REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar norėtum žinoti paslaptį, kaip gerai atrodyti prieš kameras ir fotoobjektyvus? Visa esmė – laikysena, kurią vienas Holivudo fizioterapeutas, Paulas Drew, pavadino „raudonojo kilimo laikysena“.

REKLAMA
REKLAMA

Ne visos žvaigždės stovi grakščiai. Trenerio teigimu, Katie Holmes, Gwyneth Paltrow, Kirsten Dunst ir Misha Barton yra pasaulinio garso sukumpėlės, tačiau aktorės Salma Hayek, Nicole Kidman, Charlize Theron ir Halle Berry stovi tiesiai ir natūraliai spinduliuoja grožį, eleganciją bei pasitikėjimą savimi. O štai ir daktaro Drew pasiūlymai, kaip tu galėtum patobulinti savo laikyseną.

REKLAMA

Tavo laikysena išreiškia tave

Tavo laikysena, sėdėsena, stovėsena ir judesiai yra fizinė tavo asmenybės išraiška. Taisyklinga laikysena rodo pasitikėjimą savimi, o kūprinimasis, pakumpimas liudija, kad tu arba pavargai, arba per mažai save vertini. Kaip sako dr. Drew, knygos „Raudonojo kilimo laikysena“ autorius, „laikysena išreiškia tavo kūną nuo galvos iki pirštų galiukų. Tai saitai, jungiantys tavo galvą, liemenį, nugarą, pečius, klubus, pėdas į vieną visumą. Tavo laikysena parodo, kas tu esi, todėl išmokti geros laikysenos labai svarbu – taip parodysi, kad pasitiki savimi ir esi verta pagarbos.



Kas yra raudonojo kilimo laikysena?

REKLAMA
REKLAMA

Pasak dr. Drew, kuris ragina žmones sekti pirmo ryškumo žvaigždžių pavyzdžiu, raudonojo kilimo laikysena – reiškia stovėti tiesiai, iškėlus galvą, nesikūprinti, nesigūžti, pečius atlošti, įtraukti pilvą ir neišsižergti. „Tai – savęs pateikimas, tarsi nuolat stovėtum ant raudonojo kilimo“, - teigia žvaigždžių treneris.

Pasiekti tokią didingą laikyseną – vadinasi, pasitikėti savo kūnu, visada stovėti tiesiai, iškėlus galvą, išsitiesus, o tokią stovėseną stiprinti mankšta, jėgos treniruotėmis ir tempimo pratimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Greiti laikyseną gerinantys triukai

Iš pradžių laikysenos pasikeitimai gali atrodyti nenatūralūs, tačiau ilgainiui gali tapti ir įprastu tavo būdu sėdėti, stovėti ir eiti. Dr. Drew rekomenduoja šiuos triukus:

1.    Atlošk pečius. Nuleisk pečius ir atlošk, taip, tarsi stengtumeisi, jog pečiai ir mentės žiūrėtų vienas į kitą. Įsivaizduok, kad tarp tavo menčių įspraustas apelsinas, o tu nori išspausti iš jo sultis.

2. Pakelk galvą. Kai pečius atloši, smakras ir galva savaime kilstelės į viršų.



3.    Įtrauk bambą link nugaros.
Įsivaizduok, kad, kažkas tavo bambą stumia gilyn ir šiek tiek į viršų. Taip tavo pilvukas atrodys plokštesnis.

REKLAMA

4.    Laikyk pusiausvyrą. Pratimai su gimnastikos kamuoliu puikiai treniruoja pilvo raumenis ir gerina laikyseną. Tai atsilenkimai, rankų ir kojų tempimai, „lentos“, nugaros tempimas, pritūpimai prie sienos ir daug kitų judesių, treniruojančių visą kūną. Pasak daktaro, kiekvienas pratimas, susijęs su pusiausvyros išlaikymu, stimuliuoja raumenis, kurie atsako ir už gerą laikyseną.

5.    Būk nuosekli. Nuosekliai laikydamasi geros laikysenos principų ir periodiškai save kontroliuodama pagerinsi savo laikyseną net nedarydama specialių pratimų. Tiesa, reguliarios treniruotės tavo laikysenai bus tik į naudą, ji taps tobulesnė. Pasak dr. Drew, net ir 20 minučių mankšta 2 kartus per savaitę duos apčiuopiamų rezultatų. Pratimai neturėtų būti sudėtingi, užtenka 1-2 serijų po 15 judesių.



Tiesesnės laikysenos privalumai

Be to, kad laikysena pagerins tavo išvaizdą, ji turi ir kitų privalumų. Ji gali sumažinti įtampos sukeltus galvos skausmus, nugaros ir pečių skausmus ir netgi sumažina stuburo traumų tikimybę. Gera laikysena leis atrodyti aukštesnei ir lieknesnei. O svarbiausia – atrodysi labiau savimi pasitikinti ir žavinga!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų