Mišrainė drebučiuose
- Ingredientai
Pusė skiltelės citrinos;
1 l grietinėlės;
1 indelis konservuotų žaliųjų žirnelių;
5 morkos;
1 raudonas obuolys;
5 virtos bulvės;
1 pakelis želatinos.- Gaminimas
-
Virtos daržovės supjaustomos žirnio dydžio kubeliais. Morkos bus skanesnės, jeigu jas, supjaustytas mažais kubeliais, patroškinsite nedideliame vandens kiekyje.
Į apvalų arba kvadratinį dubenį dedamos supjaustytos daržovės: pirmiausia sluoksnis bulvių, ant jų žirneliai, ant žirnelių morkos. Viduryje lyg gėlės žiedlapiai išdėliojamos raudonos obuolio skiltelės.
Viskas atsargiai užpilama želatina (kaip ją paruošti, nurodyta ant pakelio). Daržoves galima dėlioti įvairiai – kiekviena šeimininkė tedaro tai pagal savo norą.Mišrainė tiekiama su plakta grietinėle. Atšaldyta grietinėlė plakama, kol virsta standžiomis putomis. Prieš baigiant plakti įberiama 2 šaukšteliai cukraus ir įspaudžiamos pusės citrinos sultys. Tiekiama atskirame indelyje.
Drebučius galima paruošti iš skaidraus vištienos sultinio. Į vieną jo litrą dedami 2 šaukšteliai želatinos. Tuomet tiekiama plakta grietinėlė, sumaišyta su krapų šakelėmis.
Gairės: citrina, grietinėlė, konservuoti žalieji žirneliai, morkos, obuolys, virtos bulvės, želatina.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Faršo krepšeliai
| Faršą paruošti kaip kotletams. Daržoves supjaustyti ir pakepti keptuvėje. Iš faršo... |
Vištiena gabaliukais
| Vištienos file supjaustyti gabalėliais (galima pabarstyti vištienos prieskoniais). Paruošti... |
Troškinukas
| Labai paprastas paruošimas, tiesiog viska susmulkinti kubeliais, morką sutarkuoti ir išdėlioti... |
Vištiena grietinėlės ir sūrio padaže
| Vištienos file supjaustyti šiaudeliais, apibarstyti vištienos prieskoniais ir palikti 10 min.... |
Troškinta kiauliena su pomidorais ir ryžiais
| Kiauliena reikia supjaustyti ir apkepti įkaitintame svieste, kepinti apie 10 min. Suberti supjaustytą svogūną ir vėl... |
Vaikiška kiaušinienė
| Atskirsim kiaušinio baltimą nuo trynio ir naudosim tik baltimą. Į paruoštus baltimus įpilam pieno ir... |
Mėsiškas padažas
| Mėsą supjaustome smulkiais gabaliukais ir dedame į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus. Skaniausia bus kai mėsa... |
Varškės apkepas su ryžiais
| Išvirti ryžius pasūdytame vandenyje (naudojau raudonuosius ilgagrūdžius), juos nukošti ir atvėsinti.... |
Kinietiška traški vištiena su saldžiarūgščiu padažu
| Vištos krūtinėlė supjaustyti juostelėmis. Tešlą: kiaušinių baltymus, krakmolą ir druską... |
Apkepas su dešrelėmis ir sūriu
| Sūrį sutrinti. Iš sūrio, miltų, kiaušinio, grietinės ir žiupsnelio druskos suminkyti tešlą. Ją... |
Vištiena su medaus padažu
| Vištieną supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais. sumaišyti miltus ir krakmolą, juose... |
Totorių "Azu"
| Jautiena supjaustoma gabaliukais ir pakepinama kartu su svogūnų griežinukais, sudedama į puodą, užpilama 0,5 l... |
Žuvies užkepėlė
| Bulves smulkiai supjaustom, sumaišom su prieskoniais, apšlakstom aliejumi ir dedam į skardą, ant... |
Kiauliena su daržovėmis
| Mėsą supjaustome gabaliukais, bulves supjaustome smulkiai, sumaišome viską su majonezu ir prieskoniais,... |
Žuvies apkepas
| Gaminimas: Žuvį ištrinti žuvies prieskoniais, supjaustyti kiekvieną į tris dalis ir truputėlį apkepti... |


