REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Aplinkos ministerija šalies savivaldybių merus pakvietė į metinę konferenciją, kurios metu aptarti daugiabučių namų modernizacijos programos 2013 m. įgyvendinimo rezultatai bei įteiktos nominacijos labiausiai daugiabučių renovacijos procese 2013 m. pasižymėjusioms savivaldybėms. Palanga įvertinta „Metų proveržio“ nominacija – už iniciatyvą ir pasiektus rezultatus.

REKLAMA
REKLAMA

Renginio metu aplinkos ministras Valentinas Mazuronis pristatė esminius praėjusių metų darbus ir priimtus sprendimus , susijusius su pirkimais per CPO LT. Viceministrė Daiva Matonienė informavo apie sprendžiamas su pirkimais susijusias problemas bei kilusių iššūkių sprendimo būdus.

REKLAMA

Renginyje dalyvavęs Būsto energijos taupymo agentūros direktorius Valius Serbenta pristatė pirkimų tendencijas ir pasirengimą atskirose savivaldybėse.

Akcentuota, kad įgyvendinant naują daugiabučių gyvenamųjų namų modernizacijos modelį, Savivaldybėms tenka labai svarbus vaidmuo. D. Matonienė pabrėžė, jog tarp lyderių, įgyvendinant renovacijos programą – mažosios šalies savivaldybės.

Po trumpos daugiabučių renovacijos programos įgyvendinimo apžvalgos visi renginio dalyviai buvo pakviesti prisijungti prie apskritojo stalo diskusijos „2013 m. apžvalga ir 2014 m. perspektyvos“, kurioje dalyvavo aplinkos ministras V. Mazuronis, viceministrė D. Matonienė bei Būsto energijos taupymo agentūros direktorius V Serbenta.

REKLAMA
REKLAMA

Diskutuota apie būsto modernizavimo programos spurtą nacionaliniu mastu – pasiekimus, perspektyvas ir kryptis. D. Matonienė akcentavo, kad 2014 m. – 2020 m. programoje į renovacijos modelį įtraukiami ir viešieji pastatai. Taip pat, pabrėžė viceministrė, renovacija turėtų vykti kvartalais, todėl 2014 – 2020 m. perspektyva nukreipta būtent į kvartalinę renovaciją. „Merų paprašysime, kad paraleliai daugiabučiams, būtų tvarkoma ir kvartalo infrastruktūra“, - sakė D. Matonienė.

Pasibaigus konstruktyviai diskusijai buvo įteikta 10 Aplinkos ministerijos nominacijų savivaldybėms, labiausiai pasižymėjusioms daugiabučių renovacijos procese. Pirmoji nominacija „Metų proveržis“ – už iniciatyvą ir pasiektus rezultatus –skirta Palangai. Kurortui, 2013 m. sparčiausiai šalyje įgyvendinusiam I renovacijos etapo projektą, Aplinkos ministerija skyrė ir dovaną – lauko sporto įrenginius, kuriais palangiškiai galės naudotis jau šį pavasarį. 2014 m. pradžioje pasirašytos darbų rangos sutartys dėl visų Palangos daugiabučių, dalyvaujančių I renovacijos etape. 16 kurorto daugiabučių atnaujinimas bus baigtas dar šiais metais. Antruoju etapu Palangoje bus renovuoti dar 58 daugiabučiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų