REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kaip gi mes klydome, kai galvojome, kad po praėjusių metų siužetų apie nukryžiuotą berniuką Slovjanske ir Nacionalinės gvardijos vergus dugnas jau bus pramuštas“, – „nv.ua“ rašo Aleksejus Minakovas. Pasirodo, kad tai buvo tik pati absurdo „šedevrų“ pradžia. Autorius pateikia labiausiai nuskambėjusius praeinančių metų Rusijos žurnalistikos šedevrus.

„Kaip gi mes klydome, kai galvojome, kad po praėjusių metų siužetų apie nukryžiuotą berniuką Slovjanske ir Nacionalinės gvardijos vergus dugnas jau bus pramuštas“, – „nv.ua“ rašo Aleksejus Minakovas. Pasirodo, kad tai buvo tik pati absurdo „šedevrų“ pradžia. Autorius pateikia labiausiai nuskambėjusius praeinančių metų Rusijos žurnalistikos šedevrus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1) Girti negrai šoka ant tankų Debalcevėje ir bado į žmones automatus

Televizija „LifeNews“ paviešino naujieną su neįtikėtinu Debalcevės gyventojos liudijimu: „Važiuoja BTR gatve, o ant jo šoka girti negrai ir į žmones automatus nustatinėja… Močiutė su anūkėle eina, jie į ją ginklą nustatė, močiutė krinta, o kareiviai stovi ir žvengia“.

REKLAMA

2) Turistų srautas į Krymą auga neįtikėtinais tempais

Propagandistai nufilmavo reklaminį vaizdo klipą „Trumpiau į Krymą“, o vėliau pradėjo manipuliuoti skaičiais – pavyzdžiui, NTV pranešė apie turistų srauto augimą 70-80 proc., palyginus su 2014 metais. Gaila, kad pamiršo paminėti apie tais metais faktiškai nevykusius į pusiasalį turistus dėl aneksijos. O dėl tragiško aptarnavimo kokybės skundėsi net pats Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas. Todėl šiųmetinis kurortinis sezonas buvo visiška tragedija, o dėl energijos blokados pagerėjimo nėra laukiama ir kitais.

REKLAMA
REKLAMA

3) SBU karininkai numušė „Boeing“ iš zenitinio raketų komplekso „Buk“

„Komsomolskaja pravda“ pateikė vaidybinio filmo „rekonstrukciją“ iš „Buk“ kabinos, kuris turėjo įrodyti ukrainiečių sąsajas su 2014-aisiais numuštu Malaizijos oro linijų „Boeing“. Beje, ši versija jau nėra tokia ryški, palyginus praėjusių metų „ekspertų“ svaičiojimus apie „jau mirusius keleivius“.

4) A. Jaceniukas kariavo Čečėnijoje ir dalyvavo kankinant bei šaudant rusų belaisvius

Rusijos tyrimų komiteto pirmininkas savo interviu laikraščiui apkaltino Ukrainos inteligentiškąjį premjerą Arsenijų Jaceniuką žiaurumais iš fantastikos srities. Vėliau šį idiotišką pareiškimą paneigė net ir Čečėnijos vadeiva Ramzanas Kadyrovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5) Saakašvilis užsiėmė seksu su nepilnamete meiluže-transvestitu

Rusijos televizija NTV parodė beveik valandos trukmės siužetą pavadinimu „Lovoje su Saakašviliu“, kuriame šokiruoti žiūrovai galėjo gėrėtis tariamai atviromis dabartinio Odesos gubernatoriaus meilužės istorijomis. Nėra paslaptis, kad M. Saakašvilio komandoje nuolat sukasi simpatiškos jaunos merginos, tačiau seksas su nepilnamete blondine, kuri prieš tai buvo vyriškos lyties, – tai jau aukščiausio lygio fantastika, kurios nesiėmė komentuoti net M. Saakašvilio atstovas spaudai.

REKLAMA

6) Girtas P. Porošenka, kuris veržėsi patekti pas V. Putiną, buvo išsodintas iš lėktuvo Kijevas – Maskva

„Moskovskij komsomolec“, „Ret-TV“ ir kitos Rusijos žiniasklaidos priemonės mielai pasakojo „antį“ apie tariamą Ukrainos prezidento atvykimą į oro uostą girtu ir jo reikalavimus skristi į Maskvą. Šią nesąmonę netrukus paneigė vokiečių televizija, kuria tariamai rėmėsi apsišaukėliai.

7) Pamišusios dėl savo rusofobijos ukronacistės barbarės nuvertė „Tėvynė motina“ monumentą

„Odnoklasniki“ socialiniame tinkle pasirodė įrašas su „Tėvynė motina“ paminklu be galvos ir prierašu „prisišokinėjot?“. „Sensaciją“ su malonumu pasigriebė daugelis „vatnikų“ socialinių tinklų grupių. Iš tiesų, fotografija yra 1980-ųjų, joje paminklas vaizduojamas statybų metu.

REKLAMA

8) Ukraina pateko į 60 „Islamo valstybės“ priešų sąrašą

Vaizdo įrašas, kuris nuskambėjo ir Lietuvoje, buvo tariamai sukurtas teroristų iš „Islamo valstybės“. Jame buvo nurodytas sąrašas „priešų“, kuriame kažkodėl nurodyta ir Ukraina, bei daugelis kitų taikių šalių. Ekspertai pažymėjo, kad vaizdo įrašo braižas itin primena Rusijos bendrovės „My Duck's Vision“, jau išgarsėjusių savo propagandinių virusinių vaizdo įrašų kūrimu apie visuotinį sąmokslą prieš Rusiją ir slaptus „McDonald's“ bunkerius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

9) Tūkstančiai ukrainiečių džiūgauja dėl Egipte sudužusio rusų lėktuvo

Rusijos trolių armija, apsimetusi ukrainiečių vartotojais palikdavo ciniškus sveikinimo komentarus įvairiose socialinių tinklų grupėse. Tarsi nepastebėdamos šio fakto, Rusijos žiniasklaidos priemonės paaitrino situaciją skambiomis antraštėmis apie ukrainiečių beširdiškumą. Nors daugelis Ukrainos politikų pareiškė apgailestavimą, o patys šios šalies gyventojai nešė gėles prie Rusijos ambasados.

10) Nuo 2016-ųjų sausio 1 dienos vyrams iki 45 metų bus draudžiama išvažiuoti iš Ukrainos

Atviras rusiškas melas pateko į daugelį ukrainiečių leidinių, tačiau nespėjo tapti dienos naujiena, nes kariuomenės generalinis štabas operatyviai sureagavo paviešindamas savo „Facebook“ paskyroje žinutę: „Senis šaltis neateis pas tuos, kas platina gandus ir nepatikrintą informaciją“.

Autorius pažymi, kad čia minimi atvejai, kurie nepateko į visą tą Kremliaus ruporų kuriąmą klaidingos informacijos srautą – Vladimiras Solovjovas, Dmitrijus Kiseliovas, Petras Tolstojus. Galima net neabejoti, kad, naudojantis valstybės monopoliu žiniasklaidoje, Rusija tęs savo informacinę politiką. Lieka tik stebėtis, kaip rusams nenusibosta klausytis tokių nesąmonių?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų