REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užvakar Jungtinėse Amerikos Valstijose užsiliepsnojo elektromobilis „Tesla S“. Nors, panašu, tai nebuvo savaiminis užsidegimas, šio įvykio liudininkų internete išplatinti vaizdai paveikė „Tesla Motors“ akcijų kainas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigia JAV policijos pareigūnai ir „Tesla“ atstovai, gaisras prasidėjo automobiliui susidūrus su ant kelio buvusiu kažkokiu objektu. Kalbama, kad tai galėjo būti važiuojamoje kelio dalyje atsidūrusi metalinė šiukliadėžė. Po susidūrimo vairuotojas sustabdė automobilį ir spėjo išlipti iš degti pradėjusio automobilio. Vietos gaisrininkai iš pradžių ugnį mėgino gesinti vandeniu, bet tik dar pablogino situaciją. Ugnį pavyko pažaboti tik panaudojus specialius cheminius reagentus. Vėliau paaiškėjo, kad gaisro židinys buvo vienoje iš elektros baterijų.

REKLAMA

Gaisras gaisru, bet visa tai virto rimtais svyravimais akcijų biržoje – iš pradžių „Tesla“ akcijų vertė Niujorko akcijų biržoje krito net 9,1 proc. Tiesa, vakarop vertės kritimas stabilizavosi ir liko ties 6,2 proc. riba. Panašu, inovatyvių automobilių gamintojo vertybinių popierių vertę šiek tiek išgelbėjo žinia, kad „Tesla“ rugsėjį tapo perkamiausiu automobiliu Norvegijoje, kur praėjusį mėnesį „Tesla“ automobiliai sudarė net 5 proc. visų automobilių pardavimų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų