Baklažanų sluoksniuotis
- Ingredientai
- 1 baklažanas; 
 4 pomidorai;
 6 skiltelės sūrio.
- Gaminimas
-  Baklažaną geriausia pasiruošti iš vakaro: supjaustyti išilgai į maždaug 6 skilteles (priklauso nuo dydžio), apibarstyti druska ir palikti. Įkaitinti keptuvę su aliejumi (gero skonio patiekalui priduoda alyvuogių aliejus). Kol kaista, baklažanus reikėtų nuplauti ir nusausinti. Tada dėti į labai gerai įkaitintus riebalus ir kepti, kol gerai apskrunda. O kol kepa baklažanai, reikėtų susipjaustyti pomidorus nestoromis riekelėmis. Iškepusias baklažanų riekeles kloti į lėkštę po, pvz., du vienetus viename sluoksnyje. Ant kiekvieno sluoksnio paskirstyti pomidorus ir plonas sūrio riekeles. Ant sūrio vėl dėti baklažanus, pomidorus ir t.t. Viršutinis sluoksnis - sūrio. Nuo baklažanų karščio sūris apsilydo, o pomidorai kiek suminkštėja. Galima sluoksnuotį pakaitinti keletą minučių žemoje temteratūroje orkaitėje, kol sūris suminkštėja / apskrunda iki norimo lygio. Jokių prieskonių dėti nebereikia, kadangi druskos baklažanai būna prisigėrę iš vakaro, o visi kiti produktai turi gana intensyvų puikiai tarpusavyje derantį skonį, kurio nevertėtų niekuo užgožinėti. Skanu su juoda duona. 
Gairės: Baklažanas, pomidorai, sūris.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
| 
 | 
 | 
 
  Jūros lydeka su "PIK NIK" sūrio lazdelėmis
 
  
  
  
  
  
| Jūros lydekos file su oda, jei norime tai susipjaustome smulkiau, bet šiaip galima ir nesmulkintą... | 
 
  Makaronai su dilgėlių pesto
 
  
  
  
  
  
| Dilgėles užpilti verdančiu vandeniu, nukošti, įmesti petražoles ir viską pasmulkinti trintuvu. Saulėgrąžas... | 
 
  Lazanija su špinatais ir varške
 
  
  
  
  
  
| Išlydome sviestą, jame pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus. Įdedame grietinės, prieskonių (malti juodi... | 
 
  Kimšti vištienos ketvirčiai
 
  
  
  
  
  
| Vištienos odelę gražiai nulupame nuo mėsytės, mėsytę sumalame, pridedame truputį faršo,... | 
 
  Spageti su troškintomis dešrelėmis
 
  
  
  
  
  
| Spageti išverdame sūdytame vandenyje. Kol verda spageti, supjaustome svogūno galvą, sudedame į keptuvę ir... | 
 
  Kepsniai iš faršo
 
  
  
  
  
  
| Faršą pasiruošiame kaip kotletams.Tada imame po gabalėlį ir labai plonai suspaudus ir apvoliojus... | 
 
  Širdelių guliašas
 
  
  
  
  
  
| Širdeles nuplauname, sudedame į dubenį supilame 3 šaukštus acto įpilame vandens, kad apsemtų ir... | 
 
  Bulvių apkepas su kumpiu
 
  
  
  
  
  
| Kumpi susipjaustome šiaudeliais,o svogūną kubeliais - viska dedame į keptuvę ir lengvai apkepame (kad... | 
 
  Gardžios keptos bulvės
 
  
  
  
  
  
| Bulvės nulupamos, nuplaunamos ir supjaustomos, į keptuvę įpilamas aliejus , įkaitinama ir sudedame bulves kepti,... | 
 
  Makaroniukai "Greitukai" su kiaušiniais
 
  
  
  
  
  
| Makaronai (galima ir "Mivina" maišeliai su vištienos skoniu po ~69 cnt), sutraiškyti... | 
 
  Išsigandęs plovas
 
  
  
  
  
  
| Ryžiai paverdami 5- 7 min. Kiauliena supjaustoma kubeliais, išverdami pasūdytame vandenyje. Morkos... | 
 
  Pamorkavęs šampiukų troškinys
 
  
  
  
  
  
| Šampinjonus, svogūnus, česnakus supjaustome, morka per burokinę tarką sutarkuojama. Viskas sudedama į... | 
 
  Baltieji ryžiai gardinti vynu
 
  
  
  
  
  
| Sūrį sutarkuoti smulkia tarka. Svogūną supjaustyti smulkiai. Įkaitiname gilioje keptuvėje aliejų ir suberiame... | 
 
  Farširuotas karpis
 
  
  
  
  
  
| Nulupti oda nuo pilvo. Užmarinuoti ją (pipirai, druska, žuvies prieskoniai). Galima palikti nakčiai. Mėsą atskirti... | 
 
  Maskvietiškas žuvies apkepas
 
  
  
  
  
  
| Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir pačirškinkite svieste tol, kol dailiai pagels. Žuvies file... | 
 
  
  
 

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 