Pikantiški grybai
- Ingredientai
Pusė stiklinės acto;
250 g cukraus;
5 gvazdikėliai;
5 kvapnieji pipirai;
10 lauro lapų;
1400 g sūdytų grybų;
1 kg svogūnų.- Gaminimas
-
Svogūnai nuvalomi, supjaustomi žiedais, užpilami keliais šaukštais vandens ir emaliuotame puode troškinami ant mažos ugnies, kol suminkštėja. Po to sudedami grybai, suberiamas cukrus ir dar kelias minutes maišant kaitinama. Į puodą supilamas actas, viskas išmaišoma ir pusvalandžiui paliekama uždengtame puode. Ataušęs troškinys sudėliojamas į pusdubenius, puošiamas grybų kepurėlėmis ir petražolių ar kitų žalumynų šakelėmis.
Gairės: actas, cukrus, gvazdikėliai, kvapnieji pipirai, lauro lapai, sūdyti grybai, svogūnai.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
![Strėvos suktinis](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/07//strevos-suktinis_160.jpg)
Strėvos suktinis
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Mėsa išmušama, pabarstoma prieskoniais, druska ir ant jos dedamas įdaras. Idaras gaminamas: grybai... |
![Avienos pjaustiniai](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/05//avienos-pjaustiniai_160.jpg)
Avienos pjaustiniai
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Česnaką , svogūną, mėtas ir rozmariną smulkiai supjaustyti ir apibarstyti pjaustinius, išspausti citrinos... |
![Iškylautojų šonkauliukai](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/05//iskylautoju-sonkauliukai_160.jpg)
Iškylautojų šonkauliukai
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Apelsinus, citriną, svogūną ir obuolį supjaustyti skiltelėmis, šonkauliukus supjaustyti norimo dydžio... |
![Pomidorai tešloje](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/05//pomidorai-tesloje_160.jpg)
Pomidorai tešloje
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Pomidorus supjaustome storais ritinėliais. Kiaušinius išplakame. Atskirame dubenėlyje sumaišome... |
![Krevetės su šonine](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/05//krevetes-su-sonine_160.jpg)
Krevetės su šonine
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
Krevetes atšildyti šaltame vandenyje, rūpestingai nusausinti. Šoninės griežinėlius suvynioti... |
![Šašlykų marinatas](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/05//saslyku-marinatas_160.jpg)
Šašlykų marinatas
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Supjaustom nugarinę gabaliukais, svogūnus žiedais. Svogūnus sudėti kartu su mėsa, pamaigyti su rankomis, kad... |
![Kaip mes be bulvių](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/05//kaip-mes-be-bulviu_160.jpg)
Kaip mes be bulvių
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Bulves gerai nuplauti, įpjauti ir sudėti po gabalėlį lašinukų, svogūnų žiedų, pabarstyti krapų, kmynų,... |
![Keptos cukinijų valtelės ant grotelių](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/05//keptos-cukiniju-valteles-ant-groteliu_160.jpg)
Keptos cukinijų valtelės ant grotelių
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Parenkite grilį. Sudėkite cukinijas į puodą su vandeniu, kad jas apsemtų . Užvirkite ir virkite jas apie 5... |
![Lašišos filė apelsinų sultyse](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/05//lasisos-file-apelsinu-sultyse_160.jpg)
Lašišos filė apelsinų sultyse
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Lašišos filė supjaustyti į 4 dalis. Į indą supilti apelsinų sultis, cukrų ir sojos padažą,... |
![Baklažanai graikiškai](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/05//baklazanai-graikiskai_160.jpg)
Baklažanai graikiškai
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite išilgai apytiksliai 1 cm storio griežinėliais. Apibarstykite druska,... |
![Vištienos – daržovių vėrinukai](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/05//vistienos-darzoviu-verinukai_160.jpg)
Vištienos – daržovių vėrinukai
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabalėliais ir pamerkti į dubenį, kuriame... |
![Cinamono-medaus sparneliai](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/05//cinamono-medaus-sparneliai_160.jpg)
Cinamono-medaus sparneliai
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Sumaišykite visus produktus maišelyje ir laikykite juos ten 2 valandas, retkarčiais pakratykite.... |
![Jautiena su slyvomis](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/04//jautiena-su-slyvomis_160.jpg)
Jautiena su slyvomis
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Jautienos filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti keptuvėje su aliejumi. Sudėti į puodą, įpilti apie stiklinę... |
![Švediški veršienos suktinukai](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/04//svediski-versienos-suktinukai_160.jpg)
Švediški veršienos suktinukai
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Svogūną susismulkinti ir pakepinti šlakelyje sviesto kol jie suminkštės ir taps skaidrūs. Leisti... |
![Kiaulienos kepsniai](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/04//kiaulienos-kepsniai_160.jpg)
Kiaulienos kepsniai
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.36&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Kiaulieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome porcijomis. Mėsytę pamušame. Atmuštą mėsytę pasūdome,... |
PUSLAPIAI: