INGREDIENTAI:
  -   šiek tiek   citrinų (glazūra) 
-   75 gramai   cukraus pudros 
-   75 gramai   krakmolo 
-   150 gramų   kvietinių miltų 
-   1 valgomasis šaukštas   pieno 
-   150 gramų   sviesto 
-   šiek tiek   uogienės 
-   5 gramai   vanilinio cukraus 
-   šiek tiek   citrinos žievelės 
  Paruošimo laikas: Apie 5 min.
          
PARUOŠIMO BŪDAS:
  -  Suplakti sviestą (kambario temperatūros), vanilinį cukrų, cukraus pudrą ir citrinų žievelę iki „kremo“ būsenos.
 
 Sudėti miltus, krakmolą, pieną ir suminkykite tešlą.
 
 Iškočiokite tešlą ne labai plonai (~ 5 mm storio).
 
 Išspausti kaušinio formos sausainius. ½ sausainių per viduriuką išspauskite nedidelį apskritimą (ten bus džemas).
 
 Įkaitinkite orkaitę iki 220° C laipsnių ir kepkite Velykų sausainius apie 10 minučių. Atvėsinkite.
 
 Pagaminti citrinos glazūrą – tam, kruopščiai sumaišyti citrinų sultis su cukraus pudra.
 
 Pusę sausainių padenkite citrinos glazūra, o kitus patepkite džemu. Iš 2-ų tokių dalių padaryti „kiaušinį“ (tiesiog ant džemu patepto sausainio padėti citrinos glazūra pateptą sausainį ir nestipriai suspausti, kad priliptų). Viskas paruošta!
 
 SkAnAuS!
   Autorius: Irina 
     REKLAMA