REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išlupk bananą: Lietuvos nevykėlių dešimtukas

Tarptautinės melagių dienos proga savaitraštis „Veidas“ dešimtą kartą „trispalviais bananais“ apdovanojo didžiausius ir originaliausius šių metų nevykėlius.

REKLAMA
REKLAMA

Dešimtą kartą renkant nevykėlius jau galima pastebėti tam tikras tendencijas, rašo „Veidas“. Pavyzdžiui, kandidatų į didžiausius nevykėlius pasiūla visada būna labai didelė.

REKLAMA

Šiemet vėlgi daugybė žmonių stengėsi, kad metai mums nebūtų kasdieniški ir nuobodūs, tad „Veidas“ tvirtina rinkęs „pačius pačiausius“. Pagrindiniai atrankos kriterijai – plačiai žinomas pretendentas ir visą Lietuvą apstulbinęs poelgis. Tad prieš jūsų akis –savaitraščio sudarytas per šiuos metus nelabai protingais poelgiais pagarsėjusių žmonių dešimtukas.

1. Seimo pirmininkas, kurį iš posto išvertė šuo

Artūras Paulauskas nuvertė daug politikų, bet galiausiai ir pats nuvirto – gėdingai, pastebi „Veidas“. Jis tapo pirmuoju atstatydintu Seimo pirmininku, o lemtingasis balsavimas buvo triuškinamas: 94 „už“, 11 – „prieš“. Žvelgiant formaliai didįjį A. Paulausko politinį vežimą nuvertė mažytis akmenukas – tarnybiniu Seimo automobiliu vežiotas Kęstučio Virkečio šuo.

REKLAMA
REKLAMA

2. Sukčius su 5000 litų

Gruodžio 27 d. 55 metų kaunietis K. J. „Snoro“ banke prie Kauno autobusų stoties bandė išsikeisti 5000 Lt kupiūrą, nors tokių banknotų išvis nėra.

3. Striptizo seansas prostitučių gaudytojui

Vilniaus ekologinės policijos vadovas Albinas Minkauskas, pagal pareigas vadovaujantis padaliniui, kovojančiam su prostitucija, buvo nufotografuotas pusnuogis kartu su prieš jį nuoga krūtine besistaipančia striptizo šokėja. Nors visokios komisijos pripažino jį pažeidus pareigūno etikos kodeksą, jos nutarė, kad tarnybinė A. Minkausko atsakomybė negalima dėl prasižengimo senaties.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Truputį Einikis

Gintaras Einikis pagarsėjo savo unikalia būsena: pagarsėjusio autoįvykio Klaipėdoje metu jis buvo truputį apsvaigęs, truputį neapsvaigęs, jis truputį vairavo automobilį, kuris truputį atsitrenkė į kitą mašiną (bet truputį neatsitrenkė), truputį nevairavo. Paskui lyg ir pabėgo iš įvykio vietos, bet lyg ir nepabėgo. Po kelių dienų sužinojome, kad jis truputį vartoja, o gal ir nevartoja narkotikų, rašo „Veidas“.

5. Skrydis į vaistinę

Pernai vėlyvą rudenį dvidešimtmetis vilnietis, automobiliu „Audi A4“ palakstęs po prekybos centro „Rimi“ automobilių aikštelę, ėmė ir įskrido į prekybos centro vaistinę. Vėliau jis, vis dar apsvaigęs, praneše policijai, kad jo automobilį neva kažkas pavogęs. Dar vėliau paaiškėjo, kad jaunasis pilotas skraido neturėdamas vairuotojo pažymėjimo, nes jis iš jo jau buvo atimtas už kitus žygdarbius.

REKLAMA

6. Linksmoji kontora LATGA-A

Jei autoriams reikia mokėti už lankytojų žiūrėjimą į Grūto parke stovinčias skulptūras, kodėl LATGA-A nerenka pinigų iš praeivių, pamatančių viešose vietose pastatytus paminklus? Juk šias skulptūras taip pat kūrė autoriai, ir jiems už tai turi būti atlyginta. Šiemet kone kas mėnesį apie save kretiniškais sprendimais primenanti LATGA-A ir jos vadovybė kasmet surenka po 12 mln. Lt, o autoriams išmoka tik po 6 mln. Dar tiek pat kažkur nusėda. Tad nelabai tikslinga LATGA-A vadinti Autorių teisių gynimo asociaicija, juk tai greičiau kažkokia mokesčių už muziką ir meną rinkimo kontora. Šiandien jos įvaizdis apgailėtinas, ir ji tampa pajuokų objektu, rašo „Veidas“.

REKLAMA

7. Eksministras Z. Balčytis ir jo vaikas

Nevykėlių šeima – tap galima pavadinti dar vienus „trispalvio banano“ laimėtojus. Savaitraščio teigimu eksministras Zigmantas Balčytis ir jo sūnus Donatas vienas kitą papildo. Pirmasis buvo įtikėjęs esąs sėkmės džentelmenas ir manė, kad jam lemta tik vadovauti, ir kuo aukščiau. O kai nepavyko tapti premjeru, dokumentus klastojęs sūnus pasistengė, kad tėvas ilgai neužsibūtų ir finansų ministro poste. Tikėtina, kad neoficiali ir kur kas rimtesnė Z. Balčyčio atsistatydinimo priežastis buvo nevykusios pastangos įsivesti eurą ir pavojus, kad Lietuvai teks grąžinti nepanaudotas ES lėšas, rašo „Veidas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

8. Daugkartinis egzaminų laikymas

„Trispalviai bananai“ buvusiam Nacionalinio egzaminų centro direktoriui Vidmantui Jurgaičiui ir tuometiniam Švietimo ir mokslo ministrui Remigijui Motuzui paskirti už išplitusią prekybą abitūros egzaminų užduotimis ir pastangas priversti abiturientus laikyti egzaminus po kelis kartus.

9. Brangiai kainavusios emocijos

Sporto srityje savaitraščio teigimu ypač pasižymėjo Kauno „Žalgirio“ sirgaliai, dėl kurių pomėgio svaidyti į areną skardines, butelius, batus ir visa kita „Žalgiris“ nukentėjo ir finansiškai.

REKLAMA

10. Juozas Statkevičius

Dizainerio J. Statkevičiaus noras būti dėmesio centre pernai skandalingai išsipildė net du kartus. Pristačius jo knygą „Grožio kirtis“ paaiškėjo, kad kai kurie jos skyreliai įtartinai sutampa su Vokietijoje išleistos knygos „Ledi“ tekstu. Be to, „trispalvį bananą“ J. Statkevičiui „Veidas“ paskyrė ir už jo vertės pajautimą ar komišką vaidmenį projekte „Grožio mokykla“, nes tai neskoninga, nemadinga ir nesolidu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų