REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

OCR (angl. Oxford, Cambridge and RSA Examinations), vienos svarbiausių Jungtinės Karalystės institucijų, nustatančių viešųjų egzaminavimo tvarką ir kokybę, vadovas Mark’as Dawe’as pareiškė, jog artimiausiu metu egzaminų metu bus leidžiama naudotis „Google“ ir kitais interneto paieškos tinklalapiais.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak M. Dawe‘o, interneto paieškos tinklalapiais bus leidžiama naudotis ir GCSE bei A lygio (A-Levels) egzaminų metu. Tiesa, OCR vadovas nepatikslino, kada įsigalios naujoji tvarka, tiesiog pabrėžė, jog šis sprendimas yra neišvengiamas ir jis bus priimtas ne per artimiausias kelias savaites ar mėnesius.

REKLAMA

M. Dawe‘o teigimu, egzaminus laikantiems žmonėms interneto paieškos tinklalapiais bus leidžiama naudotis ribotą laiką, todėl žmonės norintys pasinaudoti šiuo privalumu turės mokėti naudotis šiomis paieškos sistemomis. Kita vertus, ne visų egzaminų metu bus suteikiama galimybė pasinaudoti interneto paieškos tinklalapiais – ši galimybė priklausys nuo dėstomo dalyko egzamino tvarkos ir pobūdžio.

Šio sprendimo kritikų teigimu, leidimas mokiniams ir studentams egzaminų metu naudotis interneto paieškos sistemomis tik dar labiau juos „atbukins“. Pasak „Campaign for Real Education“ organizacijos pirmininko Chris‘o McGovern‘o, Jungtinėje Karalystėje ir taip vyrauja švietimo standartų krizė – pagal įgytas žinias 15 m. amžiaus britų mokiniai atsilieka trimis metais nuo Kinijos mokinių. C. McGovern‘o nuomone, egzaminų testai, pavyzdžiui istorijos ar geografijos, yra skirti patikrinti mokinių žinias, o ne skatinti juos mokytis, kaip naudotis „Google“ – šiam tikslui gali būti surengti atskiri egzaminai.

Anglija.today  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų