REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Didžiausia šalies ne gyvybės draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas“ prognozuoja, kad šeštadienio naktį praūžusios audros nuostoliai sieks 1 milijoną litų, nukentėjusių draudėjų, prognozuojama, bus iki 600, o šią audrą vadina viena iš smarkiausių šiais metais.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos draudimas“ po audringos nakties šeštadienio rytą pradėjo skambučių centro 1828 darbą, į įvykių vietas išsiųsti turto žalų ekspertai apžiūri, vertina ir registruoja žmonių patirtus nuostolius.

REKLAMA

Nuo 9.00 val. ryto pradėjęs dirbti skambučių centras per kelias valandas jau užregistravo per 100 įvykių, dar apie 60 bendrovės klientų apie nuostolius pranešė internetu www.ld.lt. Šiuo metu, pasak bendrovės pranešimo, per keturias valandas užregistruotų nuostolių atlyginimui rezervuota 240 tūkstančių litų. Dažniausiai registruojamos žalos yra nuo krintančių medžių ar jų dalių nukentėję pastatai, ypač jų stogai, šiltnamiai, ūkiniai pastatai, apgadinti ar sugriauti kaminai. Vidutinė žala siekia 1500 litų. Yra registruota apgadintų automobilių, kuriuos sulamdė užvirtę medžiai, tokių žalų vidutinis nuostolis, prognozuojama, bus 3-4 tūkstančiai litų.

REKLAMA
REKLAMA

„Sužinoję apie audros mastą, šeštadienį į darbą iškvietėme skambučių centro specialistus, kad visi gyventojai galėtų nedelsiant užregistruoti savo patirtus nuostolius. Įvykius registruoja 5 “Lietuvos draudimo„ skambučių centro ekspertai, kiti gyventojai savo patirtas žalas registruoja internetu. Kviečiu gyventojus pačius fotografuoti patirtus nuostolius ir registruoti juos internetu, smarkiausiai nukentėjusiose Šilalės, Šilutės, Pagėgių, Tauragės regionuose jau dirba mūsų apžiūrų ekspertai, kurie vietoje registruoja įvykius“, – sako „Lietuvos draudimo“ Žalų ekspertizių skyriaus vadovas Mantas Norkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šios nakties audros nuostolius skaičiuoja ir Panevėžio, Utenos, Kauno, Radviliškio regionų gyventojai.

„Lietuvos draudimas“ jau gavo pranešimus apie keletą didesnių žalų: audra nuplėšė 200 kvadratinių metrų pastato stogo, apgadino gegnes, šiam objektui nuostolis sieks 10 tūkstančių litų. Šilutės rajone nuvirtęs kaminas apgadino stogo konstrukcijas, rezervuota suma žalai atlyginti – 13 tūkstančių litų, Šilalės rajone nukentėjo gamybinės įmonės pastato stogas, nuostolis – 8000 litų.

„Manome, kad šios nakties audra gali būti viena smarkiausių šiais metais. Atsižvelgiant į tai, jog ne visi klientai žino, kad šiandien dirba skambučių centras, pirmadienį laukiame dar daugiau pranešimų apie įvykius“, – sako M. Norkus.

REKLAMA

„Lietuvos draudimo“ skambučių centras 1828 šeštadienį dirbs iki 17 val., sekmadienį klientams bendrovė siūlo registruoti įvykius internetu.

Įvykius registruoti bus galima visą kitą savaitę, standartinis pranešimo apie įvykį terminas dėl šios audros pratęsiamas tol, kol visi klientai praneš apie savo patirtus nuostolius. Tikslesni gamtos šėlsmo padarytų nuostolių duomenys bus žinomi pirmadienį.

„Lietuvos draudimo“ ekspertai primena, kad jei yra pažeistos pastato konstrukcijos, dėl kurių gali didėti nuostoliai, gyventojai turėtų pradėti tvarkyti ir remontuoti turtą, prieš tai užfiksavę patirtus nuostolius ir nelaukdami, kol apžiūrėti turto atvyks žalų ekspertai.

REKLAMA

Audros, škvalai ir smarkios liūtys Lietuvoje itin dažnai kartojosi šią vasarą. Per tris vasaros mėnesius dėl audrų savo draudėjams „Lietuvos draudimas“ atlygino nuostolių už 1,5 milijono litų. Iš viso už įvairias gamtos jėgų išdaigas per visus 2011 metus „Lietuvos draudimas“ gyventojams atlygino 4,8 mln. litų nuostolių, vien dėl audrų – 2,4 mln. litų.

„Lietuvos draudimas“ yra didžiausia šalies ne gyvybės draudimo rinkos bendrovė, įkurta prieš 90 metų. Jos paslaugomis kasmet naudojasi daugiau nei pusė milijono šalies privačių ir verslo draudėjų. „Lietuvos draudimas“ priklauso vienai didžiausių draudimo grupių RSA, teikiančiai draudimo paslaugas 140 šalių ir aptarnaujančiai apie 20 mln. klientų visame pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų