Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 1 vienetas citrinų
- šiek tiek cukraus pudros
- 1 stiklinė cukraus
- 4 arbatiniai šaukšteliai krakmolo (kukurūzų)
- 4 stiklinės mėlinių (šaldytos/šviežios)
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės
- 1 vienetas kiaušinių
- 3 stiklinės kvietinių miltų
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
- 1 stiklinė sviesto
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
Kepimo skardą patepkite sviestu bei pabarstykite miltais.
Vidutiniame dubenyje sumaišykite 3 stiklines miltų, 0,75 stiklinės cukraus, kepimo miltelius ir tarkuotą 1 citrinos žievelę.
Sviestą smulkiai supjaustykite, sumaišykite su biriais ingredientais ir galiausiai su kiaušinu.
Kitame dubenyje sumaišykite 0,25 stiklinės cukraus, kukurūzų krakmolą, 1 citrinos sultis, sudėkite mėlynes ir viską išmaišykite.
Išklokite dviem trečdaliais tešlos kepimo skardą, sudėkite uogų masę ir viską aptrupinkite likusia tešla.
Kepkite apie 45-60 min. arba, kol viršus truputį paruduos.
Iškeptą pyragą visiškai atvėsinkite ir tada supjaustykite kvadratėliais.
Apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.
Šaldytuve šis pyragas išsilaikys net keletą dienų.
Skanaus.
INGREDIENTAI:
- 1 vienetas citrinų
- šiek tiek cukraus pudros
- 1 stiklinė cukraus
- 4 arbatiniai šaukšteliai krakmolo (kukurūzų)
- 4 stiklinės mėlinių (šaldytos/šviežios)
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės
- 1 vienetas kiaušinių
- 3 stiklinės kvietinių miltų
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
- 1 stiklinė sviesto
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
Kepimo skardą patepkite sviestu bei pabarstykite miltais.
Vidutiniame dubenyje sumaišykite 3 stiklines miltų, 0,75 stiklinės cukraus, kepimo miltelius ir tarkuotą 1 citrinos žievelę.
Sviestą smulkiai supjaustykite, sumaišykite su biriais ingredientais ir galiausiai su kiaušinu.
Kitame dubenyje sumaišykite 0,25 stiklinės cukraus, kukurūzų krakmolą, 1 citrinos sultis, sudėkite mėlynes ir viską išmaišykite.
Išklokite dviem trečdaliais tešlos kepimo skardą, sudėkite uogų masę ir viską aptrupinkite likusia tešla.
Kepkite apie 45-60 min. arba, kol viršus truputį paruduos.
Iškeptą pyragą visiškai atvėsinkite ir tada supjaustykite kvadratėliais.
Apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.
Šaldytuve šis pyragas išsilaikys net keletą dienų.
Skanaus.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą