REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusį savaitgalį vykusiame „Goodwood“ greičio festivalyje „Nissan“ elektromobilis „Leaf“ pasiekė naują greičiausio važiavimo atbuline eiga rekordą. Keistą, tačiau labai intriguojančią užduotį buvo patikėta atlikti profesionaliam kaskadininkui Terry Grantui, kuris garsiojo festivalio pakilimo į kalną trasoje vieną mylią arba 1,6 km važiuodamas vidutinio 88,5 km/h greičiu įveikė per 1 minutę 37,02 sekundės.

REKLAMA
REKLAMA

„Nissan Leaf“ važiuoja atbuline eiga (nuotr. Gamintojo)„Nissan Leaf“ važiuoja atbuline eiga (nuotr. Gamintojo)

Pirmąjį bandymą T. Grantas atliko festivalio atidarymo dieną penktadienį, tačiau dar vėliau pakartotinai įveikė trasą šeštadienį ir sekmadienį pagerindamas savo paties laiką 26 sekundėmis. Šiam vairuotojui taip pat priklauso ir greičiausio „Goodwood“ trasos įveikimo važiuojant automobiliu tik dviem ratais rekordas, kurį jis pasiekė praėjusiais metais.

REKLAMA

„Nissan Leaf“ važiuoja atbuline eiga (nuotr. Gamintojo)„Nissan Leaf“ važiuoja atbuline eiga (nuotr. Gamintojo)

„Automobilis, kuriuo teko naudotis buvo puikus – dėl tiesioginio variklio traukos perdavimo ratams „Nissan Leaf“ teoriškai atbuline eiga gali važiuoti taip pat greitai kaip ir į priekį. Buvo akimirkų, kai aš nebuvau tikras ‒ judu pirmyn, ar atgal. Visgi, dėl žemo „Leaf“ svorio centro – akumuliatorių baterijos integruotos į automobilio dugną – jis yra itin stabilus važiuojant bet kuria kryptimi“, ‒ kalbėjo T. Grantas pridurdamas, kad vienintelis jo skundas būtų susijęs su nedideliu kaklo skausmu, kilusiu iš nuolatinio žiūrėjimo per petį.

Visgi atkreipsime dėmesį, kad tai nėra didžiausio greičio rekordas, to savo pranešimuose nemini ir „Nissan“ atstovai. Iš tiesų šis pasiekimas yra geriausias greičiausiai įveikto mylios atstumo važiuojant atbuline eiga kategorijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų