Mišrainė drebučiuose
- Ingredientai
Pusė skiltelės citrinos;
1 l grietinėlės;
1 indelis konservuotų žaliųjų žirnelių;
5 morkos;
1 raudonas obuolys;
5 virtos bulvės;
1 pakelis želatinos.- Gaminimas
-
Virtos daržovės supjaustomos žirnio dydžio kubeliais. Morkos bus skanesnės, jeigu jas, supjaustytas mažais kubeliais, patroškinsite nedideliame vandens kiekyje.
Į apvalų arba kvadratinį dubenį dedamos supjaustytos daržovės: pirmiausia sluoksnis bulvių, ant jų žirneliai, ant žirnelių morkos. Viduryje lyg gėlės žiedlapiai išdėliojamos raudonos obuolio skiltelės.
Viskas atsargiai užpilama želatina (kaip ją paruošti, nurodyta ant pakelio). Daržoves galima dėlioti įvairiai – kiekviena šeimininkė tedaro tai pagal savo norą.Mišrainė tiekiama su plakta grietinėle. Atšaldyta grietinėlė plakama, kol virsta standžiomis putomis. Prieš baigiant plakti įberiama 2 šaukšteliai cukraus ir įspaudžiamos pusės citrinos sultys. Tiekiama atskirame indelyje.
Drebučius galima paruošti iš skaidraus vištienos sultinio. Į vieną jo litrą dedami 2 šaukšteliai želatinos. Tuomet tiekiama plakta grietinėlė, sumaišyta su krapų šakelėmis.
Gairės: citrina, grietinėlė, konservuoti žalieji žirneliai, morkos, obuolys, virtos bulvės, želatina.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Krevečių salotos su kriaušėmis





Krevetes perpilkite šaltu vandeniu ir nusausinkite. Nuplautas ir nuluptas kriaušes supjaustykite... |

Graikiškos salotos





Pomidorus nuplauti, nusausinti ir supjaustyti skiltelėmis. Agurką nuplauti, nulupti ir supjaustyti kubeliais.... |

Salotos su lino sėklomis





Kininį grybą užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti 30 min. Iš visų ingridientų pagaminti padažą. Salotų lapus... |

Pomidorų salotos su Mocarela





Pomidorus, sūrį supjaustome griežinėliais. Sudėlioti pomidorų ir Mocarelos griežinėlius galite kaip tik norite.... |

Ryžių salotos





Išvirti ir ataušinti ryžius. Kubeliais supjaustyti krabų lazdeles. Ryžius, supjaustytas krabų lazdeles... |

Vyriškos salotos





Jautienos širdį arba kiaulienos liežuvius verdame ne mažiau kaip 2 val. Pievagrybius supjaustome... |

Pusrytinės gaivios salotos





Smulkintus kubeliais vaisius sumaišyti su varške. Pagal skonį galima apsibarstyti cukrumi. Puikios... |

Tuno salotos





Kietai išvirkite kiaušinius. Nuplaukite ir nusausinkite salotų lapus, suplėšykite juos... |

Makaronų salotos su žuvimi





Padažui: 200 ml neriebaus majonezo, 100ml natūralaus jogurto, ½ šaukštelio kario, druskos,... |

Vištienos salotos su ananasais





Vištienos krūtinėlę išvirti ir supjaustyti kubeliais. Ananasus supjaustyti kubeliais, žirnelius... |

Salotos su triušiena ir mandarinais





Triušienos mėsą reikia išvirti, druskos įdėti pagal skonį. Išvirtą mėsą, mandarinus ir ananasus... |

Šventinė mišrainė su liežuviu





Virtą liežuvį supjaustom kubeliais ir pakepinam. Į dubenį dedame nusunktus žirnelius, pjaustytus kiaušinius,... |

Mišrainė su perlinėmis kruopomis ir liežuviu





Liežuvį supjaustom smulkiais kubeliais, sumaišom su perlinėmis kruopomis. Dedam smulkiai supjaustytą... |

Salotinis „Gulbių ežeras"





Pirmiausia gaminamas padažas. Po kelis žalumynus reikia pasilikti papuošimui. Šiek tiek pasūdytame... |