Kepta višta su džiovintais vaisiais
- Ingredientai
1 nedidėle višta;
100 g majonezo;
2 skiltelės česnako;
1 arbatinis šaukstelis druskos;
1 arbatinis šaukstelis juodųjų pipirų mišinio;
100 ml alyvų aliejaus;
100 g džiovintu slyvų;
100 g džiovintu abrikosų.- Gaminimas
-
Prieš kepant, višta įtrinkite tokiu mišiniu: druska, juodųjų pipirų mišinys, supjaustytos česnako skilteles, alyvų aliejus. Įtrintą vištą palaikykite apie 1 valandą. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laispsnių temperaturos. Nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite pusiau džiovintus vaisius. Sudekite juos i vištos vidų. Višta įtrinkite majonezu ir suvyniokite į folija. Paruoštą višta sudėkite į skardą ir kepkite orkaitėje apie 1,5 -2 val.
Gairės: vista, majonezas, česnakas, druska, juodieji pipirai, alyvų aliejus, džiovintos slyvos, džiovinti abrikosai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
![Strėvos suktinis](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/07//strevos-suktinis_160.jpg)
Strėvos suktinis
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Mėsa išmušama, pabarstoma prieskoniais, druska ir ant jos dedamas įdaras. Idaras gaminamas: grybai... |
![Avienos pjaustiniai](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/05//avienos-pjaustiniai_160.jpg)
Avienos pjaustiniai
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Česnaką , svogūną, mėtas ir rozmariną smulkiai supjaustyti ir apibarstyti pjaustinius, išspausti citrinos... |
![Iškylautojų šonkauliukai](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/05//iskylautoju-sonkauliukai_160.jpg)
Iškylautojų šonkauliukai
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Apelsinus, citriną, svogūną ir obuolį supjaustyti skiltelėmis, šonkauliukus supjaustyti norimo dydžio... |
![Pomidorai tešloje](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/05//pomidorai-tesloje_160.jpg)
Pomidorai tešloje
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Pomidorus supjaustome storais ritinėliais. Kiaušinius išplakame. Atskirame dubenėlyje sumaišome... |
![Krevetės su šonine](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/05//krevetes-su-sonine_160.jpg)
Krevetės su šonine
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
Krevetes atšildyti šaltame vandenyje, rūpestingai nusausinti. Šoninės griežinėlius suvynioti... |
![Šašlykų marinatas](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/05//saslyku-marinatas_160.jpg)
Šašlykų marinatas
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Supjaustom nugarinę gabaliukais, svogūnus žiedais. Svogūnus sudėti kartu su mėsa, pamaigyti su rankomis, kad... |
![Kaip mes be bulvių](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/05//kaip-mes-be-bulviu_160.jpg)
Kaip mes be bulvių
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Bulves gerai nuplauti, įpjauti ir sudėti po gabalėlį lašinukų, svogūnų žiedų, pabarstyti krapų, kmynų,... |
![Keptos cukinijų valtelės ant grotelių](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/05//keptos-cukiniju-valteles-ant-groteliu_160.jpg)
Keptos cukinijų valtelės ant grotelių
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Parenkite grilį. Sudėkite cukinijas į puodą su vandeniu, kad jas apsemtų . Užvirkite ir virkite jas apie 5... |
![Lašišos filė apelsinų sultyse](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/05//lasisos-file-apelsinu-sultyse_160.jpg)
Lašišos filė apelsinų sultyse
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Lašišos filė supjaustyti į 4 dalis. Į indą supilti apelsinų sultis, cukrų ir sojos padažą,... |
![Baklažanai graikiškai](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/05//baklazanai-graikiskai_160.jpg)
Baklažanai graikiškai
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite išilgai apytiksliai 1 cm storio griežinėliais. Apibarstykite druska,... |
![Vištienos – daržovių vėrinukai](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/05//vistienos-darzoviu-verinukai_160.jpg)
Vištienos – daržovių vėrinukai
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabalėliais ir pamerkti į dubenį, kuriame... |
![Cinamono-medaus sparneliai](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/05//cinamono-medaus-sparneliai_160.jpg)
Cinamono-medaus sparneliai
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Sumaišykite visus produktus maišelyje ir laikykite juos ten 2 valandas, retkarčiais pakratykite.... |
![Jautiena su slyvomis](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/04//jautiena-su-slyvomis_160.jpg)
Jautiena su slyvomis
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Jautienos filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti keptuvėje su aliejumi. Sudėti į puodą, įpilti apie stiklinę... |
![Švediški veršienos suktinukai](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/04//svediski-versienos-suktinukai_160.jpg)
Švediški veršienos suktinukai
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Svogūną susismulkinti ir pakepinti šlakelyje sviesto kol jie suminkštės ir taps skaidrūs. Leisti... |
![Kiaulienos kepsniai](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/04//kiaulienos-kepsniai_160.jpg)
Kiaulienos kepsniai
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Kiaulieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome porcijomis. Mėsytę pamušame. Atmuštą mėsytę pasūdome,... |