REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvių bendrovė „Neurotechnology“ sukūrė programinę įrangą, leidžiančią gestais valdyti kompiuterių – tam tereikia kompiuterio vaizdo kameros.

REKLAMA
REKLAMA

Programa „NPointer“ rankų judesiais standartinėje operacinės sistemos „Windows“ programinėje įrangoje leidžia atlikti vieno, dviejų pelės klavišo paspaudimo veiksmus, slankioti langus.

REKLAMA

Kompiuterio vaizdo kamerą nukreipus į delną, kuris gali būti nukreiptas į kompiuterį ar laikomas ant stalo, „NPointer“ ją paverčia valdymo įrenginiu.

Be to, kompiuterį galima valdyti ir galvos judesiais.

„Programa pilnavertiškai kol kas pelės nepakeis, tačiau pagrindines funkcijas jau galima atlikti. Jos gal atliekamos šiek tiek lėčiau, tačiau tai tik pirmoji versija. Idėja buvo tokia, kad pakeisti įprastą pelę“, – teigė projekto vadovas Vaidas Didvalis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, programos panaudojimo sritis yra plati: „Galima naudoti kur fiziškai pelės negalima turėti, kur žmonės nenori ar negali liestis prie pelės, pavyzdžiui kioske. Galima ir neįgaliesiems pritaikyti, nes valdyti galima ne tinka ranka, bet kitokiais objektais.“

„NPointer“ programinė įranga veiks bet kuriame kompiuteryje, turinčiame 1,6 Ghz ar greitesnį procesorių ir „Windows XP“ ar naujesnę operacinę sistemą. Programą nemokamai galima parsisiųsti čia.„Neurotechnology“ kuria biometrinių duomenų atpažinimo algoritmus. Bendrovė įkūrta 1990 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų