REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek citrinų (glazūra)
  • 75 gramai cukraus pudros
  • 75 gramai krakmolo
  • 150 gramų kvietinių miltų
  • 1 valgomasis šaukštas pieno
  • 150 gramų sviesto
  • šiek tiek uogienės
  • 5 gramai vanilinio cukraus
  • šiek tiek citrinos žievelės

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek citrinų (glazūra)
  • 75 gramai cukraus pudros
  • 75 gramai krakmolo
  • 150 gramų kvietinių miltų
  • 1 valgomasis šaukštas pieno
  • 150 gramų sviesto
  • šiek tiek uogienės
  • 5 gramai vanilinio cukraus
  • šiek tiek citrinos žievelės

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

REKLAMA

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Suplakti sviestą (kambario temperatūros), vanilinį cukrų, cukraus pudrą ir citrinų žievelę iki „kremo“ būsenos.

    Sudėti miltus, krakmolą, pieną ir suminkykite tešlą.

    Iškočiokite tešlą ne labai plonai (~ 5 mm storio).

    Išspausti kaušinio formos sausainius. ½ sausainių per viduriuką išspauskite nedidelį apskritimą (ten bus džemas).

    Įkaitinkite orkaitę iki 220° C laipsnių ir kepkite Velykų sausainius apie 10 minučių. Atvėsinkite.

    Pagaminti citrinos glazūrą – tam, kruopščiai sumaišyti citrinų sultis su cukraus pudra.

    Pusę sausainių padenkite citrinos glazūra, o kitus patepkite džemu. Iš 2-ų tokių dalių padaryti „kiaušinį“ (tiesiog ant džemu patepto sausainio padėti citrinos glazūra pateptą sausainį ir nestipriai suspausti, kad priliptų). Viskas paruošta!

    SkAnAuS!

Autorius: Irina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų