REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jeigu kam nors atrodo, kad Vakarų demokratija yra netinkama valdymo forma, jiems derėtų pasidomėti tuo, kas vyksta ten, kur jos nėra.

Jeigu kam nors atrodo, kad Vakarų demokratija yra netinkama valdymo forma, jiems derėtų pasidomėti tuo, kas vyksta ten, kur jos nėra.

REKLAMA

Internetas ir socialiniai tinklai žmones Vakaruose įgalino laisvai reikšti savo pažiūras: demokratija mums suteikia galimybę kritikuoti valdžią ir konkrečius jos atstovus, galime į valias kritikuoti ir pačią demokratiją.

Na, o ten, kur jos nėra, taisyklės šiek tiek kitokios, todėl tokie patys veiksmai gali baigtis žymiai blogiau.

Tailande karališkąją šeimą „Facebook“ ir „Youtube“ sukritikavusi moteris nuteista 43 ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausme, nes teisme įrodyta, kad vieši jos pasisakymai įžeidė monarchus.

Buvusi valstybės tarnautoja Anchan Prilert kalėjime greičiausiai praleis visą likusį gyvenimą, nes šiuo metu jai yra 65 metų.

REKLAMA
REKLAMA

Bylos duomenimis, moteris pažeidė griežtą Tailando karalystės įstatymą, kuris numato atsakomybę už monarcho ar kito valdovo įžeidimą.

Anchan Prilert parengė ir socialiniuose tinkluose „Facebook“ bei „Youtube“ platino garso įrašus su savo teiginiais, kurie kritiškai vertina karališkosios šeimos veiksmus bei komentavo juos.

REKLAMA

Karinio teismo prokurorai suskaičiavo iš viso 29 tokius jos veiksmus, kurie Tailande prilyginami nusikaltimui. Už kiekvieną tokį epizodą gresia 3-15 metų nelaisvės, todėl kaltinamajai pasiūlyta skirti 87 metų kalėjimo.

Bausmė sumažinta perpus atsižvelgus į tai, kad teisiamoji pripažino savo kaltę.

Ši byla susilaukė tarptautinių žmogaus teisių gynėjų organizacijų dėmesio, žadama siekti moters išlaisvinimo.

Šalyje pastaruoju metu kyla nepasitenkinimo balsai dėl karaliaus Maha Vajiralongkorno turtų ir galios.

Jis yra turtingiausias pasaulio monarchas, jo nuosavybė vertinama apie 9 milijardais JAV dolerių.

Tuo tarpu Tailando ekonomika išgyvena ne pačius geriausius laikus, o didžioji dalis gyventojų verčiasi vos už 160 svarų sterlingų per mėnesį.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų