REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pagal naują išsamią saugumo ataskaitą Suomija, Izraelis ir Švedija yra labiausiai pasiruošusios atsilaikyti prieš kibernetinius išpuolius, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

JAV kompiuterių saugumo bendrovė „McAfee“ rėmė kibernetinio saugumo apžvalgą, kurios metu nustatyta, kad Kinija, Brazilija ir Meksika mažiausiai pasiruošusios atremti kibernetinius išpuolius. Ataskaitoje JAV, Britanija, Vokietija, Ispanija bei Prancūzija taip pat vertinamos gerai.

REKLAMA

Šalys pagal kibernetinio saugumo lygį buvo išrikiuotos remiantis pirmaujančių ekspertų įžvalgomis apie šalių gynybos priemones. Ataskaitoje teigiama, kad, norint apsisaugoti nuo grėsmių, valstybėms visame pasaulyje reikia labiau dalintis informacija. Be to, siūloma teisėsaugai suteikti daugiau galių kovoti su tarptautiniu nusikalstamumu.

„McAfee“ technologijų vadovas sakė, kad apžvalgos subjektyvumas yra jos stiprioji pusė, nes šalių kibernetinio saugumo lygį vertino ekspertai, kurie kasdien dirba šioje srityje. Gerai įvertintos buvo tos šalys, kurios turi pagrindines saugumo priemones tokias kaip ugniasienės ir antivirusinė apsauga, be to, buvo atsižvelgiama ir į sudėtingesnius dalykus: kompetentingą valdymą ir švietimą kibernetinio saugumo srityje.

REKLAMA
REKLAMA

Švedija, Suomija ir Izraelis pirmauja, nors pranešama, kad Izraelis kas minutę patiria per tūkstantį kibernetinių puolimų. Blogiausiai ekspertai vertina Meksiką, nes šalies valdžia yra priversta visą dėmesį skirti kovai su narkotikais.

Kai kurie Vakarų stebėtojai mano, kad Kinija yra kibernetinės erdvės agresorius. Vis dėlto vienas ekspertas sakė, kad Kinija pati yra pažeidžiama, nes neturi vieningos strategijos.

Lietuva į apžvalgą nepateko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų