REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį sustabdytas pėsčiųjų ir transporto eismas Panemunės tiltu. Tai žadėta padaryti keliomis savaitėmis anksčiau, tačiau sprendimas buvo atidėtas, savivaldybei sutarus su statybininkais, kad derėtų leisti Panemunėje ar prie jos gyvenantiems moksleiviams baigti mokslo metus, nekeičiant įprastinio kelionės į mokyklą maršruto.

REKLAMA
REKLAMA

Pastarąsias dvi savaites paruošiamuosius tilto rekonstrukcijos darbus vykdę bendrovės „Kauno tiltai“ darbininkai pirmadienį pradėjo ardyti asfalto dangą, šaligatvius bei šviestuvus.

REKLAMA

Uždarius tiltą, pagrindiniai transporto srautai nukreipiami per Piliakalnio g. ir Jiesios tiltą. Dėl tilto renovacijos pasikeitė ir iki šiol per jį važiavusių vietinio susisiekimo maršrutų autobusų ir maršrutinių taksi eismas. Savivaldybė pasirūpino, kad keliolikai mėnesių, kol truks tilto statyba, būtų organizuoti papildomi autobusų maršrutai.

ELTA primena, jog Kauno miesto savivaldybė šių metų sausio 2 d. su AB „Kauno tiltai“ pasirašė Panemunės tilto statybos darbų rangos sutartį.

Techniniame projekte numatyta, jog naujasis Panemunės tiltas bus išplatintas iki keturių eismo juostų. Dabartinė perdanga bus išardyta, o ant rekonstruotų atramų bus įrengta nauja. Numatomas tilto plotis - 20,8 metro, ilgis - 273 metrai.

Bendra šio projekto vertė - beveik 103 mln. Lt.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų