REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl įstatymo projektų, susijusių su energetiniais objektais, kurie apima Visagino atominės elektrinės, elektros tinklų sinchronizacijos, suskystintų gamtinių dujų terminalo steigimą ir veiklą, vyriausybė ketina apsispręsti trečiadienio posėdyje. Tai po vyriausybės pasitarimo pirmadienį žurnalistams sakė premjeras Andrius Kubilius ir energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

REKLAMA
REKLAMA

Energetikos ministro teigimu, iki kito vyriausybės posėdžio, kuris vyks trečiadienį, reikės patikslinti tik keletą detalių.

REKLAMA

,,Viskas buvo išklausyta, pritarta, ir trečiadienį planuojame eiti į vyriausybės posėdį, ir vyriausybės posėdyje numatoma, kad bus pritarimas tiek Koncesijos sutartį liečiančių įstatymų, pačios Koncesijos sutarties su finansų ministerijos išvada, taip pat suskystintų gamtinių dujų terminalo įstatymui ir sinchroninio prisijungimo prie Europos kontinentinių tinklų įstatymui – visas paketas turėtų  būti trečiadienį vyriausybės posėdyje. Yra dar keletas techninių dalykų, kuriuos reikės iki posėdžio patikslinti. Aš manau, kad vyriausybė posėdžio metu visiems trims pagrindiniams strategijos įgyvendinimo projektams pritars“, - sakė A. Sekmokas.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras A. Kubilius taip pat teigė tikįs, kad vyriausybė trečiadienį pritars „energetiniams“ projektams, kurie iš esmės esą yra apsvarstyti ir paruošti.

,,Visas pastabas iš esmės esame peržvelgę, lieka galbūt keletas detalių, kurios dar bus papildomai derinamos ir tikslinamos ir trečiadienį, aš tikiu, kad tikrai labai svarbų etapą, Vyriausybėje patvirtinant ir suskystintų dujų terminalo įstatymą, ir elektros tinklų sinchronizacijos su europine sistema įstatymo projektą, ir visą paketą, skirtą Visagino AE mes patvirtinsime ir atiduosime toliau svarstyti Seimui“, – sakė jis.

Premjero teigimu, be šių projektų negalima įsivaizduoti ilgalaikės ekonomikos plėtros. ,,Taip , kaip negalima įsivaizduoti ekonomikos be sutvarkytų finansų (...), lygiai taip pat negalima įsivaizduoti ekonomikos ilgalaikės plėtros be sutvarkytų energetikos dalykų“, -teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų