REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Telekomunikacijos bendrovė „Tele2“ Švedijoje pirmoji iš Europos mobiliojo ryšio operatorių išbandė balso perdavimą 4G ryšiu. Bandymai pirmąkart atlikti veikiančiame LTE technologijos 4G tinkle. Jie patvirtino kur kas aukštesnę balso telefonijos kokybę IP protokolu pagrįstame tinkle, palyginti su 2G ir 3G ryšio tinklais.

REKLAMA
REKLAMA

Balso perdavimo LTE tinkle technologija (VoLTE) užtikrina kokybiškesnį balso perdavimą ir greitesnį skambučių sujungimą.

REKLAMA

„Išsiplėtusiu „Tele2” 4G ryšio tinklu ir sparčiuoju internetu dabar gali naudotis beveik visi Švedijos gyventojai. Bandymai parodė, kad ir 4G balso telefonija veikia puikiai. Techninės galimybės leidžia pradėti tokių paslaugų teikimą vartotojams per metus", - sakė „Tele2” informacinių technologijų vadovas Švedijoje Joachimas Hornas.

Pasak jo, nauja technologija ne tik leidžia pasiekti geriausią balso ir duomenų perdavimo kokybę, bet ir užtikrina efektyvų kaštų valdymą.

REKLAMA
REKLAMA

Naujos kartos technologija VoLTE leidžia skambučius LTE tinkle perduoti kaip duomenų srautą tarp IP adresų. Šiuo metu LTE tinklai yra naudojami tiktai duomenų perdavimui, o skambučiai yra nukreipiami per 2G ir 3G tinklus.

Skirtingai nuo 2G ir 3G ryšio, LTE technologijos 4G ryšis buvo kuriamas duomenų, o ne balso perdavimui. Sėkmingi balso telefonijos bandymai yra svarbus žingsnis, kuris ateityje leis plėsti ryšio paslaugų pasiūlą ir gerinti kokybę.

Švedijoje „Tele2" 4G ryšio tinklą pradėjo kurti viena pirmųjų pasaulyje ir šias paslaugas siūlo nuo 2010 metų. Praėjusį mėnesį „Tele2” 4G ryšio tinklas startavo Estijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tele2" numato 4G ryšio paslaugas teikti ir Lietuvoje. Konkursą teikti šias paslaugas bendrovė laimėjo šių metų balandžio mėnesį. Estijoje tokį leidimą "Tele2” gavo 2010 m. pabaigoje, Latvijoje - šių metų sausį.

Tarptautinės telekomunikacijų grupės „Tele2" bendrovių paslaugomis 11-oje valstybių iš viso naudojasi 38 mln. vartotojų. „Tele2" grupė yra antra tarptautinė verslo konsultacijų bendrovės „A.T. Kearney" sudaromame pasauliniame efektyviausių mobiliojo ryšio operatorių sąraše.

2011 m. bendrovės pajamos siekė 41 mlrd. Švedijos kronų (apie 15,7 mlrd. Lt), o pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą ir amortizaciją (EBITDA) - 11,2 mlrd. Švedijos kronų (apie 4,35 mlrd. Lt).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų