei tešla gaunasi per minkšta, įvyniokite ją į maistinę plėvelę ir pašaldykite apie 1-2 val. arba tol, kol tešla bus lengvai formuojama.
  3. Iš tešlos suformavau maždaug 1 colio kamuoliukus ir pakočiojau, kad gautųsi apvalūs sausainiukai.
    Paruoštus sausainius sudėjau į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepiau apie 8-10 min. arba tol, kol sausainiai įgaus šviesiai rudą spalvą.
    Iškeptus sausainius išėmiau iš skardos ir palikau atvėsti apie 15 min.
  4. Pertepimui sumaišiau cukrų, krakmolą, 1 šaukštą margarino, vandenį, citrinos žievelę bei sultis ir pastoviai maišant keletą min. virinau ant vidutinės ugnies, kol masė tapo tiršta.
    Gautą masę palikau 15 min. atvėsti.
  5. Sausainius pertepiau pasiruoštu pertepimu ir apibarsčiusi cukraus pudra patiekiau.
    Skanaus.

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų