REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Optimizmu spinduliuojančią plungiškę Eveliną Beivydaitę (21) galima pristatyti, kaip išties unikalią asmenybę. Dainavimas, sportas ir programavimas – atrodo, nieko bendro tarpusavyje neturinčios sritys, merginos gyvenime užima vienodai reikšmingą vietą. Evelina teigia, kad laimės jos kasdienybėje netrūksta ir būtent prie to prisidėjo atrastas naujas gyvenimo būdas.

Optimizmu spinduliuojančią plungiškę Eveliną Beivydaitę (21) galima pristatyti, kaip išties unikalią asmenybę. Dainavimas, sportas ir programavimas – atrodo, nieko bendro tarpusavyje neturinčios sritys, merginos gyvenime užima vienodai reikšmingą vietą. Evelina teigia, kad laimės jos kasdienybėje netrūksta ir būtent prie to prisidėjo atrastas naujas gyvenimo būdas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Visas šias sritis atradau labai keistais būdais ir visiškai neplanuotai, o ypatingai sportą. Anksčiau būčiau pasijuokusi vien nuo minties, jog tai gali tapti neatsiejama mano gyvenimo dalimi. Dabar sporto salėje lankausi šešis kartus per savaitę, treniruotės kartais trunka net iki dviejų valandų ir štai matote rezultatus, tačiau apie viską nuo pradžių“, – kalba Evelina.

REKLAMA

Savęs varžymas vedė iš proto

„Siekti pokyčių, pirmiausia, pastūmėjo amžinas savęs ribojimas. Konfliktai su savimi, sėdint prie stalo, apie tai, ar galiu imti dar vieną saldainį, ar ne, mane vesdavo iš proto. Turiu polinkį į apkūnumą, tad kiekviena papildoma kalorija atsiliepdavo svoriui, o savęs graužimas ir varžymas itin trikdė. Žinoma, paskatino ir išvaizda, kadangi ji nebuvo tokia, kokios norėjosi. Taip pat troškau nustebinti artimuosius ir įrodyti, kad aš – menininkė, visą gyvenimą nieko bendro neturėjusi su sportu, galiu sulaužyti jų įsitikinimus ir pasiekti kardinalių pokyčių.

REKLAMA
REKLAMA

Esu maksimalistė ir apsilankiusi pirmą kartą sporto salėje ja susižavėjau. Man patiko nuo bėgimo sunkiai atgauti kvapą, uždusti po penkių minučių ant elipsinio treniruoklio ar daryti sudėtingus pratimus, kelti vis didesnius svorius. Taip maždaug metus sportavau savarankiškai, dėjau daug pastangų, tačiau neužsiėmiau rimtu sportu. Tuomet kūnas keitėsi, tačiau drastiškų rezultatų nebuvo ir net susimąstydavau, ar sportas man išties padeda lieknėti. Žinoma, dabar suvokiu, jog sportuojant būtina prisižiūrėti mitybą, nes kitaip daugeliu atveju rezultatų pasiekti beveik neįmanoma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po metų, toje pačioje Vilniaus universiteto sporto salėje, kur metus savarankiškai sportavau, sutikau trenerę Justiną Maslovskaitę. Mūsų pažintis prasidėjo nuo švelnaus pokalbio apie sportą bei požiūrio į jį ir sutapus mintims, Justina apsiėmė mane treniruoti. Aš turėjau sveiką požiūrį į sportą, kadangi negalvojau, jog man reikia numesti tik riebalus ir būtina vengti raumeninės kūno masės. Nemaža dalis merginų bijo raumenų, manydamos, kad daug sportuojant praras moteriškumą. Visgi, galiu jus nuraminti, jog kad ir kaip stengtumėtės, natūraliai organizmas to, paprasčiausiai, neleis.

REKLAMA

Pradėjus sportuoti, trenerė mane supažindino su įvairiausiais pratimais, jų atlikimo technikomis bei sveika mityba. Po ilgo prakaito liejimo sporto salėje pasiekiau 70 kg. ribą, kuri šiuo metu nekinta. Žinoma, kaip merginai, toks svoris yra išties nemažas, tačiau lyginant, kiek per tą laiką numečiau riebalinės masės, ir kiek priaugau raumeninės, skirtumai išties nemaži. Taigi, šiuo metu esu pasiekusi tokią fizinę formą, kada reikalingas ryškinimas, su kitokiais sportavimo būdais ir technikomis.

Iš kur pas mane tiek motyvacijos ir ryžto? Man pasisekė, jog palaipsniui vienas postūmis vedė prie kito: nuo savarankiško sporto iki trenerės, vėliau išsikelti didesni tikslai, viskas, atrodo, tvarkosi savaime“, – pasakoja Evelina.

REKLAMA

Svarbiausia susidraugauti su savimi

„Bendras mitybos principas – valgyti daug kartų per dieną, t.y. mažiausiai penkis, kas 3-4 valandas. Pusryčiai – gausiausias dienos valgis, o vakarienei porcijos mažiausios. Pavyzdžiui, pusryčiams renkuosi grikių košę ir kiaušinius, dieną valgau porą kartų vištieną su daržovėmis, užkandžiams riešutus, o vakarienei liesą varškę. Taip pat būtina įsidėmėti, jog svarbu ne kiek, bet būtent ką valgai.

Be to, ypatingai svarbu reikiamų maistinių medžiagų proporcijos ir kad jas visas pasiimtumėme iš sveikų produktų. Merginos dažnai vengia riebalų, tačiau jie joms būtini: riešutai, avokadai, alyvuogių aliejus – tai sveikieji riebalai, kurie svarbūs dėl menstruacijų ciklo ir moteriškumo. Reikia išmokti pažinti ir pajusti savo kūną, stebėti, kaip jis reaguoja į vienokią ar kitokią mitybą ir taip susidraugavus su savimi rezultatai akivaizdūs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visgi, septynias dienas per savaitę valgant tik sveikai galima greitai išprotėti. Vieną kartą savaitėje darau, taip vadinamą „cheat day“ (liet. sukčiavimo diena), per kurią valgau ką noriu ir kiek noriu. Jei šešias dienas maitinamasi tinkamai, septintą dieną būtina organizmui duoti kalorijų perteklių, kadangi kūnas į tai reaguos drastiškai ir taip palaipsniui kris svoris. Tai viena iš svorio metimo taktikų. Atsisakius „cheat day“ organizmas pripranta prie nuolatinio kalorijų kiekio ir vėliau, norint numesti svorio, reikės mažinti porcijas, tad sekmadieniais sėdėti ir valgyti pyragus be jokios sąžinės graužaties net būtina“, – juokiasi mergina.

REKLAMA

Slapta ateities svajonė

Pasak Evelinos, pradėjus propaguoti sveiką gyvenimo būdą, pirmiausia, kardinaliai pasikeitė savijauta. Mergina teigia, kad pažinusi savo kūną, pamiršo ankstesnius savęs varžymus ir jaučiasi pati sau šeimininkė. „Gyvenimas pagražėjo, suvokiau, kad tokia gyvensena yra vienas malonumas, galbūt dėl to taip pamilau sporto salę. Intensyviai sportuoti šešis kartus per savaitę, norint sulieknėti, išties nereikia, pakanka kur kas mažiau. Vis dėlto, dabartinė mano slapta svajonė – kada nors užlipti ant fitneso scenos, tačiau tai yra labai didelis darbas ir griežtas režimas, bet būtent tai mane ir žavi.

REKLAMA

Paskutinį kartą, kada lipau dainuoti ant scenos, žiūrovų buvo klausiama, kas jiems labiausiai patiko grupės pasirodyme. Viena moteris iš salės sakė: „Man labiausiai patiko grupės vokalistė, matosi, jog pasportavusi“ – man tai buvo daug didesnis ir svarbesnis komplimentas, negu tai, kad gerai dainuoju, nes niekada negalvojau ir nesitikėjau, kad kas nors gali tokius dalykus pastebėti manyje. Kada nepažįstami žmonės mato pastangas ir už jas pagiria, man tai yra nerealus jausmas. Kartais tai labai svarbu, tai padeda nepalūžti ir kaskart skatina užsibrėžti vis didesnių tikslų“, – atskleidžia pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Evelina tvirtina, jog sportas ne tik gerina sveikatą, fizinę savijautą, bet ir į gyvenimą atveda visiškai netikėtas naujoves. Būtent šis pomėgis suvedė naujus draugus muzikantus ir taip netikėtai gimė kūrinys, kuriuo mergina dalinasi su skaitytojais.

https://soundcloud.com/minhmo1/evelina-beivydaite-67th-floor-prod-minhmo

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų