REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno turgus – automobilių tranzito punktas į Rytus. Kiekvieną rytą Kauno automobilių turgų apsupa būriai rytietiškų bruožų vyrų. Tai - automobilių pirkliai iš Kirgizijos, Kazachstano ir kitų Rytų šalių. Būtent jie yra labiausiai lietuvių laukiami. Mat svetimšaliai nuperka apie 70 procentų mašinų.

REKLAMA
REKLAMA

Jie važiuoja čia, o ne į Vokietiją ar Prancūziją, nes čia paprasčiau – lietuviai juos supranta, lietuviai atveža tokias mašinas, kokių reikia jų šalims. O madas jų šalyse diktuoja ne elito žmonės, o muitų kodeksas.

REKLAMA

Lietuvos pirkėjams vežamos kitokios mašinos – apie 10 metų amžiaus, pagamintos Vokietijoje, su ekonomiškais dyzeliniais motorais. Jau daugybę metų Lietuvoje labiausiai geidžiamos markės „Audi“ ir „Volkswagen“.

Žinoma, per pastaruosius metus mūsiškiai beveik atsikratė japoniškų automobilių baimės, susitaikė su mintimi, kad prancūziški automobiliai genda kiek dažniau, bet kainuoja pigiau, taip pat po truputį ėmė gerėti požiūris į korėjietiškus automobilius.

REKLAMA
REKLAMA

Žmonės ėmė labiau vertinti ne tiek galingus, kiek ekonomiškus automobilius. Dėl to bestseleriu tapo „Škoda“ garsėjanti puikiais ekonomiškumo ir patikimumo rodikliais.

Tačiau nusipirkti gerą, nedaug pravažiavusį, avarijoje nesuniokotą automobilį, turguje nėra taip lengva. Apie tai - laidoje „Ne vienas kelyje“ per LNK sekmadienį 17 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų