REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jeigu Seimas viešajam transportui nustatys lengvatinį 9% PVM tarifą, Vilniuje autobusų ir troleibusų bilietai nebrangs. „Tikiuosi, kad Seimas priims teisingą sprendimą ir Lietuvoje, kaip ir 19-koje kitų Europos Sąjungos valstybių nustatys lengvatinį PVM tarifą viešajam transportui. Juk nuo 2008 metų padidintas tarifas nepadidino pajamų į valstybės biudžetą, o tik pablogino viešojo transporto sektoriaus situacija“, ‒ sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos nacionalinės vežėjų automobilių asociacijos „Linava“ ir UAB „PricewaterhouseCoopers“ atlikta analizė rodo, kad, priimant šį sprendimą, vien Vilniaus ir Kauno miestų savivaldybės sutaupytų 22 mln. Lt, o viešojo transporto bendrovių pajamos išaugtų 28 mln. Lt, tai leistų išvengti bilietų kainų didinimo ir maršrutų skaičiaus mažinimo. Be to, padėtų sumažinti įsiskolinimus dėl nesumokėto PVM valstybės biudžetui ir  skirti daugiau lėšų paslaugų kokybės užtikrinimui.

REKLAMA

Vilniaus  miesto savivaldybės taryba šiuo metu svarsto naujas Vilniaus viešojo transporto kainas, kurios turėtų įsigalioti rugpjūčio 15 d.

Vienkartinius bilietus pakeis 30 ir 60 minučių trukmės bilietai, tai leis keleiviams per nustatyta laiką persėsti ne kartą iš vienos transporto priemonės į kitą ir už tai papildomai nemokėti. Taip pat bus  įvesti  ir papildomi ilgalaikio galiojimo bilietai – 3,6,9 mėnesių, kuriais galės naudotis ne tik moksleiviai ir studentai, bet ir darbdaviai.  E.bilieto sistemos testavimus planuojama pradėti nuo liepos mėn.

Lietuvoje šiuo metu viešajam transportui galioja 21 proc. PVM tarifas, didesnis PVM tik yra Vengrijoje (27 proc.) ir Rumunijoje (24 proc).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų