REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Urtė Mikelevičiūtė atskleidė, kur suvalgyti skaniausius varškėčius (tv3.lt fotomontažas)

Tinklaraštininkės bei restoranų konsultantės Urtės Mikelevičiūtės pavardę šiandien žino visi maistu bei restoranais besidomintys lietuviai, o jos patarimai galėtų praversti kiekvienam, mėgstančiam kokybišką maistą ir aptarnavimą.

12

Tinklaraštininkės bei restoranų konsultantės Urtės Mikelevičiūtės pavardę šiandien žino visi maistu bei restoranais besidomintys lietuviai, o jos patarimai galėtų praversti kiekvienam, mėgstančiam kokybišką maistą ir aptarnavimą.

REKLAMA

Rytinėje „Power Hit Radio“ laidoje „Šok į kelnes“ apsilankiusi specialistė, vedėjams Sauliui Baniuliui ir Elenenai Jančiukaitei, papasakojo apie naujausias tendencijas, kokie patiekalai Lietuvoje darosi vis populiaresni, kur galima paragauti skaniausių varškėčių,  kokį patiekalą renkantis galima patikrinti restorano lygį, bei kada arbatpinigių jus aptarnavusiam personalui galima ir nepalikti.

Net 8 metus restoranų konsultante dirbanti Urtė pastebi, kad kaip ir kiekviena sritis, taip ir restoranai bei pats maistas turi savas madas. O štai būtent šiais metais į madą ateina paprastas, komfortiškas maistas.

REKLAMA
REKLAMA

„Jis yra kasdienis, labiau mums suprantamas. Be abejo, aukščiausios klasės restoranų yra, jų reikia ir reikės. Bet mes į juos einame kaip į tam tikrą pramogą, šventę. Dabar svarbu nepamiršti ir to, kas yra šalia mūsų, ką valgome kasdien“, – pasakojo ji.

REKLAMA

Moteris juokėsi, kad gera verslo idėja būtų atidaryti paprastą, gerą valgyklą, ar net atskirą vietą, kuri tiektų lietuvių  pamiltus šaltibarščius. U. Mikelevičiūtės teigimu, mažiau reikėtų vaikytis „Pinterest“ paveikslėlių, o daugiau atsigręžti į savo mamų ir močiučių kulinarinius gebėjimus.

Pastaruoju metu atsiranda vis daugiau vietų, siūlančių ir ypatingus savaitgalio pusryčius, o vienas populiariausių jų patiekalų – varškėčiai. Restoranų konsultantė puikiai žino, kur jie skaniausi Vilniuje – anot jos, juos galima rasti „Stebukluose“ arba „Cozy“. 

REKLAMA
REKLAMA

Moteris nustebino teigdama, kad restorano lygį taip pat galima patikrinti su iš pirmo žvilgsnio paprastu pusryčių patiekalu: „Daugelyje vietų omletą atneša sukeptą, o iš tiesų jis turėtų būti geltonas, šviesus. Iš tokių patiekalų tu dažnai gali patikrinti vietą.“

Lietuvoje U. Mikelevičiūtė pastebi ir kitą madą: „Smagu, kad dabar atkeliavo užkandžių kultūros – humusas, gvakamolė, įvairios užtepėlės. Atkeliauja ir įvairių pusrytinių patiekalų įvairovė. Grįžta ir klasika – geras kepsnys. Jei yra itališka virtuvė – kodėl nepagaminus geros, tikros itališkos pastos? Jei yra graikiška virtuvė, tai kodėl nepagaminus tu tikrų, gerų graikiškų salotų?“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot Urtės, vis daugiau lietuvių ryžtasi išbandyti ir įvairius, dar neragautus patiekalus. „Į madą ateina ir austrės. Konsultuodama ir dirbdama su restoranais pastebiu, kad žmonės labai jų nori. Jei kažkoks pubas ar restoranas išsitraukia austres, žmonės jas tiesiog šluoja. Jiems gal nebūtinai jos patinka, bet jie pabando“, – šypteli specialistė.

Urtė palietė ir kitą svarbią temą – arbatpinigius. Daugelis susiduria su bėda – kada ir kiek jų palikti? 

Pati U. Mikelevičiūtė atskleidė, kad ir pati jų palieka ne visuomet – laikosi taisyklės, kad arbatpinigiai turi būti paliekami tik toje vietoje, kurioje lankytis buvo gera.

Visą pokalbį su U. Mikelevičiūte galite pamatyti ir išgirsti čia:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų