REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasaros sezonas, nors ir labai nedrąsiai, bet įsibėgėja, todėl vis daugiau žmonių plūsta pasilepinti Lietuvos kurortų teikiamais malonumais, o tarp poilsiautojų pasitaiko nemažai svečių iš užsienio. Tad įdomu, kaip Lietuvos kurortus vertina atvykstantieji iš kitų šalių?

REKLAMA
REKLAMA

Į klausimus apie Lietuvos pajūrį sutiko atsakyti trejus metus Vilniuje gyvenantis ir čia verslą įkūręs prancūzas Vincentas Degeorgas. Nors lietuviškuose kurortuose jis lankėsi tik praėjusiais metais, tačiau iki šiol puikiai prisimena, kas tuomet jį labiausiai stebino, o kas paliko slogesnį įspūdį.

REKLAMA

Atostogaus žiemą

Portalui Balsas.lt 35 metų prancūzas pasakojo, kad šį sezoną Lietuvos kurortų dar neaplankė. „Dabar pats darbų įkarštis, todėl apie atostogas nėra kada galvoti. Prekiauju drabužiais, kurių paklausa išauga būtent šiltuoju metų laiku“, – sakė V. Degeorgas.

Netrukus gimtadienį švęsiantis prancūzas prisipažino, kad Palangos, Šventosios ar kito kurorto saulės kaitrumo šią vasarą greičiausiai ir nepatirs. Verslininkas prasitarė, kad šiemet atostogaus žiemą ir, tikėtina, ne Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Atšalus orams planuoju vykti į Prancūziją. Lietuvoje žiemą tikrai būna labai šaltą (juokiasi). Todėl vos tik temperatūra stipriai nukris ir sumažės darbo parduotuvėje, trumpam išvyksiu. Aplankysiu artimuosius. Galiu tik pridurti, kad tame Prancūzijos regione, kur gyvenu, žiemos taip pat būna gana vėsios. Aišku, ne tokios, kaip Lietuvoje, bet Prancūzijos mastais tikrai šaltos“, – pabrėžė V. Degeorgas

Pigi nuoma ir kaina

Paprašius prisiminti savo apsilankymus lietuviškuose kurortuose, V. Degeorgas pradėjo nuo to, kad Palangoje praėjusią vasarą viešėjo kartu su mama, o Šventojoje – su seserimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Apie kainas nėra net ko kalbėti. Vieną kartą išsinuomoti kambarį nakčiai kainavo 40 litų (Palangoje), o kitą – vos 20 litų (Šventojoje). Kai Prancūzijos kurortuose nuomos nakčiai kaina gali svyruoti nuo 50 iki 100 eurų. Aišku, daug kas priklauso nuo vietos, kur norima poilsiauti“, – pasakojo Lietuvoje įsikūręs verslininkas.

Dar juokingesnės, anot Vincento, yra maisto kainos: „Pamenu, kad su mama užsisakėme po karbonadą su daržovėmis. Kiekvienam šis patiekalas kainavo vos apie 10 litų. Tuo tarpu Prancūzijos kurortuose įprasta už pietus pakloti apie 20–25 eurus. Todėl maisto kainomis likau labai patenkintas.“

REKLAMA

Nepatiko šurmulys

Per pokalbį paaiškėjo, kad Vincentui teko lankytis ir Nidoje. Būtent šis kraštas prancūzui paliko didžiausią įspūdį. Nors ten kainos ir didesnės, tačiau, anot verslininko iš Prancūzijos, Nida yra pati geriausia vieta poilsiui Lietuvoje.

Palanga man iš dalies nepatiko, nes ten suvažiuoja labai daug turistų. Kartais net sunku būna praeiti, reikia stumdytis. Nidoje to nepatirsi, o ir gamta ten pasakiška“, – susižavėjimo neslėpė V. Degeorgas. Tačiau Balsas.lt pašnekovas pridūrė, kad jo mamai, priešingai nei jam, patrauklesnė pasirodė būtent Palanga. „Ji tikra prancūziška moteris, kuriai reikia šurmulio“, – juokėsi Vincentas.

REKLAMA

Saugumu nesiskundžia

Prakalbus apie saugumą Lietuvos kurortuose, Vincentas taip pat negalėjo pasakyti nieko blogo: „Pajūryje teko lankytis keletą kartų, tačiau niekada nebuvau apvogtas ir niekam neužkliuvau. Žmonės pasirodė gana draugiški, todėl nieko blogo dėl saugumo negaliu pasakyti. Iš draugų taip pat nėra tekę girdėti, kad kažkas būtų rimtai nukentėjęs.“

Tuo tarpu Prancūzijoje, anot Vincento, yra tam tikri regionai, kur turistams (o ir vietiniams) vertėtų pasisaugoti ilgapirščių. „Tikrai yra tokių vietų, kur rekomenduoja atidžiau prižiūrėti savo daiktus. Bet kažkokių ypatingų nutikimų (susijusių su saugumu), asmeniškai man patirti neteko“, – pokalbį užbaigė V. Degeorgas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų