REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Penktadienį prie Austrijos ambasados Vilniuje grupelė aktyvistų surengė protesto akciją, kurio pasmerkė sutartį dėl rusiško dujotiekio statybos.

REKLAMA
REKLAMA

Penki piketuotojai prie ambasados atsinešė Lietuvos valstybinę ir istorinę bei Europos Sąjungos (ES) vėliavas, taip pat laikė plakatą „Bludy gas is cheaper“ (liet. „Kruvinos dujos - pigesnės“). bloody gas is cheaper

REKLAMA

„Austrija nėra verta būti ES nare ir nėra dar priaugusi prie ES vertybių. Tai yra niekingas poelgis dėl nedidelės finansinės naudos“, - sakė vienas iš piketuotojų konservatorius parlamentaras Mantas Adomėnas.

Kitas piketo dalyvis, Liberalų sąjūdžio narys Vytautas Danilevičius savo ruožtu pabrėžė, kad „Austrija yra pasiruošusi atlikti Trojos arklio vaidmenį“.

Šią savaitę per Rusijos prezidento Vladimiro Putino vizitą Austrijoje šios šalies vadovai sukritikavo Vakarų sankcijas Rusijai ir, nepaisydama ES būgštavimų, pasirašė susitarimą dėl rusiško dujotiekio statybos.

Šiuo vamzdynu planuojama kasmet nuo 2016-ųjų perpumpuoti 63 mlrd. kubinių metrų gamtinių dujų iš Rusijos į Europos šalis, aplenkiant Ukrainą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų