REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Likus kiek daugiau nei metams iki naujų rinkimų Seimo nariai ieško partijų, su kuriomis jie turi daugiau galimybių vėl patekti į parlamentą, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Pilietinės demokratijos partija nutarė jungtis su valstiečiais liaudininkais, bet dalis partijos narių metėsi prie socialdemokratų. Pirmasis prie jų prisijungė sveikatos apsaugos ministras Rimvydas Turčinskas, vėliau – Biudžeto ir finansų komiteto vadovas Jonas Lionginas.

REKLAMA

Praėjusią savaitę susitarimą jungtis pasirašiusių Pilietinės demokratijos frakcijos ir valstiečių liaudininkų gretose neliko vietos nei Henrikui Žukauskui, nei Jonui Ramonui. Ne vieną frakciją pakeitę parlamentarai nors ir prašėsi, bet pas konservatorius nebuvo laukiami. Greičiausiai jie papildys Mišrios Seimo narių grupės gretas. Jai priklauso Petras Gražulis, Julius Veselka ir Vidmantas Žiemelis.

Tačiau konservatoriai į savo gretas bando vilioti Vytautą Grubliauską iš Liberalų sąjūdžio frakcijos. Tuo metu pats parlamentaras tvirtina sprendimo dar nepriėmęs. Seimo narys griežtai kritikavo į Vilniaus miesto tarybą išrinktų Liberalų sąjūdžio atstovų paramą renkant Vilniaus meru Juozą Imbrasą.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl neprincipingo elgesio partijos narius kritikavo ir Vytautas Čepas. Neoficialiomis žiniomis, jį į savo gretas bando persivilioti socialdemokratai. V. Čepas „Lietuvos rytui“ patvirtino sulaukęs kvietimo.

Socialdemokratai vėl pradėjo derėtis ir su ankstesniais partneriais – socialliberalais. Algirdas Brazauskas po praėjusį ketvirtadienį vykusio susitikimo su Naujosios sąjungos vadovu Artūru Paulausku paskelbė, kad socialliberalams buvo pasiūlyta grįžti į valdančiąją koaliciją.

Artūras Paulauskas tvirtino, kad dėl įsitraukimo į valdančiąją daugumą bus galutinai apsispręsta antradienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau socialliberalus kviečia bendradarbiauti ir Liberalų sąjūdžio atstovai. Opozicijoje esanti partija siūlo sudaryti bendrą rinkimų į Seimą sąrašą. Svarstoma, kad reikėtų ieškoti ir naujo sąrašo lyderio. Kaip kandidatai minimi Konstitucinio Teismo teisėjas Egidijus Kūris, SEB Vilniaus banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda.
 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų