REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmasis lietuviškų oro linijų „Air Lituanica“ skrydis – birželio pabaigoje į Briuselį. Vėliau bendrovės skrydžių kryptys bus papildytos Amsterdamo, Berlyno, Prahos, Miuncheno ir Maskvos maršrutais.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet bendrovė planuoja gauti 40 mln. litų pajamų, o kitąmet – 140 mln. litų. Pasako bendrovės direktoriaus Eriko Zubraus, lūžio tašką, kai gaunamos pajamos viršija sąnaudas, „Air Lituanica“ turėtų pasiekti 2015 metų pradžioje.

REKLAMA

Bendrovėje šiuo metu dirba 27 žmonės, bet kolektyvą planuojama išplėsti iki 70 žmonių.

Per antrąją šių metų pusę „Air Lituanica“ žada perskraidinti apie 70 tūkst. keleivių.

Bendrovė šiuo metu veiklai reikalingos oro vežėjo licencijos dar neturi. Pasak E. Zubraus, Lietuvos Civilinės aviacijos administracija gegužės 22–23 dienomis bendrovėje atliks auditą, po kurio šis pažymėjimas turėtų būti suteiktas.

Skrydžiai bus vykdomi „Embraer 170“ ir „Embraer 175“ tipo orlaiviais, atitinkamai 76 ir 86 vietų. Vienas orlaivis bus nuomojamas iš antrinės „Embraer“ bendrovės „ECC Leasing“, o dėl kito baigiamos derybos su Estijos oro linijų bendrove „Estonian Air“.

REKLAMA
REKLAMA

Abu orlaiviai Lietuvą turėtų pasiekti iki liepos 1 dienos.

Į Briuselį skrydžiai bus vykdomi 6 kartus per savaitę. Nuo liepos 8 dienos kasdien bendrovės lėktuvai kils į Amsterdamą, o kitos kryptys atsiras artimiausiu metu. Prekyba bilietais turėtų būti pradėta birželio pradžioje. Bilietų kaina, įskaitant mokesčius, prasidės nuo 299 litų.

2015 metais „Air Lituanica“ planuoja turėti 5 orlaivius ir išsiplėsti iki 13–16 reguliarių maršrutų.

Akcininkų struktūra

Šiuo metu 83 proc. bendrovės akcijų valdo Vilniaus miesto savivaldybė per savivaldybės įmonę „Start Vilnius“. Likę 17 proc. priklauso naujai įkurtai įmonei „Air Lituanica Group“, kuri vienija privačius investuotojus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu norą į bendrovę investuoti yra pareiškę apie 30 privačių investuotojų, su puse jų yra pasirašytos sutartys, o su likusiais tai bus padaryta artimiausiu metu. Tarp patvirtintų akcininkų – „Baltic Optical Disk“, „Arvi ir ko“, SBA, „Lietuvos rytas“, balsas.lt, „Krasta Auto“, „Scaent Baltic“, „Hanner“, VVK, „Adlex“, „MG Baltic Investment“, LAWIN, V. Kavaliauskas, A. Guoga ir B. Joffe.

Pasak A. Zubraus, iš privačių investuotojų planuojama pritraukti 2,5 mln. litų, o likusius 7,5 – iš Vilniaus savivaldybės įmonės. Per ateinančius dvejus metus į bendrovę bus investuojama dar 10 mln. litų.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų