REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusią savaitę publikavome pirmąją naujo eksperimento dalį, kurioje skaitytojams pristačiau, kaip ieškau būdų sutaupyti perkant pigiausias namų švaros prekes. Mano eksperimentui tęsiantis jau antrą mėnesį, šį kartą pristatysiu jums, kaip man sekėsi ieškoti pigiausių higienos prekių. 

Praėjusią savaitę publikavome pirmąją naujo eksperimento dalį, kurioje skaitytojams pristačiau, kaip ieškau būdų sutaupyti perkant pigiausias namų švaros prekes. Mano eksperimentui tęsiantis jau antrą mėnesį, šį kartą pristatysiu jums, kaip man sekėsi ieškoti pigiausių higienos prekių. 

REKLAMA

Su pirmąja eksperimento tema galite susipažinti čia.

Tiems, kurie neskaitėte pirmos dalies, reikėtų paminėti, kad šį eksperimentą vykdau ne tik skatinama noro sutaupyti, o ir todėl, kad dažnai įtariu, jog veltui permokame ne už prekės kokybę, o prekės ženklą. Būtent dėl to nusprendžiau išbandyti pigiausius prekių gamintojus ir pasižiūrėti, ar iš tiesų pigesnė prekė lygu prastesnei kokybei. Ir dauguma atvejų – nė velnio. 

Eksperimentą sudarys trys dalys – apie švaros, higienos ir maisto produktus. Šį kartą apžvelgsiu pigiausias higienos prekes, kurias pavyko atrasti. Dar svarbu paminėti, kad visų prekių kainos nurodytos be akcijos, todėl paieškojus tų pačių prekių, kurioms taikomos akcijos ir nuolaidos, sutaupyti galima dar daugiau. 

REKLAMA
REKLAMA

Pigiausiam tualetiniam – tvirtas taip, pigiausiam šampūnui – griežtas ne

Pradėkime nuo popieriaus gaminių. Įprastai buvau pratusi pirkti tualetinį, kurio 8 vnt. kainavo 3,18 euro. Žinoma, surizikavau nusipirkti pigiausią tualetinio popieriaus variantą – už 8 vnt. sumokėjau beveik tris kartus mažiau – 1,04 euro. Jau maniau, kad tikrai teks nusivilti, bet nustebau labai maloniai. Tiek brangesnis, tiek pigiausias tualetinis yra trisluoksnis, todėl pigesnis variantas, galiu drąsiai sakyti, tiek pat kokybiškas, kiek brangesnis. Per mėnesį sunaudoju 4 pakuotes, todėl sutaupau 8,56 euro. 

REKLAMA

Taip pat namuose naudoju popierinius rankšluosčius. Įprastai mėnesiui pirkdavau 600 dvisluoksnių lapelių ritinėlį, kuris kainuoja 4,85 euro. Tačiau išbandžiusi pigiausią panašią alternatyvą – 300 dvisluoksnių lapelių ritinėlį, kuris kainuoja vos 1,29 euro, tikrai nė kiek nenusivyliau. Tokių pigesnių ritinėlių mėnesiui man prisireikia dviejų, todėl per mėnesį sutaupau 2,27 euro. 

Kol atradau pigų ir kokybišką šampūną, tikrai teko paplušėti, mat galvos oda linkusi pleiskanoti, todėl galėjau įtarti, kad pigiausios priemonės gali netikti. Įprastai pirkdavau žinomo gamintojo šampūną, kurio 250 ml kainuoja 3,79 euro. Visos pigiausios alternatyvos buvo man netinkamos, nors kainos prasideda vos nuo 0,58 ct. Visgi pavyko rasti pigesnę ir nė kiek prastesnę alternatyvą. Už 250 ml nuo šiol moku 2,75 euro ir per mėnesį sutaupau po 1,04 euro. 

REKLAMA
REKLAMA

Plaukų kondicionieriui neturiu didelių įnorių – svarbiausia, kad kvepėtų ir plaukai būtų minkšti. Tačiau čia su paieškomis nepasisekė. Įprastai pirkdavau gerai žinomo gamintojo kondicionierių, kurio 440 ml buteliuko kaina yra 5,39 euro. Pigiausios alternatyvos ne itin tiko dėl kvapo, nors kainos prasideda nuo 1,59 euro už 150 ml. O kitų kondicionierių nors kainos ir pigesnės, tačiau ir tūriai mažesni – po 150-200 ml, tad nusprendžiau likti prie man įprasto plaukų kondicionieriaus. 

Su dantų pasta eksperimentuoti labai nenorėjau, bet visgi pamačiusi, kad pigiausio produkto sudėtis nė kiek nesiskiria nuo man įprastos, nusprendžiau surizikuoti. Įprastai pirkdavau garsaus prekės ženklo dantų pastą, kurios 100 ml kainavo 2,09 euro. Pigiausios, tačiau sudėtimi nė kiek nesiskiriančios, dantų pastos 100 ml tekainavo 0,63 ct., kas man maždaug kas du mėnesius leidžia sutaupyti 1,46 euro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Su pigiausiu burnos skalavimo skysčiu taip pat nebuvau nusiteikusi eksperimentuoti, bet lygiai taip pat kaip ir su pasta, užmečiau akį į sudėtį, kuri buvo labai panaši į man įprastą burnos skalavimo skystį, už kurio 500 ml mokėjau 5,79 euro. 500 ml pigiausios šios prekės alternatyvos man tekainavo vos 0,99 ct, tačiau, nors sudėtis ne itin skyrėsi, visgi kokybė netenkino – burnos kvapas labai trumpai išliko gaivus. 

Visgi nepasidaviau ir įsigijau antrą pigiausią alternatyvą su panašia sudėtimi – už 500 ml sumokėjau vos 2,99 euro ir dabar turiu naują mėgstamiausią skalavimo skystį, nes kokybė visiškai nesiskyrė nuo man įprastos prekės. O tai kiekvieną mėnesį man leidžia sutaupyti 2,80 euro. 

REKLAMA

Dušo želė atradimas veikiausiai nustebino labiausiai. Visuomet įprastai pirkdavau garsaus prekės ženklo dušo želę, kurios 250 ml yra 2,79 euro. Tokių buteliukų man prisireikdavo maždaug dviejų mėnesiui. Tačiau drąsiai išbandžiau pigiausią alternatyvą – net 400 ml kainavo vos 1,77 euro. Jokio skirtumo nepajaučiau – pigesnė alternatyva puikiai kvepia ir putoja, o tai ir yra pagrindiniai faktoriai, į kuriuos atsižvelgiu pirkdama dušo želę. Tokio 400 ml. butelio man pakanka visam mėnesiui, o tai man leidžia sutaupyti apie virš 3 eurų. 

Tikriausiai vertėtų paminėti, kad tai tėra mano asmenimis vertinimas – toli gražu kiekvieno poreikiai ir kokybės kartelė gali būti skirtingi – kam vienas produktas kokybiškas, kitam gali atrodyti per prastas. 

REKLAMA

Tačiau, kol karantinas namuose daug pramogų nesiūlo, tikrai rekomenduoju išmėginti eksperimentą – ne tik įdomu atrasti naujus produktus, tačiau ir kišenėje tikrai lieka didesnė pinigų suma – vien iš atrastų pigesnių higienos prekių per mėnesį sutaupau apie 18,40 euro.

Bendroje sumoje sudėjus higienos ir švaros priemonėms sutaupytą sumą mano kišenėje kiekvieną mėnesį jau lieka 32,83 euro. O jau kitą savaitę kviečiu skaityti apie mano atradimus ieškant pigiausių maisto produktų – čia taip pat pasitaikė įdomių atradimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų