• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Indonezijos atokioje rytinėje Papua provincijoje dingo krovininis lėktuvas, kuriuo skrido keturi žmonės, pranešė pareigūnai.

Indonezijos atokioje rytinėje Papua provincijoje dingo krovininis lėktuvas, kuriuo skrido keturi žmonės, pranešė pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Oro dispečeriai prarado ryšį su lėktuvu „DHC-4A Turbo Caribou“ per maždaug pusantros valandos turėjusį trukti skrydį atokioje Papua provincijoje, nurodė susisiekimo ministerija.

REKLAMA

Ministerijos pranešime sakoma, kad orlaivis, priklausantis vietos valdžiai ir nuomojamas logistikos ir transporto bendrovės „Alfa Trans“, pakilo iš Timikos miesto 7 val. 57 min. vietos (0 val. 57 min Lietuvos) laiku ir skrido į žemdirbių bendruomenę Ilagą, esančią tarp kalnų.

8 val. 23 min. pilotas susisiekė su oro dispečeriais Ilagoje ir nurodė, kad lėktuvas nusileis po kelių minučių, bet jis taip ir nepasirodė. Pareigūnai nurodė, kad orlaivis pasiuntė nelaimės signalą iš vietovės, esančios tarp dviejų kalnų perėjų.

REKLAMA
REKLAMA

Indonezijos paieškų ir gelbėjimo tarnybos vadovas Henry Bambangas Soelistyo (Henris Banbangas Sulistjas) sakė, kad ryšys su dvimotoriu orlaiviu „DHC-4A Turbo Caribou“ nutrūko sekmadienį vėlai vakare, jam skrendant iš Timikos miesto į nuošalų Ilagos rajoną.

„Lėktuvas buvo naudojamas transportuoti krovinius, priklausančius Punkako rajono administracijai, ir priklauso Punkako rajono valdžiai“, – sakė ministerijos atstovas Bambangas Ervanas (Pampangas Ervanas).

Jis nepateikė daugiau informacijos incidento metu buvusias meteorologines sąlygas. Vietos žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad tarp lėktuvo skraidintų krovinių buvo statybinės medžiagos ir kad juo skrido du pilotai ir du keleiviai – visi indoneziečiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Indonezijos paieškų ir gelbėjimo tarnybos vadovas Henry Bambang Soelistyo (Henris Banbangas Sulistjas) sakė, kad paieškas apsunkina prastos oro sąlygos ir tankios džiunglės.

Skrydžiai orlaiviais yra svarbi transportavimo priemonė džiunglėmis apaugusioje kalnuotoje Papua provincijoje, kuri yra tiek geografinis, tiek politinis Indonezijos užkampis. Tačiau skrydžių salygos šiame regione dažnai būna sudėtingos dėl kalnuotų vietovių ir blogų orų.

Indonezijos civilinės aviacijos saugumo reputacija prasta – per kelerius pastaruosius metus šalyje įvyko virtinė didelių katastrofų.

Vienas oro bendrovės „Trigana“ lėktuvas pernai rugpjūtį sudužo Papua, esant nepalankioms meteorologinėms sąlygoms. Tąsyk žuvo visi 54 juo skridę keleiviai ir įgulos nariai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų